Site icon Szallas.hu Blog

„Idén korcsolyázni fogok Óbudán”


Kamasz koromban Pécsett a jégpálya novembertől márciusig sokunknak majdhogynem a második otthona volt. Akkoriban még nem voltak mobiltelefonok, közösségi oldalak és chat sem, így az iskola után, sokszor késő estébe nyúlóan, itt találkoztunk. Itt kerültek kibeszélésre a napi történések, itt szövődtek az első szerelmek és itt próbáltam megszeretni én is a korcsolyázást. Sikertelenül. Estem-keltem, kék és zöld minden árnyalatában tündököltem, így egy idő után inkább átálltam a palánk túloldalára.

Néhány éve azonban rendszeresen jégkorongmeccsekre jártam, mindemellett évről évre ilyentájt fáj a szívem, hogy nem voltam elég kitartó. Többször felmerült, főleg egy-egy különlegesebb pályát vagy szabadtéri lehetőséget meglátva például Bécsben vagy Erdélyben, hogy ha a fene fenét eszik is, én korcsolyázni fogok. Megálmodtam és így meg kell valósítanom!

Korcsolyázási lehetőségek Óbudán

Mivel Óbudán élek, ezért ez a legkézenfekvőbb környék, ahol utánanéztem a korcsolyázási lehetőségeknek. Idén három jégpálya közül választhatunk, mindegyik kicsit más, és más hangulattal várja a vendégeket.

Adventi vásár a Fő téren

A két, évről évre nagy népszerűségnek örvendő, ingyenes jégpálya az adventi vásárok nyitásával egyidejűleg készül el az önkormányzat üzemeltetésében. Az Advent idén november 30-án kezdődik a kerületben, így este 18 órától adott a lehetőség a pálya birtokbavételére Óbuda Fő terén és Békásmegyeren, a Csobánka téren is. Mindkét pálya a hét minden napján használható, reggel 8 óra és este 22 óra között a Fő téren, Békásmegyer esetében pedig 20 óráig. Ez ideális akár még munkaidő után is egy kis mozgásra, vagy az adventi vásár forgataga mellett ezzel az élménnyel alapozni meg a hangulatot.

Szállások a III. kerületben >>

A harmadik hely, ahol a jég szerelmesei kiélhetik vonzódásukat, a Gepárd Jégcsarnok. Ez egy pár éve újonnan nyílt létesítmény, ahol a Gepárd Jégkorong egyesület tartja edzéseit, de mindemellett közönségkorcsolyázásra biztosítanak lehetőséget minden hétvégén. Egyéni korcsolyaoktatásra is várják a jelentkezőket, sőt különlegességként jeges csapatépítést vagy rendezvényt is vállalnak.

Kifaggattam ismerősöket, gyerekeket és felnőtteket, ki melyik jégpályát szereti, milyennek látja, így könnyebb lehet a választás.

Fő tér vagy Csobánka tér?

Egyértelműen győzött népszerűségben az Óbuda Fő téri korcsolyázás. A két alkalmi helyet számba véve a legfőbb különbség, hogy ez jóval nagyobb helyen, nagyobb teret biztosít a korizásra. Hangulatosabb a vásár maga is, zene szól a hangszórókból és a karácsony illatai belengik a környéket. Tavalyi évben már a pálya mellett ülőhelyekről gondoskodtak, ahol a szülők pihenhetnek és ámuldozhatnak a gyermekeik mutatványain, ügyességükön. A Csobánka téri pálya kisebb, így zsúfoltabb is. Aki a lakótelepen vagy a közelben lakik, azoknak lehet ez ideális hely.

Adventi vásár Óbudán

Megközelítésben mindkettő jónak mondható, talán a Fő téri a város közelsége miatt, a Szentlélek tér mint közlekedési csomópont miatt jobban ismert és kedveltebb. Ennek előnye még, hogy korcsolyaélezésre csak itt van lehetőség, ingyenes korcsolyaoktatásra azonban mindkét helyen hétvégén délelőtt. Természetesen bérelhetünk korcsolyacipőt a helyszíneken, ezt én igénybe is veszem. Nem olcsó sport ez sem, de a kölcsönzés egy tökéletes opció, ha tanul az ember és csak pár órát szeretne ilyenkor a szabadban aktívan tölteni, átélni ezzel a kis mozgással is az advent különleges hangulatát.

A Jégcsarnokot kifejezetten azoknak ajánljuk, akik vagy jól tudnak már suhanni, és jó minőségű pályára vágynak, vagy akik most akarják elsajátítani úgy igazán ezt a sportot, amihez a professzionális oktatás és pályaminőség elengedhetetlen.

Ahogy írtam ezt a cikket, egyre jobban éreztem a csípős hideget az arcomon, a forralt bor ízét és a kürtöskalács illatát, és ezzel egyre inkább érlelődött bennem a gondolat: eljött az idő! Itt van az alkalom, hogy újra vékony éleken járkáljak, és csak azért is megtanuljak korcsolyázni! Idén korcsolyázni fogok Óbudán!

Szállást keresel Óbudán? >>

(fotók: unsplash, shutterstock)

 

 


Exit mobile version