Site icon Szallas.hu Blog

Ezt ne hagyd ki! – Irány a Lak-völgyi tó vadregényes világa!


Szereted a tóparti sétákat, a mesés kilátást és a friss, erdei levegőt? Olyan helyen kirándulnál, amely kevésbé ismert turistalátványosság, és garantáltan levesz a panoráma látványa a lábadról? Bélapátfalva és a Lak-völgyi tó elképesztő élményeket tartogat számodra! 

Lak-völgyi tó

A Lak-völgyi tó vadregényes világa – Élmények minden korosztálynak

Ha tóparti sétáról beszélünk, valószínűleg toplistás célpont nálad a Balaton, a tatai Öreg-tó, a Velencei-tó és Orfű környéke. A Bélapátfalván fekvő Lak-völgyi tó szintén hangulatos élményt ígér, ráadásul kevesebb kirándulóval találkozhatsz itt a vízparton, mint a Balaton partján. Kíváncsi vagy, miért érdemes a tóhoz látogatni?

Bélapátfalva Egertől északra, a Bükk-hegység nyugati oldalán fekszik, az Eger-patak völgyében. A tó Magyarország egyik legmagasabban a tengerszint felett fekvő tava, az erdőhatár és a patakvölgyek között jött létre a Bükk-hegységben. 

Szállást keresel a tó közelében? >>

Lak-völgyi tó

Mikor érdemes a Lak-völgyi tó partjához látogatnod? 

Szállástipp!

A Villa Tópart Bélapátfalva a Lak-völgyi tó partján fekszik, ahonnan a Bélkő hegyre mesés panoráma nyílik. Az állatbarát szálláshelyen ingyenes a légkondi, a wifi és a parkolás, a környéken túrázásra, lovaglásra, és horgászásra is van lehetőség. Kedveled a tóparti szállásokat? Akkor jó helyen jársz!

Villa Tópart

Hogyan közelíthető meg Bélapátfalva?

Bélapátfalva Budapesttől 150 km-re fekszik, autóval körülbelül 2 óra alatt közelíthető meg, az M3 úton keresztül. Ügyelj rá, hogy ezen az útvonalon útdíjat kell fizetni. 

Ha vonattal utaznál, a vonatod a Keleti pályaudvarról indul, az út nagyjából 3 óra, és Egerben át kell majd szállnod. Amennyiben buszoznál, a buszod a Stadion autóbusz-pályaudvarról indul, az út 2 óra 20 perc, és a vonatos utazáshoz hasonlóan, egri átszállással kell számolnod.  

Tóparti séták tökéletes helyszíne

Kirándulás a családdal – 5 izgalmas látnivaló Bélapátfalva legszebb részein 

Bélapátfalvai Ciszterci Apátság Temploma

A vizes élmények kedvelői számára a tó környéke bakancslistás látnivaló, de ha csak csendre és friss levegőre vágysz, itt akkor is jó helyen jársz. 

Hosszabb ideig élveznéd a környék vendégszeretetét? Foglalj szállást Bélapátfalván, a Lak-völgyi tó közelében!  >>

(fotók: szallas.hu)


Exit mobile version