Site icon Szallas.hu Blog

Kristálytiszta tavak csábítanak fürdésre Ausztriában


Ausztria tartományaiban barangolva és gyönyörű természetes tavait felkeresve olyan, mintha nem is Európa tájain kalandoznánk. A változatos természeti környezetben felfedezhetjük Dél-Amerika, Izland vagy akár Ázsia gyönyörű tájainak jellegzetes vonásait is. Nézzünk szét együtt a szomszédos Ausztriában, fedezzük fel együtt a türkizkéken, fehéren, zölden csillogó tavak világát!

Millstatti-tó (Millstätter See)

Buja növényzet, erdős táj, magas hegyek birodalma fogad mindenkit, aki felkeresi Karintia tartományban a Millstatti-tó csodás környezetét.

Millstatti-tó

A tó igen meredek parttal rendelkezik, ezért hirtelen ránézve, olyan mintha az északi országok fjordjaival találnátok szembe magatokat. A Nock-hegység és a Dráva-völgy által kialakított környezetben igazi paradicsomi helyre találtok, amely kiválóan alkalmas a pihenésre. A hegyek védik a tavat a hideg téli széltől, ezért a víz hőmérséklete a nyár folyamán is alkalmas úszásra és lubickolásra. Természetesen ebben a csodás környezetben érdemes egyet barangolni és meglátogatni pl. a XI. századi Millstatt falut a tó szomszédságában.

Szállások Karintiában >>

Attersee

Mint a hét törpe Hófehérkét, úgy veszi körül a tavat hét kisebb település, amely már önmagában is megér egy túrát és felfedezést.

Attersee

A tó remek természeti adottságainak köszönhetően egy igazi kincsesbánya. Ugyanis az Attersse déli oldala igazi jéghideg alpesi tó, északról viszont dombok és legelők övezik. Kristálytiszta vizében 20 méterig is le lehet látni, a víz minőségét tekintve valóságos Eldorádóvá vált az édesvízi búvárok számára. A mintegy 20 km hosszú tó legnagyobb mélysége 171 méter, így nemcsak a víz alatt, hanem a víz felszínén is számos sportág várja a sportolni vágyókat. Ha pedig a szárazon is töltenétek egy kis időt és nem csak a városnézés áll közel hozzátok, akkor a közeli hegyek megmászása vagy a kerékpározás, lovaglás, golf és tenisz teszi még színesebbé a sportpalettát.

Szállások Ausztriában >>

Zöld tó (Grüner See)

A Tragöß falu közelében található Zöld-tó minden fotós álma. Nevét sem véletlenül kapta, ugyanis a tó vize élénkzöld színű és hihetetlenül tiszta, átlátható.

Grüner See, Stájerország

Vize szinte iható is lehetne, hiszen a közeli hegység megolvadt havát gyűjti össze, ami még abból a szempontból is fontos, hogy hőmérséklete még nyáron is nagyon hideg. Viszont mivel egy nagyon tiszta tóról van szó, ezért növény és állatvilága nem elhanyagolható. Ezért aki szereti a nagy felfedezéseket, az a helyi vezető segítségével és megfelelő felszereléssel még búvárkodhat is.

TOP 5 kirándulóhely a szomszédos országokban >>

Klopeiner See

Ha nyáron szeretitek a melegnek mondható természetes vizeket, akkor itt a helyetek! A Klopeiner See nyáron nem ritkán 28 fokos is lehet.

Klopeiner See

Ez a kellemes meleg víz menti klíma már tavasszal kedvez az itt lévő növényvilágnak. Igazán buja zöld növényzettel és szinte trópusi klímával várj a tó a pihenni vágyókat. A Klopeiner See környéke kifejezetten családbarát hely, ahol a tó mentén számos kikapcsolódási lehetőségeket is találtok, s a közelében megnézhetitek Ausztria legnagyobb és legszínesebb barlangját, az Obir cseppkőbarlangot, amelynek 8 fokos benti hőmérséklete igen kedvező a nyári hőségben.

Szállást keresel Karintiában? >>

Wolfgangsee

Egy igazán türkizen csillogó vízhez érünk utunk során, amelynek nem csak látványa lenyűgöző, hanem tudni kell róla, hogy ivóvíz tisztaságú, az EU hivatalos referenciavizeként szolgál.

Wolfgangsee

A nagyon tiszta víz nyáron átlagosan 24 fokra melegedik fel, így kiváló helyszín a fürdőzésre, miközben gyönyörködhettek a tavat körülölelő hegyek panorámájában. Viszont aki szereti az aktív kikapcsolódást a nyaralás alatt, az is nagyon jól fogja érezni itt magát. Különböző sportolási lehetőségek közül válogathattok. Van itt vitorlázás, búvárkodás, vizisí, szörfözés, valamint motorcsónak vontatta gumigyűrűn lovagolhattok. De ha családdal érkeztek, akkor a tó körül 15 szabadstrand várja a gyerekeket. Aztán nem elhanyagolhatóak a tó körüli hangulatos kisvárosok, mint St. Gilgen, Sankt Wolfgang, Stroble, Abersee, de Hallstatt, a császárváros Bad Ischl és Salzburg városát is érdemes csillagtúraszerűen felkeresni.

Szállások Salzburgban és környékén >>

Wörthi-tó (Wörther See)

Ha eddig azt hittétek, hogy ismeritek a legszebb tavait Ausztriának, akkor most hoztam egy igazán fantasztikus helyet, amely már a XIX. században is kedvelt pihenő helye volt az osztrák arisztokráciának.

Wörthi-tó, Karintia

Ugyanis a Wörthi-tó szépsége határozottan ösztönözte az osztrákokat és a látogatókat, hogy a tóhoz menjenek pihenni. A Wörthi-tó büszkélkedhet a legmelegebb vízzel az országban, ami miatt tökéletes helyszínt kínál a kikapcsolódáshoz az év bármely szakaszában. Bérelt kerékpárral Pörtschach kisvárosból kirándulást szervezhettek a régióba valamint nyáron komppal a tavon át különböző helyeket és településeket is meglátogathattok, amelyek biztosan a szívetekbe lopják magukat.

Kilátás a Wörthi-tóra a Pyramidenkogel-kilátóból

TIPP: A tó partján épült Pyramidenkogel-kilátóból lenyűgöző látvány nyílik a környékre. 

Lélegzetelállító kilátók és magasságok Ausztriában ⇒

Fertő tó

S ha már osztrák tavakat mutatunk nektek, akkor nem mehetünk el Közép-Európa harmadik legnagyobb tava mellett, amely Ausztriában a legnagyobb, és amihez nekünk is közünk van. Ez a Fertő tó.

Fertő tó

Az enyhén sós tavat a bécsiek tengerének is nevezik, de mi is méltán lehetünk büszkék rá, annak ellenére, hogy a tó strandolásra alkalmas részei főleg a határ túloldalán helyezkednek el. Viszont a hazai oldal természeti értékekben szinte felbecsülhetetlen, így mi könnyen felfedezhetjük élővilágát, akár gyalogosan, kerékpárral, vagy csónakkal. A tó mélysége amúgy nem túl nagy, mindössze 1 – 2 méter, de átlagosan csak 50-60 cm, így nyaranta gyorsan melegszik. A hirtelen mélységektől vagy a hirtelen feltámadó széltől itt ezért biztosan nem kell tartanunk. A Fertő tavon, az osztrák oldalon hajók is közlekednek, ahová kerékpárt is fel lehet vinni, így nem kell a teljes távot feltétlenül biciklizve megtennetek.

Érdemes tudni, hogy a tavat is magában foglaló Fertő Tavi Nemzeti Park és a hozzá kapcsolódó, 45 sós vizű mélyedést számláló Seewinkel a Magyarországgal közös Fertő kultúrtáj részeként a világörökség részének számít.

Szállások a Fertő tónál >>


Exit mobile version