Site icon Szallas.hu Blog

A legkülönlegesebb horvát tengerparti szállások a világítótoronytól a luxus villákig


Horvátország már évek óta a magyarok egyik legkedveltebb úti célja, és nem csak azért, mert az Adriai-tenger az egyik legelérhetőbb tengerpart számunkra. Sokak szíve évről évre visszahúz, mert a hosszú és változatos partszakaszok, a hangulatos városok és a csodás természeti látnivalók egyszerűen megunhatatlanok. Ha mindezt még egy különleges, luxus tengerparti szállással is megkoronázzuk, akkor a horvát vakáció már simán vetekszik egy egzotikus utazással. Exkluzív szállásokból pedig nincs hiány a térségben, mert a világítótoronytól a luxus villákig mindenféle különlegességből válogathatunk! Íme, a legkülönlegesebb horvát tengerparti szállások!

A legkülönlegesebb horvát tengerparti szállások a világítótoronytól a luxus villákig

Exkluzív szállások Vir-szigeten

Nyaralás egy világítótoronyban: Villa Lanterna Vir

Vir-szigeten egy minden képzeletet felülmúló szálláshely várja azokat, akik nem csak egy olyan szállást keresnek, ahol az egésznapos kirándulás és strandolás után egy kényelmes ágy vár rájuk, hanem vágynak egy kis luxusra is. Ez a Villa Lanterna Vir, ami egy világítótoronyból kialakított exkluzív tengerparti szállás ingyenes parkolóval és saját kerttel. Minimum 5 éjszakára foglalható, és tény, hogy nem olcsó. Viszont az árért cserébe fantasztikus kényelem és luxus veszi körbe a vendégeket, amit a foglaláshoz tatozó fejedelmi reggeli csak fokoz. Mivel a 4 szobás, 8 férőhelyes tengerparti világítótorony csak egyben foglalható, főként nagyobb társaságoknak ajánljuk.

Luxus családi nyaralás a Vir-szigeten: Villas Resort More

A Villas Resort More Deluxe Family 6 fős üdülőházai azoknak a családoknak a legideálisabbak, akik több gyerkőccel, vagy esetleg nagyszülőkkel érkeznek Horvátországba, és nem szeretnének nélkülözni semmilyen kényelmet. Ezekben a modern apartmanokban ugyanis minden megvan, ami egy gondtalan vakációhoz szükséges. Ráadásként pedig egy nagyon klassz wellness részleg is a vendégek feltöltődését szolgálja, ahol kültéri medence, jacuzzi és infraszauna is van.

Pénztárcabarát tipp: Vir-szigeten számtalan jobbnál jobb tengerparti szállások várnak, ezért akiknek nem feltétlenül szempont a luxus kategória, kifejezetten pénztárcabarát áron is szuper apartmanokat foghatnak ki. Ajánlataink >>

Rovinj legjobb szálláshelyei

Négycsillagos kényelem Rovinj óvárosában: Hotel Spirito Santo Palazzo Storico

Nevéhez hűen egy valódi palotában tölthetik a vakációt azok, akik a Hotel Spirito Santo Palazzo Storico-t választják. Az épület még az 1820-as években épült, és egy gazdag olasz család tulajdona volt, ma pedig a környék egyik legkedveltebb és egyben legmodernebb szállodája. A modernitás azonban nem azt jelenti, hogy a ház teljese át lett alakítva, épp ellenkezőleg! A régi stílusjegyeket megtartva alakították ki a mai kor követelményeinek megfelelően. Ennek köszönhetően igazán egyedi és exkluzív szálláshely, ami tökéletes választás olyan pároknak, akik valóban különleges, egyedi szálláshelyet keresnek.

Színes, vidám álomszállás Rovinj óvárosában: The Melegran Hotel

A stílusos színkavalkád jellemzi leginkább az óvárosban található Melegran Hotelt, ami szó szerint is üde színfolt a város szálláspalettáján. Színes szobái és bútorai olyan vidámságot árasztanak, ami azonnal átragad a vendégekre is. Nagy előnye, hogy közel van a város főteréhez, és a szobához járó reggelit is minden nap itt fogyaszthatjuk el.

Egyedi boutique hotel Rovinj szívében: Boutique Hotel Villa Valdibora

Azoknak, akik szeretik az egyedi, különleges szállásokat, nem kell tovább keresgélniük, mert a Boutique Hotel Villa Valdibora az, amit keresnek. Minden szobájuk egyedi berendezést kapott, és mindegyik nagyon otthonos, egyedi atmoszférával bír. Mivel a szobák legtöbbje 2 fős, ezért első sorban pároknak ideális választás.

Pénztárcabarát tipp: Annak ellenére, hogy Rovinj kifejezetten felkapott hely Horvátországban, olcsóbb tengerparti szállások is találhatóak a városban. Ezen a linken érdemes böngészni >>

Exkluzív szálláshelyek Horvátország második legnagyobb városában, Splitben

Négycsillagos luxus a Dioklecijan Hotel & Residence Splitben

Akiknek nem lenne elég a tengerparti pihenés, és szívesen megspékelnék még egy kis wellnesszel a nyaralást, azok imádni fogják ezt a szállást. A Dioklecijan Hotel & Residence Split 52 szobája egytől egyik a luxust és a kényelmet szolgálja, de a wellness részlegük is fantasztikus. Elérhető távolságban van Split belvárosa, és a csodaszép homokos tengerpart is. Az már csak a ráadás, hogy a hotel tetején elhelyezkedő medencéből fantasztikus a panoráma a tengerpartra.

Hotel Marmont Heritage Split, a felnőttbarát luxushotel

A felnőttbarát szálláshely csak 18 éves kortól fogad vendégeket, ezért kifejezetten kedvelik azok a párok, akik gyerekzsivajtól mentes pihenésre vágynak. Az exkluzív hotel minden szeglete eleganciát sugároz köszönhetően a gyönyörű diófa bútoroknak, és az ízléses kiegészítőknek. A szállodához saját étterem tartozik, ahol fejedelmi reggelik várják a hotel vendégeit.

Pénztárcabarát tipp: Split hangulatos apartmanokkal várja azokat, akik nem feltétlenül luxus körülmények között szeretnének pihenni, mert az egész napos strandolás és kirándulások mellett nem tudnák kihasználni a szálláshely szolgáltatásait. Itt érdemes böngészni >>

Ezeket a luxus tengerparti szállodákat is érdemes megnézni

Ha a fentiek közül még nem sikerült választani, semmi probléma, hiszen a horvát tengerpartot végigjárva még akad néhány igazán különleges szálláshely, ahol minden a mi kényelmünkről fog szólni.

Megfizethető pihenés Lovranban, a Hotel Parkban

A Hotel Park Lovran egyik legkedveltebb négycsillagos szállodája, ami annak ellenére, hogy megjelenésében és szolgáltatásaiban is felső kategóriás, mégis megfizethető áron kínálja a szobáit. A családias szálloda nagy előnye a fentiek mellett, hogy mind az óváros, mind a tengerpart elérhető távolságban van, így bármelyiket felkereshetjük akár egy kellemes séta keretében is.

Luxus nyaralás a Hotel Miramare Crikvenica négycsillagos szállodájában

Az 1906-ban épült Grand Hotel Miramare 2020-ban egy teljes felújításon esett át, aminek köszönhetően belső terei modern és minden várakozást felülmúló, kényelmes berendezést kaptak. Az elegáns szobák mellett 6 luxus lakosztály is várja a vendégeket, a wellness központjuk pedig a szállóvendégek visszajelzései alapján messze az egyik legjobb a környéken.

Krk-sziget egyik legexkluzívabb szálláshelye: Luxury Hotel Riva Malinska

A Malinskában található hotel nem véletlenül büszkélkedhet 5 csillaggal, hiszen minden jóval fel van szerelve, ami egy igazi luxus pihenéshez szükséges. Rendelkezik fűtött külső és belső medencével, ingyenesen igénybe vehető nyugágyakkal, valamint Beauty, Wellness & SPA centerrel is. Meg kell említenünk, hogy nem csak a hotel, de a környék is ötcsillagos: a közeli Maestral strand a kristálytiszta vizével a nyaralók egyik nagy kedvence.

La Luna Hotel Lun, a Pag-sziget legszebb részén

A Pag-sziget a magyarok körében még kevésbé felfedezett hely, pedig érdemes megjegyezni a nevét. A Lunban található négycsillagos La Luna Hotel a sziget északi nyúlványán található csodás környezetben, karnyújtásnyira a tengerparttól.

Különleges, mediterrán hangulatú luxus apartmanok Šibenikben: The Residence Apartments

A The Residence Apartments családoknak is ideális luxus apartmanjainak legtöbbjéből gyönyörű kilátás nyílik a Prokljani-tóra, ami valójában egy festői öböl a térségben. A szálláshoz tartozik medence is, a kavicsos strand pedig 200 méterre található.

Pénztárcabarát tipp: A horvát tengerpart nem csupán luxusszállásokkal várja a nyaralni vágyókat, találhatunk nagyon klassz tengerparti szállásokat már akár 10 000 Ft/fő/éj alatt is. Kedvező árú szálláshelyek a horvát tengerparton >>

Ti melyik luxus tengerparti szállást próbálnátok ki legszívesebben?

(fotók: shutterstock, szallas.hu)


Exit mobile version