Site icon Szallas.hu Blog

Kovászos uborka, csavarhúzókészlet, Fradi-címer és sajtreszelő – a 2017-es nyaralás elengedhetetlen kellékei!?


Ugye mindenki számára ismert a jelenet, amikor az amerikai MacCallister család a karácsonyi vakáció idejére Párizsba készülődik és a nagy kapkodásban otthon felejtik a legkisebb gyereket, Kevint? A Reszkessetek Betörők című film egyik legjobb része, amikor a repülőn Kevin anyja érzi, hogy valami otthon maradt és az anyai ösztöntől vezéreltetve egyszercsak felkiált: „Kevin!”

Nos, ez a szituáció talán mindannyiunkkal megesett már annyi különbséggel, hogy jó esetben nem az utód maradt otthon, hanem az útlevél, a vasaló vagy épp a kedvenc kispárna, ami nélkül a gyerek képtelen elaludni. De olyan is van, aki a csavarhúzó-készlete nélkül nem indul soha útnak 🙂

A Szallas.hu és a Doklist.com közös kutatásában megkérdezte a nyaralókat, hogy mit felejtenek otthon leggyakrabban, és melyik az a legmeglepőbb tárgy, amit mindig magukkal visznek.

Íme az eredmények.  

“Mit hagysz otthon leggyakrabban utazáskor?”

Gyakran azok a mindennapos használati tárgyak maradnak otthon, amelyekre még az utolsó pillanatban is szükségünk van utazás előtt. Többnyire kimarad az előző esti gondos bepakolásból a telefontöltő, a papucs, a fogkefe vagy a fésű is, de az iratok (Útlevél, Személyi igazolvány, TB kártya, Jogosítvány, SZÉP kártya), a fürdőruha vagy a gyógyszer hiánya is tud meglepetést okozni (bár a bikini talán könnyen pótolható a helyszínen).

A három testőr: iratok, bankkártya, telefon

A kutatásból kiderül, hogy a személyes iratok és a bankkártya hiánya miatt aggódnak leginkább az utazók. Egyre többen tartanak attól, hogy a telefonjukat otthon felejtik és ez valós aggodalom: a válaszadók közül minden 100. megkérdezett írta, hogy hagyta már otthon telefonját utazáskor.

“Mi okozná a legnagyobb gondot, ha otthon hagynád?”

 

Valami új, valami régi, valami otthonról…kispárnafétis és komplett konyhafelszerelés

A saját kispárnánkon a legkényelmesebb a pihenés, az otthon biztonságára emlékeztet, így ott kell lennie velünk a nyaraláson is. Nem meglepő, hogy minden hatodik utazó magával viszi a szálláshelyre. Kedvelt útitárs a plüssállat is, az utazók 13%-a viszi magával, életkortól függetlenül. 

Háztartási eszközök közül többen említették a vasalót, vízforralót, kávéfőzőt és a saját törölközőt, amelyet mindig visznek magukkal. Vannak azonban, akik mindenre felkészülnek,  az extrém válaszok között érkezett mikró, kovászos uborka, csavarhúzókészlet, Fradi-címer és sajtreszelő is.

Az életmentő lista nyaralásodhoz

Rendszerezettnek és tudatosnak lenni a munkahelyi teendők világából kilépve a hirtelen szabadságba sokaknak nehézséget jelent. Több, mint 200 válaszadóból mindössze egyetlen ember írta, hogy eddig soha semmit nem hagyott otthon. A kutatást végző cégek szeretnének segíteni, hogy idén többeknek is fejfájás nélkül teljen a pihenés, így a Szallas.hu és a Doklist.com készített egy teendőlistát, amit akár ki is lehet nyomtatni. 

Ha Te is szeretnéd elkerülni  a bosszankodást, töltsd le a teendőlistát az utazásodhoz!

Tedd a könyvjelzők közé, és küldd tovább családodnak, barátaidnak is! (letöltéshez katt a képre)

És Te mit felejtettél otthon a legutóbbi nyaralás során? Írd meg kommentben!


Exit mobile version