Site icon Szallas.hu Blog

Izgalmas kirándulástippek a március 15-i hosszú hétvégére az egész családnak


Idén március 15-e hétfőre esik, így háromnapos hosszú hétvégének örülhetünk. Habár a járvány miatti korlátozások következtében nem jöhetünk-mehetünk szívünk szerint, kirándulni, a szabadban mozogni lehet. Érdemes kihasználni ezt a három pihenőnapot és betervezni néhány szuper tavaszi kirándulást. Hogy ötleteket adjunk, izgalmas úti célokat gyűjtöttünk össze, melyek között találsz gyerekbarát tanösvényt, tengerszemet és városlátogatást is. Szuper kirándulástippek március 15-e alkalmából.

Kirándulástippek a március 15-i hosszú hétvégére

Kirándulástippek Budapesten és környékén a március 15-i hosszú hétvégére

1.Egri vár másolata – Pilisborosjenő

Az egri vár másolatát 1968 – ban építették fel Pilisborosjenő közelében, díszletül a legendás magyar filmhez. 2008-ban, a film elkészültének 40. évfordulója alkalmából felújították, s ma ingyenesen látogatható egész évben. Nagyon izgalmas úti cél tavaszi kiránduláshoz kicsiknek, nagyoknak, óriási bújócskázást lehet rendezni a falak között, sőt, akár piknikezhetünk is itt. Megközelíteni Pilisborosjenő felől érdemes, itt parkolni is tudunk. Ha pedig a környéken jártok érdemes a Kevélyhegyi tanösvény egyik híres állomását, a Teve-sziklát is útba ejteni.

Egri vár másolata

Szállásajánlatunk Pilisborosjenőn: Malomdűlő Farmház Pilisborosjenő

Élmények sokasága vár kicsiket és nagyokat a Malomdűlő Farmházban Pilisborosjenőn. A farmház körül birkák, kecskék, lovak élnek, akiknek gondozásában segíthetnek a lelkes vendégek. A gyerekek birtokba vehetik a játszóteret, a trambulint és szezonálisan a medencét is.   

Malomdűlő Farmház Pilisborosjenő

További Budapest környéki kirándulástippek március 15-ei hétvégére térképpel kiegészítve:

2. Hármashatárhegy – Budapest

A Normafa mellett a Hármashatárhegy is rendkívül kedvelt a kirándulók körében, nagy túrákat éppúgy tehetünk innen indulva, mint kisebb sétákat. A 3,5 kilométer hosszú Guckler Károly – tanösvény például könnyű terep, babakocsival is bejárható. Mivel a Hármashatárhegy területe hatalmas, biztosan találunk olyan útvonalat, ahol kevesebben vannak. 

Budapesti panoráma

Itt szállj meg a Hármashatárhegy közelében: Alfréd Panzió Budapest

Akár egymagad, akár párod vagy családod utazik veled, az Alfréd Panzió Budapest mindenki számára kínál kényelmes, tiszta szobákat. Közelében található a Római-part, de a Dunakanyar felfedezéséhez is ideális bázis. 

Alfréd Panzió Budapest

Túraötletek családoknak is

3. Megyer-hegyi Tengerszem – Sárospatak

A Sárospatak fölött található Megyer-hegyi Tengerszem Természetvédelmi Terület 2011-ben elnyerte az ország legszebb természeti csodájának járó címet. A döbbenetesen szép tó legmélyebb pontja 6,5 méter, a tavat körülvevő sziklafalak pedig 70 méterrel magasodnak a víz fölé, melyek változatos, zöld növénytakarójukkal együtt lenyűgöző látványt nyújtanak. A tengerszem környékén jól karbantartott tanösvényeket járhatunk végig, melyek egész évben szabadon látogathatóak. 

Megyer-hegyi tengerszem

Sárospatakon ezt a vendégházat ajánljuk pároknak, családoknak, társaságoknak: Kincső Vendégház Sárospatak

Ha nagyobb létszámú családdal vagy baráti társasággal üdülnétek Sárospatakon, válasszátok a Kincső Vendégházat, amely remek felszereltsége mellett egyidejűleg 20 vendéget, sőt, kistermetű háziállatot is tud fogadni. A háziak szívesen segítenek sokféle színes program megszervezésében. 

Kincső Vendégház Sárospatak

4. Újmassai őskohó – Lillafüred

Az Újmassai, vagy más néven Fazola – őskohó hazánk legrégebbi ipari műemléke, mely a térség régvolt vasműiparának hírmondója. A Hámori-tó közelében álló, különlegesen szép és érdekes épület egész évben szabadon látogatható.

Újmassai őskohó

Még több élmény Lillafüreden >>

Lillafüred közelében ezt a szállást ajánljuk: Kaptárkő Vendégház Kács

A tágas és kényelmes Kaptárkő Vendégház Kács családokat, párokat egyaránt vár. Ideális hely, ha csendes, pihentető napokat szeretnél eltölteni az Északi-középhegység falucskáiban.

Kaptárkő Vendégház Kács

5. Vadása-tó – Hegyhátszentjakab

Az Őrség festői környezetében áll Hegyhátszentjakab, ennek közelében található a Vadása-tó. Az eldugott erdei tó egy patak vizének felduzzasztásával jött létre, de 12 forrás is táplálja. Nevének eredete is ismert: a környéken valamikor sok róka élt, akik az egykori patak mellett lyukakat ástak. A patakot, majd később a belőle létrejött tavat ezért nevezték el „vad-ásta”, illetve Vadása-pataknak, illetve később tónak.

Vadása-tó

Ez az egyik legjobb szállás Hegyhátszentjakabon: Őrségi Nádkunyhó Vendégház Hegyhátszentjakab

Egy barátságos tornácos parasztházban kapott helyet az Őrségi Nádkunyhó Vendégház Hegyhátszentjakab, mely kitűnő választás családoknak, pároknak, egyéni utazóknak egyaránt. Kerti pihenő, kis játszótér, babagondozási kellékek is várják a vendégeket. 

Őrségi Nádkunyhó Vendégház Hegyhátszentjakab

Még több túraötletet találsz a szallas.hu nagy térképes tanösvény gyűjteményében itt:

Parkok, arborétumok

6. Tatai Fényes Tanösvény

A Tatai Fényes Tanösvény rendhagyó módon belépődíj fizetésével tekinthető meg, ám ez ne tántorítson el a látogatástól. Az 1350 méter hosszú tanösvény bejárása során megcsodálhatjuk a láperdők és karsztforrások világát, megismerhetjük az itt élő növényeket és állatokat, felmehetünk a kilátóba, és átkelhetünk a tündérrózsákkal borított szépséges tavon. A tanösvény és Látogatóközpont jelenleg is nyitva tart, a védelmi intézkedések betartása mellett mindennap felkereshető.

A jegyárakról és aktuális nyitvatartásról itt találsz információt >>

Tatai fényes tanösvény

Igényes szállodában szeretnél megszállni Tatán? Itt foglalj: Kristály Imperial Hotel Tata****

Magyarország legrégebben működő szállodája a műemléki védettséget élvező Kristály Imperial Hotel Tata, mely alig pár perc sétára áll az Öreg-tótól, a Cseke-tótól és az Angolparktól. 250 éves fennállása alatt megőrizte történelmi hagyományait, melyek tökéletes összhangban állnak a modern kor vívmányaival. 

Kristály Imperial Hotel Tata****

7. Szarvasi Arborétum és Mini Magyarország Park

A Szarvasi Arborétum – más néven Pepi-kert – a Körös-vidék egyik legnépszerűbb látványossága, melyet három izgalmas, különböző hosszúságú útvonalon járhatunk be. Az egyórás kis körtúrán meglátogathatjuk a mamutfenyőt és a különleges Mini Magyarország Makettparkot is. A 2 órás Nagy Körtúra során megnézhetjük a történelmi Magyarország közepét és a kikötőt, míg a 3 órás, Óriás Körtúrán a Parkerdőt és az Olasz utat is útba ejthetjük. 

A nyitvatartásról és jegyárakról ezen az oldalon tudsz tájékozódni.

Szarvasi arborétum

Szarvason az arborétum közelében ezt a szállást ajánljuk családoknak, pároknak: Három Barát Vendégház Szarvas

A Három Barát Vendégház igényes, modern berendezésű önálló ház saját konyhával, mely ideális választás nagyobb családoknak, társaságoknak. Egyidejűleg 9 vendéget tudnak fogadni, akik teljes kényelemben, egy tökéletesen felszerelt házban tölthetik pihenésüket. 

Három Barát Vendégház Szarvas

Városlátogatások a hosszú hétvégén

8. Balatonfüred

Balatonfüred tökéletes úti cél egy tavaszi kirándulásra, hisz a városkában számtalan élmény vár egy helyen gyerekeket, felnőtteket. Végigsétálhatunk a híres Tagore – sétány fái között, a Balaton – parton megcsodálhatjuk a hajókikötőt, köszönhetünk a hattyúknak. A történelmi városrészben a magyar művészeti élet legendáinak villái közt barangolhatunk. Kirándulásra többek közt a Kiserdő és a közeli Koloska-völgy kínál remek lehetőséget. A finom sütemények kedvelői ne hagyják ki az Arácsi Cukrászda specialitásait!

Balatonfüred, Tagore sétány

Ez az egyik legjobb szálláshely Balatonfüreden: Villa Anzabel Centre Balatonfüred

Múlt és jelen nagyszerű ötvözete a Villa Anzabel Centre Balatonfüred, amely eszményi szálláshely családok, társaságok számára a Balaton északi partján. A felújított villaépület üvegezett verandáján üldögélve a szép zöld kertben gyönyörködhetünk, s ha felkeresnénk Füred nevezetességeit, akkor sem kell megtennünk nagy távolságot.

Villa Anzabel Centre Balatonfüred

9. Sátoraljaújhely

Talán nem az első gondolatunk Sátoraljaújhely, ha városlátogatáshoz keressük a legérdekesebb úti célt, pedig a Zempléni Tájvédelmi Körzet lábánál, a szlovák határ közelében fekvő település izgalmas programlehetőségeket kínál minden korosztálynak. A Magas-hegyi Kilátó, a Szár-hegyen található Magyar Kálvária és a bájos zsólyomkai Pincesor egyaránt kihagyhatatlan látnivalók mindenki számára. Érdemes felmászni a Vár romjaihoz is, ahonnan mesés kilátás nyílik a hegyekre és a Bodrogközre. A város egyedülálló kulturális értéke a Bortemplom, mely egy napjainkban üresen álló csodaszép épület. Belső tereit tudomásunk szerint nem lehet megnézni, de az épület külseje is gyönyörű, fotósoknak mesés téma.

Magas-hegyi kilátó

TIPP: Ha még nincs meg az igazi program vagy csak tovább böngésznél, akkor mindenképpen csatlakozz Facebook csoportunkhoz, ahol folyamatosan frissülő képes tippekkel találkozhatsz!

Családok, társaságok számára ideális szálláshely: Tündérvirág Vendégház Sátoraljaújhely

Stílusos, modern és kitűnően felszerelt szálláshely a Tündérvirág Vendégház Sátoraljaújhely, mely a zöldellő hegyek lábánál várja a pihenni vágyókat. A vendégházban még szauna is található, kertjében ejtőzve biztosan tökéletes kikapcsolódásban lesz részünk.

Tündérvirág Vendégház Sátoraljaújhely

Bízunk benne, hogy összeállításunkban te is megtaláltad a legcsalogatóbb úti célt egy kiránduláshoz a március 15-i hosszú hétvégére. Tetszettek az ajánlott szálláshelyek is? Akkor mentsd el és foglald le őket néhány kattintással a szallas.hu oldalán vagy applikációnkban >>

Ha jó helyen jártál, oszd meg másokkal is. Együtt, nincs több unalmas hétvége.
Programtippek 365 – Élmények az év minden napjára!

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Exit mobile version