Site icon Szallas.hu Blog

Kutyával az élet – Hogyan legyen álom az utazás?


Családunk egy évvel ezelőtt új taggal bővült egy kiskutya személyében. Hétköznapi bevásárlásnak indult, aztán ott volt ő! Kint az utcán, egyedül. Szerelem volt első látásra! Attól a naptól kezdve hárman éldegélünk nagy boldogságban. Azóta nagyobb “nyaralásunk” még nem volt, viszont elgondolkoztam, hogy a legközelebbi utazásunkra visszük őt is magunkkal. Ennek köszönhetően kicsit beleástam magam a témába, hogy mire is figyeljünk, ha kedvencünkkel utaznánk.

Utazás kutyával

Városon belül, rövid utakra kiskorától szállítjuk kutyusunkat autóban. Ilyen esetekben a legbiztonságosabb megoldás, ha a kutyák számára kapható biztonsági övvel rögzítjük kedvencünket. Ezt célszerű hámra csatolni, így fékezés esetén elkerülhető a sérülés. Nagyobb testű állatok esetében kényelmesebb, ha a csomagtérben tölti az utat. A mi kiskutyánk jobban kedveli, ha elöl utazhat, így általában az anyós ülés lábrészénél pihen valamelyikünk lábánál. Hosszabb út esetén az előbbi verziókat válasszuk!

Utazás kutyával

Jó tanács: indulást megelőző pár órával ne adjunk enni, nehogy viszont lássunk az elfogyasztott ételt!

Na de mit is vigyünk?

Szálláshely kiválasztása

Szerencsére egyre több olyan hellyel találkozhatunk, ahol szívesen látják kedvenceinket. Érdemes azonban pontosan utánajárni, hogy mire számíthatunk a szálláson. Csak a szobában tarthatjuk kedvencünket, vagy bárhol szabadon mozoghatunk vele? A szállás környékén van elég zöld terület? Rendelkeznek felszerelésekkel, amit felesleges magunkkal vinni? Bármilyen méretű kutyát szívesen látnak?

Tudtad-e? A szallas.hu kínálatában Magyarországon, több mint 3000 ezer kutyabarát szálláshely szerepel!

Néhány ezek közül:

Dráva Hotel Thermal Resort Harkány****

Hotel Sopron****

Erdei Kisház Noszvaj

Abbázia Country Club Nemesnép ****+superior

Abbázia Country Club Nemesnép ***+superior

 

Külföld – Ha átlépnénk az országhatárt, egyeztessünk állatorvosunkkal. Az Európai Unió tagországaiba elegendő az útlevél, illetve az abba vezetett veszettség elleni oltás, azonban máshol akár friss vérvétel vagy parazita ellenes kezelés is szükséges lehet.

Bízom benne, hogy ez a pár tipp megkönnyíti a legközelebbi közös utazást! Én már alig várom az első hosszabb utunkat, hamarosan arról is beszámolok!

/Fotók: Popik Dorottya, szallas.hu/

Még több állatbarát szálláshely:


Exit mobile version