Site icon Szallas.hu Blog

Külföldi kalandok az új évre: Párizs, Róma, Nápoly…a választás a Tiéd! (+last minute utazási ajánlatok)


A bejglidömping és a rokonlátogatások végeztével tervezgetheted az újévi kalandokat! Az év első hónapjai Európa szerte csendesebbek, így kedvezményes áron foglalhatsz last minute utazást. Pihend ki az év végi hajtást Olaszország nagyvárosaiban vagy a francia fővárosban. Pakold össze a kedvenc meleg téli szettjeidet, és töltődj fel már az év elején élményekkel!

Last minute utazás Párizsba? Miért is ne?

Bár az időjárás nagyban megegyezik azzal, mintha itthon maradtál volna, azért ne mondj le a városnéző sétákról. Öltözz fel jó melegen, tegyél a táskádba esernyőt és indulj a francia főváros felfedezésére. 

Séta az Eiffel-toronynál

Párizsban rengeteg múzeum van; a francia társadalom változásait bemutatótól kezdve a keleti kultúrák hagyományait bemutatón át az impresszionista, dadaista, expresszionista vagy éppen művészeteket felvonultató kiállításokig. Ha a városlátogatás közben esne az eső, a múzeumok jelentik a legjobb beltéri programot! 

Musée d’Orsay Párizsban

Könnyed szórakozást ígér a Grévin Viaszmúzeum a Grands Boulevardson. Az impozáns épületben több, mint kétszáz viasz hírességgel találkozhatsz és szelfizhetsz. Charlie Chaplin, Christiano Ronaldo, vagy éppen Michael Jackson is a fotópartnered lehet.

Fotózkodj a híres francia komikus, Louis de Funés viaszmásával

Innen rövid sétával eljuthatsz az Illúziók Múzeumába, de ha nagyon fázol metróra is szállhatsz. Számos optikai csalódás és lehetetlennek tűnő jelenség vár itt, a nem mozduló örvény alagúttól a klónszobáig.

Garantáltan nem csak a végtagjaid fognak a hideg után felmelegedni, hanem az érzékeid is felpezsdülnek. Ha ezek után még mindig vágysz egy csipet varázslatra, metrózz tovább az Angelina cukrászdáig, ahol exkluzív környezetben kóstolhatod meg állítólag Párizsban a legjobb forró csokit.

Melegedj fel a legfinomabb forró csokival

Ünnep utáni csend Rómában

Ha jártál már az olasz fővárosban csúcsszezonban, aligha fogod elhinni, amit az újévi utazás során tapasztalsz. A téli hónapokban nem csak az örök város tűnik úgy, mintha téli álmot aludna, hanem a temperamentumos helyiek is.

Mintha egy hosszúra nyúló sziesztába csöppennél: nyugodtabb és csendesebb a környék az ünnepek elmúltával. Valószínűleg ez annak is köszönhető, hogy a legtöbb látogatót a jó idő csalja ide, így tömeggel sem kell számolnod. Tökéletes időzítés, ha a több ezeréves múltból maradt emlékek töltenek fel. Mindent lesz időd felkeresni.

Sétálj egy nagyot a vatikáni kertben

Újévi utazásod során nagyobb eséllyel jutsz be a Vatikánba, elkerülheted a kígyózó sorokat a nevezetességeknél és az éttermekben, kávézókban is gyorsabban tudnak kiszolgálni. A Palazzo della Cancelleria 20 perces távolságra van a Vatikántól, és a híres reneszánsz polihisztor, Leonardo da Vinci interaktív kiállítását rejti.

A fából készült masinákat ki is lehet próbálni, így még elképesztőbb azzal szembesülni, hogy természetes kíváncsiságának köszönhetően mennyivel megelőzte korát a géniusz. Érdemes útba ejtened az olasz hazafiság emlékmű komplexumát, a II. Viktor Emánuel emlékművet. A tetején lévő teraszon élvezheted a napsütést és az egészen közel merészkedő sirályok látványát.

Fentről pazar kilátás nyílik a környékre

Tökéletes pihenés Nápolyban

Akkor is jól döntesz, ha az újévi utazás célpontjául Nápolyt választod. Ha megkínálnak pannettonevel, mindenképpen próbáld ki, és hasonlítsd össze a nálunk kapható változatokkal. Emellett az édes tésztájú gyümölcskenyér mellett még a struffoli kihagyhatatlan karácsonyi édesség Nápolyban.

Az apróra szaggatott és kisütött fánkokra mézet csurgatnak, majd színes cukorkákba és kandírozott gyümölcsdarabkákba forgatják. Ne aggódj, a dél-olaszországi városban lesz lehetőséged a kalóriákat lesétálni. A kellemes 10-15 fokos hőmérséklet ideális városnézésre. 

Hagyd magad elcsábítani ezzel a mézes-cukros finomsággal

A Tojásváron kívül érdemes ellátogatnod a Santa Chiara kolostorba is. A puritán főépület egyhangúságát egy rózsaablak töri meg. A zárdát 66 oszlop öleli körbe, melyek érdekessége, hogy színes majolika csempékkel vannak díszítve.

A kolostor falait az ótestamentum ihlette freskók borítják. A Piazza del Plebisciton felfrissítheted magad egy hamisítatlan olasz feketével, és ha még van kedved megtekintheted az itt található Királyi Palotát és a San Francesco bazilikát is.

Vidám majolika csempék a szigorú zárda falai között

Ha több naposra tervezed a külföldi utazást, innen több egynapos kirándulást is tervezhetsz. Az Amalfi part ilyenkor is gyönyörű, a Vezúvhoz vezető úton pedig garantáltan nem fogsz hőgutát kapni. A városba visszatérve kihasználhatod a nagy januári leárazásokat is, így olcsóbban szerezhetsz be minőségi olasz ruhadarabokat.

Ugye mennyivel kellemesebb így ledolgozni a karácsonyi sütimennyiséget? Foglald le külföldi last minute utad és éld át a kalandokat akár januárban is >>

(Képek: shutterstock.com)


Exit mobile version