Site icon Szallas.hu Blog

7 hely, amit feltétlenül látnod kell Krk szigetén


Ki ne hallott már Krkről, erről a kimondhatatlan nevű horvát szigetről, amelynek egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy Magyarországhoz viszonylag közel esik (Budapesttől való távolsága kb. 500 km)? Így aztán ne lepődjünk meg, ha gyakran hallunk magyar szót ezen a környéken, ez persze mit sem von le az értékéből, sőt! Horvátország legnagyobb szigete 200 km-es partvonallal rendelkezik, hossza 38 km, szélessége 18 km. Területén kiváló strandok, bájos kisvárosok és remek kirándulóhelyek várják, hogy felfedezzük. Indulhatunk?

Baska

Baska

Egy csendes öbölben, Krk délkeleti részén fekszik Baska, amelyet sokan a a sziget egyik legszebb nyaralóhelyének tartanak. Legszebb strandja az 1800 m hosszú, kék zászlós, kavicsos Vela Plaza (magyarul Nagy Part).

Krk város

A város, amelyről a sziget a nevét kapta ó, több különleges látnivalóval bír. Itt található az a 11-12. századi román katedrális, amely egy 5-6. századi templom és római fürdő helyére épült. A 18. században épült hozzá a harangtorony is. Érdemes megnézni belül is!

Krk városban található a Frangepánok (horvátul: Frankopan) erődítmény jellegű vára, ahonnan a dinasztia irányította a birtokait. A Frangepán-birodalom nem csupán Krk szigetét birtokolta, uradalmuk a szárazföldre is kiterjedt.

Valun település Cres-szigeten

TIPP:

A sziget kikötőjéből, Valbiskából elérhető a Rab-, és a Cres-sziget is, ha itt nyaralunk, érdemes felkeresni ezeket a helyeket is!

Silo

Az iszapkedvelők Mekkája Silo, hiszen a lassan mélyülő öbölben rengeteg gyógyiszap található és sokan keresik fel egy jó iszappakolás miatt. Silótól egy római villa maradványai felé elindulva a gyönyörű Murvenica-öbölhöz jutunk, kihagyhatatlan élmény!

Stara Baska

Stara baska

Punattól 10 km-re fekszik Stara Baska kevésbé ismert falva, ahol érintetlen természet, különlegesen szép strandok és sziklafalak találhatók. Kavicsos strandjaiközül az egyik legszebb az Oprna.

Szállások Krk szigetén ⇒

Biserujka-barlang

Krk északi részén, Rudine mellett található a 110 méter hosszú Biserujka-barlang, ahol a hőmérséklet télen-nyáron egyaránt 10-13 fok között mozog, a páratartalom pedig 80 százalékos. A legenda szerint egy rabló kincsei találhatók a barlangban, de még senki nem találta meg ezeket. Eddig 😉

Vrbnik

Vrbnik, Horvátország

A sziklaszirtre épült város borászatáról híres, érdemes felkeresni a panorámateraszt és egy helyi fehér bor társaságában gyönyörködni a kilátásban. Szuper élmény lesz!

Malinska

A gyerekkel nyaralók egyik kedvenc helye Malinska, ahol nagyon tiszta víz és Kék zászlós minősítés várja a vendégeket. Emellett itt állomásozik egy üveg fenekű hajó, amelyben a tenger élővilágát lehet felfedezni. A gyerekek egyenesen imádják!

 

+1 Punat és Kosljun sziget

Punat és Kosljun

Punat, ez a homokos tengerparttal rendelkező kis halászfalu is sok turista szívét elrabolta. Punattól 200 méterre található Kosljun sziget, ahova hajótaxik indulnak és az út 8-10 perc hosszú. A szigeten látható egy 16. századi ferences kolostor, valamint egy történelmi múzeum is.

 

***

Reméljük sikerült kedvet csinálni ehhez a csodálatos környékhez. Ha szállást kerestek Krk szigetén, a következő helyeket ajánljuk >>


Exit mobile version