Site icon Szallas.hu Blog

Középkori éttermek, ahol még egy Targaryen is megnyalná mind a tíz ujját


Ugyan Havas Jon fekete kenyeres reggelijét vagy Sansa citromos tortáját lehet, hogy nem találjuk az étlapokon, de a Trónok Harcával ellentétben hazánk középkori éttermeiben legalább az életünket nem kell féltenünk. Ebben a válogatásban olyan helyeket szedtünk nektek össze, ahol a kést és villát csak hírből ismerik, de biztosan vendég a király.

Üljünk most fel együtt egy tűzokádó sárkány hátára, és barangoljuk be határon innen és túl azokat a helyeket, ahol asztalhoz ülve pillanatok alatt a középkorban érezhetjük magunkat

A budapesti Sir Lancelot Lovagi Étterem

A két kőből készült páncélos lovag által őrzött Sir Lancelot öt különböző teremben várja a középkori hangulatra vágyó vendégeket. A színes üvegablakok és pislogó gyertyák sejtelmes fényénél elköltött étkezést alkalmanként műsorokkal is feldobják, így tényleg egy hamisítatlan lakomán érezhetjük magunkat.

Az étteremben nemcsak magyar vándorok pihennek meg rendszeresen, hanem a külföldi utazók között is nagyon népszerű. Sőt, nemcsak sárkányon vágtázó lovagok térhetnek ide be, hanem időnként még a Forma-1 királyai is itt töltik meg korgó gyomrukat. 

Ha az utolsó falatot is eltüntettük a fatálakra pakolt hatalmas adagokból, akkor innen akár a nyakunkba is vehetjük a várost. Az étteremtől egy laza sétával pár perc alatt az Országháznál vagy a Szent István Bazilikánál teremhetünk

Medos Hotel Budapest***

A Parlament közelében az Oktogon mellett helyezkedik el a Medos Hotel Budapest***. 

Szilus Apartman Budapest

Nagyon jó helyen és 24 órás portaszolgálattal várja vendégeit a Szilus Apartman Budapest.

A visegrádi Renaissance Étterem

A fővárostól alig egy sárkányugrásnyira a Dunára néző panorámás terasszal és öt különböző teremmel várja reneszánsz hangulatban a megfáradt vándorokat a visegrádi Renaissance Étterem.

Ezt a helyet a gyerekek és a felnőttek is egyaránt imádni fogják, mert amellett, hogy mindenki egy papírkoronával a fején költheti el a vacsoráját, a vállalkozó kedvűek még jelmezbe is bújhatnak.

A bőséges fogások után pedig irány a Visegrádi Palota, vagy akik nagyon le akarják mozogni az itt felszedett kalóriákat, azoknak pedig a Fellegvár emelkedői

Hotel Visegrád****

Családias hangulatot és remek wellnesst kínál a Hotel Visegrád****. 

Royal Club Hotel Visegrád****+superior

A Royal Club Hotel Visegrád****+superior a hangulatos történelmi belvárostól mindössze 400 méterre 49 korszerű szobával, napfényes lakosztályokkal és a testet-lelket megújító wellness élményekkel várja a vendégeit.

5 látványos túraútvonal és 10 hangulatos szállás Visegrádon >>

Az egri Excalibur Középkori Lovagi Étterem

Ahol vár van, ott bizony nem árt, ha akad egy középkori étterem is. Így van ez Egerben is, ahol egy lovasára váró mérges sárkány vigyázza az Excalibur Étterem kapuját. Odabenn pedig korhű zene és jelmezes felszolgálók igyekeznek minél inkább középkorivá tenni a hangulatot.

Az étlapon leginkább magyaros fogások szerepelnek, de az Excaliburban a gyerekekre is gondolnak. A legkisebbek ugyanis háromféle fogás közül választhatnak. Az étkezést érdemes lezárni egy finom palacsintával vagy vaníliás tejföllel tálalt túrógombóccal.

Egerben pedig természetesen kihagyhatatlan látnivaló az egri vár, a Szent János Bazilika vagy a Közép-Kelet Európa egyetlen Beatles-gyűjteménye és -múzeuma. Ha pedig nem lett volna elég a kupánkba töltött bor, akkor irány a Szépasszony-völgy és méltán híres borospincéi.

Az Excaliburban nemcsak középkori étkezésre, hanem szállásra is van lehetőségünk.

Excalibur miniHotel Eger***

Hotel Eger & Park****

A Hotel Eger & Park**** egy szállodaként, két különböző stílusban kínál szálláslehetőséget a városi pihenésre, az egri programokra, wellnesshétvégére vagy éppen konferenciára érkező vendégek számára.

Eger látnivalói és rejtett kincsei >>

Castrum Boldua középkori étterem Boldogkőváralján

Boldogkő várának ódon falai között bújik meg a Castrum Boldua középkori étterem, amely az országban egyedülálló módon a vár szerves része. A látványkonyhával is rendelkező éttermet ugyanis a várba vezető egyik régi alagútból alakították ki.

Amíg az ómagyar ízeket idéző ételekre várunk, lehetőségünk van középkori fegyvereket forgatva elütni az időt. Az ínycsiklandó fogásokat a hajdanvolt szokásoknak megfelelően kézzel kell elfogyasztanunk, csupán a körethez kapunk majd kanalat.

A sziklapárkányra épült csodás lovagvár lenyűgöző panorámája pedig tökéletes levezetése az ízletes lakomának. A várban hétvégente jelmezes tárlatvezetés vagy lovagi párbaj röpíti vissza a látogatókat az időben.

Boldogkő vára, avagy a magyar kínai nagy fal – igazi bakancslistás hely >>

BoldogKőHáz Boldogkőváralja

Családoknak, nagyobb baráti társaságoknak tökéletes választás a BoldogKőHáz Boldogkőváralja.

Mandalaház Boldogkőváralja

A Mandalaház Boldogkőváralja központi részén található, mégis nyugalmat és intimitást áraszt.

A szállásról bővebben itt olvashattok >>

Aranykorona Történelmi Étterem & Látványpince, Miskolc

Miskolc jóhírét igyekszik öregbíteni az Aranykorona Történelmi Étterem és Látványpince. Az előre meghirdetett napokon tartott reneszánsz lakomákon kikiáltó, mutatványosok, jelmezes felszolgálók és mesterszakácsok által megálmodott ételek várják a programra helyet foglalókat.

Ebben az étteremben különösebb hadakozás nélkül egy előzetes foglalással akár a trónt is könnyedén megszerezhetjük. Így akár különleges királyi bánásmódban is lehet részünk.  

City Hotel Miskolc****

A City Hotel Miskolc**** a belvárosban, kellemes környezetben, jól megközelíthető helyen található négycsillagos hotel, az egyik legjobb elhelyezkedésű miskolci szálloda.

Hotel Pannonia Miskolc***

A Hotel Pannonia Miskolc*** közelében számos kikapcsolódási lehetőség található.

A párkányi Középkori Parasztétterem (Stredoveká Sedliacka Reštaurácia)

Az országhatárt épp csak átlépve Párkányban is találunk középkori éttermet. Ez a hely azonban inkább az Éjjeli Őrség törzshelye lehetne, mint az Aranyköpenyeseké. A hely ugyanis arról híres, hogy itt bizony nem finomkodnak a vendéggel. A fogadtatás és a kiszolgálás minden, csak nem udvarias.

Ezért érzékeny lelkű westerosi nemeshölgyek jobb, ha elkerülik, mert itt nem egy fennkölt lovagi lakomára kell számítani, hanem sokkal inkább egy paraszti étkezésre és az ezzel járó bárdolatlan stílusra. Aki viszont bírja az ilyen típusú humort, nemcsak egy jót fog enni, hanem jól is szórakozik

A faragatlan stílusáról híres-hírhedt lakomázást érdemes összekötni egy fürdőzéssel is, ugyanis Párkány leginkább a népszerű termálfürdőjéről ismert. Ősszel pedig érdekes program lehet a már hagyományossá vált Simon – Júda vásár is. 

Penzion Korzo Štúrovoban

Tágas udvar, asztalitenisz, gyermek játszótér, grillsütő, kandalló is található a párkányi.

Bazilika alatt Panzió****

Ha csak átruccannánk az étterembe, akkor remek szálláshely lehet a Bazilika alatt Panzió ****Esztergom.

TIPP: Töltsd le most a Szallas.hu mobil appot ingyenesen, találj és foglalj szállást egyszerűen! Letöltöm Androidra >> , Letöltöm iOS-re >>

(Képek: Szallas.hu)


Exit mobile version