Site icon Szallas.hu Blog

Kirándulnék, de nincs kivel – 3 egyesület, akikkel szervezett kirándulásokra indulhatsz


Egyedülálló vagy, de szeretnél kirándulni járni? Imádsz túrázni, de a család nem ezt a fajta kikapcsolódást preferálja? Mit lehet ezekben az esetekben tenni? 

Ilyenkor vagy átlépi az ember a komfortzónáját, és elindul egyedül, vagy pedig keres egy csapatot, akihez csatlakozhat. 

Szerencsére ez utóbbihoz manapság már minden adott. Rengeteg izgalmas túrát és úti célt ajánló, szervezett kirándulást találhatsz. Mutatunk ezekből hármat, akikhez csatlakozva túracipőt húzhatsz.  

Egyedül vagy csapattal? Miért jó egy szervezett kirándulás?

Egyesülettel, szervezetten kirándulni nagyon sok szempontból kényelmesebb, mintha magad állsz neki a szervezésnek. Például nem neked kell előre útvonalat tervezni, vagy utánanézni az adott térség kihívásainak és látnivalóinak

Így akkor is bátran csatlakozhatsz, ha a tájékozódás egyébként kihívást jelentene. Nyugodtan otthon hagyhatod a térképet vagy GPS-t, hiszen egy vezetett túrán biztosan nem kell attól félned, hogy eltévedsz

A túravezető azt is biztosan tudni fogja, hogy hová tudtok behúzódni, ha esni készül, vagy hol lesz lehetőség majd újra vizet venni magatokhoz. Sokszor még a felszerelést is bérelheted tőlük, ha épp nem szeretnél beruházni például egy túrabotra. 

Egy-egy ilyen szervezett kiránduláson különböző emberek és társaságok gyűlnek össze. A közösen eltöltött idő és a páratlan élmény pedig új kapcsolatokat, barátságokat is eredményezhet. 

3 egyesület, akikhez csatlakozhatsz

Kirándulj a Bakonyban – a Bakonyi Bakancsos 

A Bakonyi Bakancsos nevéhez híven elsősorban Bakonybélben és környékén szervez kirándulásokat, a néhány órás túrától kezdve egészen a kétnaposig is. A titokzatos Bakonyt jól ismerő túravezetővel felkeresheted a hegység csodás forrásait, vagy meghallgathatod az őszi szarvasbőgést is. 

Gerence-patak, Bakonybél

Az egész évben induló túrákról a honlapjuk Új hírek fülén adnak részletes tájékoztatót. A leírásokból egészen biztosan választ kaphatsz minden fontos részletkérdésre az adott túrával kapcsolatban. 

Földön, vízen, levegőben – Magyar Kaland – Sport Egyesület (MAKASE)

Ha imádod a kültéri sportokat, és szenvedélyed a világ és az ismeretlen felfedezése, akkor böngészd a Magyar Kaland-Sport Egyesület, vagyis a MAKASE programjait. 

A 2010-ben létrejött szervezet kifejezetten az aktív szabadidő eltöltésre specializálódott. Éppen ezért programjaik között a magashegyi túrázástól kezdve, a tengeri kajakon át egészen a hótalpas túráig sok mindent találni fogsz. 

Galya-kilátó, Galyatető

Az országunk határait is gyakran átlépő kirándulásokról a honlapjuk eseménynaptárában tájékozódhatsz. Az évente közel 80 eseményt szervező MAKASE mindent megtesz, hogy igazi közösséget kovácsoljon tagjaiból. Például túráinak célpontjait, oktatásainak tárgyát, illetve a fejleszteni, felvenni kívánt szakágakat a sportegyesület ülésein közösen, minden tag kérését figyelembe véve tervezik és szervezik meg.

Egy multikulti közösség – Budapest Hikers

A Budapest Hikers azt vallja, hogy a túrázók alapvetően barátságos emberek, akikkel könnyű kapcsolatot teremteni. Így ez a szervezet nagyon nyitottan áll a természetjárók felé

Prédikálószék-kilátó, Dömös

Az angol nyelvű honlapjuk is arról árulkodik, hogy alapvetően mindenféle nemzetiségű embert várnak kirándulásaikra. Az általuk szervezett havi rendszerességű túrák nagy része a Budapesttől 1-2 órányi autóúttal elérhető természeti szépségekre koncentrálódik. Természetesen ők is levesznek minden szervezési nehézséget a válladról: az odajutástól a túráig mindent megszerveznek helyetted. Neked már csak a távot kell teljesítened.

Ha egy jól sikerült túra után nincs kedved azonnal hazatérni, bérelj egy kényelmes szállást, és töltődj néhány napot a természetben

Kedvenc természetközeli szállásaink

Bakony Hotel Bakonybél ***

Bakonyi Kemencésház Bakonybél

Édes Otthon Vendégház Nagybörzsöny

Börzsönyliget Patakparti Vendégházak Kismaros

Szent Orbán Erdei Wellness Hotel Kóspallag

Erzsébet Park Hotel Parádfürdő***

Tippek természetimádóknak:

(Képek: Szallas.hu, shutterstock.com)


Exit mobile version