Site icon Szallas.hu Blog

A leghangulatosabb vendégházak a Bükkben


Az ősz a legjobb évszak arra, hogy a színes természetben gyönyörködjünk, a mérsékelt időjárásban kint túrázzunk, és aztán bekuckózzunk egy hangulatos, otthonos helyen. Ezért most összeszedtük a legromantikusabb vendégházakat a Bükk képeslapszerű tájain! Na persze ez nem azt jelenti, hogy csak ősszel látogathatók… Mind a négy évszakban tárt karokkal várnak! Íme a leghangulatosabb vendégházak a Bükkben!

Bükk Vendégház Mályinka

Romantikus vendégházak a Bükkben

Magtár Vendégház Harsány 

„Egy csepp Toszkána a Bükkben” – így jellemzi magát a szállás, és valóban, ez a toscan stílusú épület festői környezetben várja a vendégeket. A vendégház három emeletes, és összesen 6 apartmannal rendelkezik, melyek teraszáról csodálatos panoráma nyílik a Bükk-hegységre.

Magtár Vendégház Harsány

Ráadásul fűtött medencét és pezsgőfürdőt is találunk itt. Ha szeretnétek egy kicsit elvonulni a világtól egy sajátos hangulatú vendégházba a Bükk ölén, akkor meg is van az úti cél!

Programtipp: Látogassátok meg a közelben található Muhi csata emlékművet, vagy ugorjatok át a 20 percre levő Miskolcra, ahol számos program és látnivaló vár titeket!

Kusper Vendégház Bükkzsérc 

A 19. századi falusi időket idézi a Kusper Vendégház: ha itt eltöltünk pár éjszakát, akkor garantáltan kiszakadnunk a jelen stresszes mindennapjaiból. A régi paraszt családok otthonát felelevenítő vendégház a Bükki Nemzeti Park mellett található, így természet és tiszta levegő vesz körül. Egész évben foglalható, de télen a fűtés kályhával működik, amihez tüzelőfát biztosítanak. Így lesz teljes az időutazás élménye!

Programtipp: Látogassatok el a 10 km-re található Bogács településére, ahol megnézhetitek a különleges Kaptárköveket vagy elkirándulhattok a kilátóba. Sőt, ha idén novemberben utaztok, ki ne hagyjátok a Márton Napi Vigasságokat, ahol november 8. és 10. között kiváló lúdételek és borok várnak!

Bükk Vendégház Mályinka 

A kirándulni vágyók egyik legjobb választása! Mályinka egy piciny falu Szilvásvárad és Lillafüred között. Több túraútvonal is akad a környéken, például a településen áthalad az Országos Kéktúra is. A tavaly felújított Bükk Vendégház barátságos, jó levegőjű zöld övezetben várja a vendégeket, 2 szobával, összesen 7 férőhellyel.

Panoráma Park Vendégház Bükkszentkereszt 

A bükkszentkereszti Panoráma Park az ország egyik legmagasabb pontján található egészségház, ahonnan lélegzetelállító a kilátás a Bükk vadregényes erdőségére és a völgyben meghúzódó barátságos kis falura. A csend és a természet mellett más is gondoskodik testi-lelki feltöltődésünkről: szauna, szolárium és gyógymasszázs is vár. Ami pedig az étkezést illeti, lehetőségünk van reggelit tartalmazó ellátást is kérni.

Panoráma Park Vendégház Bükkszentkereszt

Viktória Vendégház Bélapátfalva 

Ez a tornácos bükki parasztház is a múlt hangulatát idézi, miközben modern kényelemmel felszerelt. A felújított szobákban összesen 12 főt tudnak elszállásolni, ezenkívül felárral kutya és macska is bevihető. Pihenhetünk a gondozott kertben, ahol találunk bográcsozót, illetve van hinta és homokozó is a kicsiknek. „Segítőkész, barátságos házigazda. Csendes környezetben, jól felszerelt, tiszta szállás. Jól éreztük magunkat, megyünk máskor is:)!” – írta egy kisgyerekes család, és ez mindent elmond, amit tudni kell!

Viktória Vendégház Bélapátfalva

Programtipp: A 13. században épült híres Bélapátfalvi Ciszterci Apátság egy kellemes 10-15 perces sétára található a vendégháztól.

+1 erdei faház tippünk a Bükkben:

Erdei Kisház Noszvaj 

Aki ide ellátogat, az lényegében egy mesevilágba csöppen! A noszvaji tó partján, fák ölelésében bújik meg ez a roppant hangulatos vendégház, ami panorámával rendelkezik, és ahol főszerepben a romantika és a nyugalom. A faburkolat természetes hatást kelt, a modern berendezés pedig a kényelmünket szolgálja. A ház összesen 10 férőhelyes, és wellness szolgáltatásokat is nyújt. Lazulhatunk a szaunában, vagy a kinti dézsafürdőből gyönyörködhetünk az erdőben. Egyszer mindenkinek el kell látogatnia ide!

Ha többet szeretnétek megtudni erről a csodás szállásról, ITT olvashattok még róla!

További hangulatos erdőszéli faházak >>

https://blog.szallas.hu/erdoszeli-hazak-magyarorszagon/

Nektek melyik tetszik a legjobban? Teszteljétek személyesen! 

További vendégházak a Bükkben >>


Exit mobile version