Site icon Szallas.hu Blog

Cukormázas alma Szentendrén, meseszínház Gödöllőn és helyi termékek Cegléden – kisvárosok ünnepváró programjai


Nem mindenki szereti a zsúfolt karácsonyi vásárokat. Egy ideje én is a kisebbeket részesítem előnyben, bár szívesen kilátogatok a Vörösmarty térre is, de ha családiasabb programra vágyom, akkor mindig megnézem, mivel rukkolnak elő az adventi időszakban a kisvárosok.

Advent Szentendrén – 2018. december 1-től 2019. január 6-ig

Ide szinte minden évben kilátogatunk, mert annyira hangulatos, hogy újra és újra látni kell. Persze ehhez hozzájárul, hogy maga a város is gyönyörű, hát még akkor, ha karácsonyi fényekben tündököl minden.

Szentendre

A történelmi belváros főterén áll a hatalmas karácsonyfa, a környéket belengi a finom ételek és a forral bor illata, a kis üzletek, és kitelepült árusok pedig igazi kézműves remekeket kínálnak.

Cukormázas alma

Amit mi soha nem hagyunk ki, az a forralt eperbor, de idén még több különleges finomsággal várnak, például roppanós, cukormázas almával is. A hétvégéken élő koncerteken csendülnek fel a karácsonyi dallamok.

 

Szentendre esti fényekben

Tipp: a sétálóutcában ne hagyjátok ki a Karácsony Kiállítás és Szalon megtekintését, igazi kis mesebirodalom.

Ha több napot is eltöltenél itt – szentendrei szálláshelyek >>

Adventi napok Gödöllőn – 2018. december 14-23.

A Főtéren lévő programok is nagyon színesek, de aki Gödöllőt választja, annak érdemes úgy időzíteni, hogy beleessen valamelyik dátum, amikor az ünnepi díszbe borult Gödöllői Királyi Kastélyban is változatos programokkal várják az érdeklődőket. December 15-16-án meseszínház és koncertek, december 28-án pedig bepillantást nyerhetünk, hogy milyenek voltak Erzsébet királyné karácsonyai.

Gödöllői Királyi Kastély

Tipp: igazi látványossággá nőtte ki magát a gödöllői Karácsonyház, ahol még hagyományos diótörő figurát is lehet vásárolni.

Mikulásfalva Nagykarácsonyban – 2018. november 17-től december 23-ig

Családosoknak az egyik legjobb karácsonyváró program, ha ellátogatnak a Mikulás otthonába, ahol minden hétvégén különböző gyermekelőadásokkal készülnek. A rendezvény nem ingyenes, hétvégén gyerekeknek 2200 Ft, kísérőknek 2500 Ft a belépő.

Ünnepvárás Cegléden – 2018. december 1-30.

Az „Alföld kapujaként” is ismert város közel áll a szívemhez, hiszen a gyerekkoromat egy szomszédos kis településen töltöttem, és sokszor jártunk át ide, mikor a Szabadság téren megnyitott a karácsonyi vásár.

Sok helyi termelő árulja itt ilyenkor a saját készítésű termékeit, többek között különleges mézeket, lekvárokat, sajtokat vagy éppen pálinkát. Mellette pedig helyi kézművesek gyönyörű szőtteseiből, ékszereiből, fafaragásaiból is lehet válogatni. Hétvégente a szervezők szabadtéri rendezvényekkel, koncertekkel is színesítik a programot.

Tipp: érdemes itt akár egy hétvégét is eltölteni, és kipróbálni a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont szolgáltatásait is.

Szállást keresel a közelben? >>

Kőszegi Advent – 2018. november 23-tól december 23-ig

Kőszegre önmagában is megéri elutazni, hát még akkor, ha olyan színes a programkínálat, mint az adventi időszakban. A Naturpark és a város közös szervezésében kézművesek és helyi termelők árulják portékáikat, miközben hangulatos előadások és koncertek szórakoztatják az érdeklődőket. Ide is érdemes több napra jönni, hiszen nem csak a karácsonyi vásár, hanem a város is sok izgalmas programot kínál.

Kisváros a nagyvárosban – Újpesti Karácsonyi Vásár 2018. november 2-től december 24-ig

A végére bónuszként tartogattam egy olyan vásárt, amit kifejezetten azoknak ajánlok, akik nem tudnak karácsony előtt elszabadulni vidékre, de vágynak a kisvárosi kirakodóvásárok hangulatára.

Egy ideje Újpesten élek, és az itteni vásárt mindig szívesen útba ejtjük, akár csak egy forró csoki vagy forralt bor erejéig munkából hazafelé. De hétvégén is rengeteg a program, ráadásul van korcsolyapálya is. Az árak nagyon barátságosak, és hasznos ajándékokat is találhatunk itt.

Szedjétek össze a baráti társaságot, családot, és keressétek fel valamelyiket. Esetleg ajánlanátok más hangulatos kisvárost, ahol advent idején is érdemes szétnézni?

/Fotók: Szentendre – Szabó Szandra, Cegléd – Bene Anikó, Gödöllő és Újpest- Bene Marianna/

 


Exit mobile version