Site icon Szallas.hu Blog

Még több virággal vár a Kőröshegyi tulipánfesztivál 2023-ban


Képzeld el, hogy egy csodaszép tulipánmező terül el előtted, háttérben a Balatonnal, szín- és illatkavalkád vesz körbe, és neked nincs más dolgod, mint fotózkodni, gyönyörködni, sétálni, és kiválogatni a legszebb tulipánszálakat! Nem rossz hétvégi program, ugye? Idén is vár a Kőröshegyi Tulipánfesztivál, úgyhogy íme: minden fontos tudnivaló a kőröshegyi tulipánszüretről 2023-ban!

Kőröshegyi Tulipánfesztivál gyorstalpaló – Újításokkal várnak 2023-ban

Talán hallottatok már a híres Kőröshegyi Levendulásról – de azt is tudtátok, hogy itt szervezik meg a tulipánszüretet is, ráadásul idén már 7. alkalommal? Bizony, a domboldal ismét virágtengerbe borul: 2023-ban ugyanis közel félmillió tulipán nyílik Kőröshegyen! Idén tehát új területekkel és új fotós elemekkel várnak, így igazán kár lenne kihagyni; családi kiruccanáshoz és romantikus programnak egyaránt szuper választás.

A helyszín a Kőröshegyi Levendulás, háttérben a Balatonnal

Mire számíthattok a tulipánszüreten?

Levendulák és tulipánok Kőröshegyen

Egyéb fontos tudnivalók a Kőröshegyi tulipánfesztiválról:

Nyitva tartás:

Belépődíj és a tulipánok ára:

Kőröshegyi tulipánszüret 

Parkolás:

Megnövelték a parkoló méretét a bejáratnál, így immár 1200 férőhelyes parkolóval várják az autóval érkezőket. A szervezők külön kérik, hogy a torlódás elkerülése végett és a helyiek nyugalma miatt ne a Dózsa György út/Kőröshegyi út mentén hagyjátok az autót!

Kutyabarát-e?

Igen! Nyugodtan hozzátok magatokkal négylábú kedvenceteket is (persze pórázon), hadd sétáljon egy nagyot a virágtenger mellett ő is.

Mi a helyzet, ha rossz idő van, vagy elfogytak a tulipánok?

Ez sajnos benne van a pakliban. Érdemes váltócipővel érkezni, még jó idő esetén is, esőben pedig pláne célszerű gumicsizmát hozni. A tulipánok életciklusa szintén nem a szervezőktől függ, de ha nem a legvégére hagyjátok a szüretet, szinte biztos, hogy jut nektek is egy-egy gyönyörű, illatos csokor. 

Kőröshegyi tulipánfesztivál

+ Programtippek: Jöhet egy családi kiruccanás, ahol további kőröshegyi látnivalók várnak felfedezésre?

Irány Magyarország legnagyobb tulipánszürete! Idilli Kőröshegy szállás tippek a közelben:

1. Borkúti Panzió és Apartman Balatonföldvár-Kőröshegy

Nagy létszámú társaságok, családok és párok számára egyaránt pompás szálláshely a Balaton közelében a Borkúti Panzió. Szőlő borította dombok, tihanyi panoráma, túrautak és halastó várnak, sőt, jacuzzi, dézsafürdő és napozóterasz is szolgálja a kényelmeteket. 

2. Katica Pince Vendégház Kőröshegy

Az Öreghegy csúcsán, szőlőültetvények, erdők, mezők ölelésében áll a Katica Pince Vendégház, amely pompás szálláshely Kőröshegyen, ha családdal, társasággal szeretnétek elvonulni a világ zajától. Itt tökéletes lesz a nyugalmatok, ám a civilizációtól sem lesztek elzárva, hiszen a falu központja csak pár perc.

3. Szamóca Vendégház Kőröshegy

Teljesen felszerelt, önálló kiadó vendégház várja a Balaton közelében a családokat, melynek kertjében trambulin és fészekhinta is található. A felnőttek pihenését koronázza meg a kültéri, panorámás 2 személyes infraszauna.

4. Cinege Vendégház Kőröshegy

Bűbájos hangulatú, igényes szálláshely a Cinege Vendégház, melynek minden bútordarabját kiváló stílusérzékkel válogatták össze. A kertben egy 6 személyes jacuzzi és pihenőrésszel rendelkező szaunaház áll, ahonnan csak a tulipánszüret idejére lesz kedvetek kimozdulni. 

5. Grey Lavender Home Apartman Kőröshegy

A tulipánültetvénytől csak pár perc gyalog a Grey Lavender apartman, így kitűnő bázisotok lesz, ha a szüretre érkeztek. De érdemes eltöltenetek több napot is itt, hiszen hangulatos, pihentető környezet vár minden kényelemmel felszerelve.

6. Jobb, mint otthon Vendégház Kőröshegy

Ha kisbabával utaznátok egy nyugalmas, Balatonhoz közeli családi üdülésre, komoly esélyes lehet a Jobb, mint Otthon Vendégház. Az egykori présházból kialakított, minden igényt kielégítő bababarát szálláshelyen csak ti lesztek, ráadásul könnyen elérhető innen számos tóparti település is.

7. Völgyhíd Village Vendégház Kőröshegy

Mintha egy világváros szupermodern lakásában lennél, mégis a természet vesz körül a Völgyhíd Village Vendégházban, ahol igazi élmény a pihenés. Borospince, jacuzzi és szauna is találhatóak itt, a vidéki idillt pedig a hangulatos cserépkályha és a fa lambéria teremti meg.

8. Sommer Panzió Balatonföldvár

A déli part egyik legszebb városkája Balatonföldvár, melynek központja könnyen elérhető a Sommer Panziótól. A balatoni szálláshely udvarán óriási kültéri medence, fajátékokkal felszerelt játszótér biztosítja a kikapcsolódást, sőt, még isteni reggelit is fogyaszthattok.

9. Griff Apartman Balatonföldvár

Saját jacuzzi és medence jöhet? Ha a Griff Apartmant választjátok, tiétek lesz az egész önálló kiadó szálláshely, így sem a wellness élményeken, sem a luxus színvonalú házon nem kell osztoznotok senkivel.

10. Jade Panzió Balatonföldvár

Családok és nagyobb társaságok számára különösen remek választás a Jade Panzió, melynek számos lakrészében akár 6 vendég is elfér egyszerre. A panzió babagondozási felszerelésekkel is könnyíti a családok pihenését, és még négylábú házi kedvencet is szívesen fogadnak.

Ne hagyd ki az idei Kőröshegyi Tulipánszüretet, készíts lenyűgöző fotókat te is! Válaszd ki és foglald le hozzá a legjobb szállást oldalainkon! >>

A déli part összes szálláshelyét itt találjátok >>

Ha további virágélményekre vágynál >>

(Képek: Szallas.hu, shutterstock.com)


Exit mobile version