Site icon Szallas.hu Blog

Ezek a legjobb 4 csillagos wellness szállodák Magyarországon foglalóink szerint


A szállodákat szerte a világon igen komoly szempontok szerint értékelik, rangsorolják a szakmai szervezetek, mely iránymutatást jelent minden utazónak arról, milyen színvonalú szolgáltatások várják a kiválasztott szállodában. Ám ezeknél is fontosabbak azok a visszajelzések, melyeket Ti, kedves Vendégek adtok egy-egy szállodáról. Első kézből származó tapasztalataitok óriási segítséget jelentenek a döntésben a foglalni szándékozóknak, de ugyanekkora értékkel bírnak a szállásadók számára is. Mostani összeállításunkban azokat a 4 csillagos belföldi wellness szállodákat mutatjuk be, melyek a Ti visszajelzéseitek alapján a foglalók kedvencei.

A legjobb 4 csillagos wellness szállodák Észak-Magyarországon

1. Allure Healthy Hotel Eger****+superior

Az Allure Healthy Hotel Eger küldetésének tekinti, hogy vendégeinek a legmagasabb szintű egészségmegőrző szolgáltatásokat nyújtsa. Az épület hangulatát meghatározó keleti motívumok már önmagukban is nyugalmat, ellazulást sugároznak. Ez az ország egyetlen szállója, ahol 2000 m2-es fitness komplexum áll a vendégek rendelkezésére.

A 400 m2-es wellness részleg a szokásostól eltérő módon, az első emeleten kapott helyet, így könnyen elérhető a lakosztályokból. Számos élményelem várja a vendégeket, így például szaunasziget, többféle masszázs és medence, köztük fényterápiás relaxmedencék víz alatti hidromasszázzsal. A napozóteraszon egy 50 m2-es kültéri, négyévszakos medencében hűsölhetünk, miközben gyönyörködhetünk az Eger környéki dombok látványában. A hotel bababarát szálláshely Egerben, ahol minden szükséges felszerelési tárgyat biztosítanak számotokra. 

A legjobb programokat Egerben itt találod >>

2. Gróf Degenfeld Kastélyszálló Tarcal****

A Tokaj-hegyaljai borvidék szívében áll a pompás Gróf Degenfeld Kastélyszálló Tarcal, amely 2006-ban elnyerte az Év Szállodaszobája I. helyezést a 3-4 csillagos kategóriában. A kastélyszálló bababarát szálláshely, ahol nemcsak minden nélkülözhetetlen felszerelési tárgyat biztosítanak a kicsikkel érkezők számára, de az itt-tartózkodás 6 éves korig ingyenes. Az elegáns, főúri környezet különleges élményt jelent mindenkinek, melyhez hozzájárulnak a wellness szolgáltatások is. Feszített víztükrű nyári medencét, napozóteraszt, masszázst, szaunát és teniszpályát vehet igénybe az ide látogató.

Tarcal és környéke legszebb látnivalóit itt ismerheted meg >>

3. Saliris Resort Spa & Conference Hotel Egerszalók ****

Tudtad, hogy a Saliris szó “sószivárványt” jelent? Ez az elnevezés Egerszalók jelképére, a sódombra és a szálloda által képviselt sokszínűségre utal. De nem ez az egyetlen érdekesség a szállodával kapcsolatban. Az Egertől mindössze 6 km-re fekvő hotel festői környezetben, az európai szinten egyedülálló sódomb szomszédságában található. A 204 szoba kényelmet, a fürdő kiemelkedő színvonalat nyújt: 19 Medence, wellness és gyógyszolgáltatások, gyógyíz és egy varázslatos szaunavilág vár, ahol akár jeges szaunaprogramban is részt vehetsz! Ha neked is megjött a kedved, nyaralj idén Magyarország egyik legizgalmasabb látványosságának lábánál, Eger közvetlen közelében!

A legjobb 4 csillagos wellness hotelek Nyugat-Magyarországon

4. VitalMed Hotel Sárvár****

A híres Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő épületében, annak saját szállodájaként működik a VitalMed Hotel Sárvár, így vendégei számára korlátlan fürdő- és fitnesz belépőt biztosít, mellyel a fitnesz terem és a fürdő strandján található valamennyi medence – köztük gyerek- és bébimedence -, csúszda korlátlanul használható. A sárvári wellness szállodásban mozgássérültek részére speciálisan kialakított szoba áll rendelkezésre. Egy elégedett vendég így ír róluk:

„Minden pozitív volt, de a legkiemelkedőbb számunkra az étkezés volt: Ételallergiás gyermekkel érkeztünk. A svédasztalos reggelinél palacsinta volt kitéve. Mikor megkérdeztük, hogy van-e benne tojás, természetesen igent mondtak, de azonnal felajánlotta egy hölgy, hogy készít menteset. Végül annyit készített (kérés nélkül), hogy még tízóraira is jutott. Ezzel a cselekedettel nyertünk egy vidám gyereket és egy szép napot, ők pedig visszatérő vendégeket.”

Ha a VitalMed Hotelben szálltok meg, fedezzétek fel Sárvár nevezetességeit is >>

5. MenDan Magic Spa & Wellness Zalakaros**** +superior

A MenDan Magic Spa & Wellness Hotel****superior Zalakaros központjában, közvetlenül a városi fürdő szomszédságában áll, s mind párok, mind családok számára az egyik legjobb szálláshely Zalakaroson. Nem is véletlen, hogy a nemrégiben átadott Év Szállása 2019 versenyben elnyerte a Népszerűségi Díj III. helyezését. Akik a fárasztó hétköznapok után igazi feltöltődésre vágynak, felkereshetik az úszó-, termálvizes-, és élménymedencéket vagy a pezsgőfürdõt, kipróbálhatják a szaunaparkban a mézes vagy afrodiziákumos felöntéseket, az illatos bambusz- és lávaköves masszázsokat. A teljes relaxációt garantálják a tejes-mézes kényeztető kezelés, az aquafitness és a tibeti jógagyakorlatok. 

Zalakaroson ezek a legérdekesebb programok >>

A legjobb 4 csillagos wellness szállodák a Dél-Dunántúlon

6. Donautica Étterem és Hotel Fadd-Dombori****

Lélegzetelállító környezetben, a faddi Holt – Duna partján vár mindenkit a Donautica Étterem és Hotel Fadd-Dombori. A közvetlen vízparti, saját stéggel rendelkező szálloda tökéletes választás mindenkinek, aki a víz közelségét, nyugalmát keresi, s pihenését kimagasló minőségű környezetben szeretné eltölteni. Az egyedi stílusú szobák és apartmanok kényelmes szállást biztosítanak családok és párok számára egyaránt. A hotel bababarát szálláshely, mely 6 éves korig ingyenes. 

Faddot és környékét is érdemes felfedezned >>

7. Puchner Kastélyszálló és Reneszánsz Élménybirtok Bikal****

Az ország egyik legkülönlegesebb helye a Puchner Kastélyszálló és Reneszánsz Élménybirtok Bikal, amely hétféle szálláshelyével időutazásra invitálja látogatóit. A családbarát Kastélyszálló, a Palota, az Udvarház, a Fürdőház vagy az óváros polgári házai egy valódi wellness fellegvárhoz tartoznak. A létesítmény elválaszthatatlan része a Reneszánsz Élménybirtok, amely egyedülálló mennyiségű és minőségű, történelmi díszletek közt zajló programokkal várja a család kisebb és nagyobb tagjait. A lovagkori várbelső hangulatát idéző Sportközpontban bowling pályák, fallabda pályák (squash), fitness terem, biliárd, asztali foci és darts találhatók.

Az Élménybirtok mellett érdemes felfedezni Bikalt és környékét is >>

8. Wellness Hotel Kager Harkány****

A Wellness Hotel Kager Harkány szolgáltatásainak színvonalával minden utazó nagyon elégedett, nem csoda, hogy elnyerte a rangos Év Szállása 2019 – Minőségi Díj III. helyét. A hotel tökéletes bababarát szálloda Harkányban, amely sokféle módon teszi kényelmessé a kisgyermekkel érkezők pihenését is. Az itt-tartózkodás 4 éves korig ingyenes, s a legfontosabb felszerelési tárgyakat biztosítják. A gyerekeket játszótér és játékok is várják, az étteremben pedig gyerekmenüvel készülnek számukra. Aki négylábú kedvenccel keres kutyabarát szálláshelyet a Dunántúlon, jó helyen jár, hisz a szállóba macska és kutya ingyenesen bevihető.

„Nagyon kedves, figyelmes személyzet. Igazi kutyabarát hely, ahol nem csak megtűrik, hanem szeretik is a „kis kedvenceket”. Kényelmes matrac. Kiváló konyha. Tiszta, remek medencék. Csupa-csupa *******”(Vendégértékelés a szallas.hu oldalán)

Harkány nevezetességeit itt tudod megnézni >>

A legjobb 4 csillagos wellness hotelek a Balaton északi partján

9. Villa Medici Hotel és Étterem Veszprém****

A Villa Medici Hotel & Étterem Veszprém különlegesen szép, mediterrán hangulatú wellness részlegén minden vendég tökéletes kikapcsolódásra lel. A népszerű szálló az egyik legjobb wellness szálláshely Veszprémben pároknak és kisebb családoknak, mely mindössze 15 percnyire fekszik a Balatontól, illetve sétatávolságra Veszprém nevezetességeitől. A szálloda rendkívül büszke különösen nívós konyhájára, amely 2010-ben tagja lett a patinás gasztronómiai szervezetnek, a Chaine des Rotisseurs-nek. A kellemes atmoszféra és nyitott kandalló mellett ízletes, a mai trendeknek megfelelő ételválasztékot, tradicionális magyar ételeket, valamint gyerekmenüt, laktózmentes, gluténmentes és koleszterinszegény étrendet, illetve vegetáriánus fogásokat kínálnak.

Veszprém leghíresebb látnivalóit itt találod >>

10. Hotel Bonvino Badacsony Badacsonytomaj****

A Hotel Bonvino Badacsony nemcsak egy szuper wellness szálloda a Balaton északi partján, mely ideális családoknak és pároknak egyaránt. Mivel a híres badacsonyi borvidék szívében található, vendégei borvacsorákon és pincelátogatásokon ismerhetik meg a táj jellegzetes borait. A hotel bababarát szálláshely, ahol 4 éves korig ingyenes az ott-tartózkodás, ráadásul játszószoba és biztonságos gyermekpancsoló is várja a kicsiket. A kikapcsolódást színes programkínálat dobja fel: mozi estek, piaclátogatás vagy akár főzőtanfolyam. 

A legszebb látnivalókat Badacsonyban itt találod >>

A legjobb 4 csillagos wellness szállodák a Balaton déli partján 

11. Baobab Suites Siófok****

Az egyik legszebb bababarát siófoki szálláshely a Baobab Suites Siófok, amely persze nemcsak családok, hanem párok számára is tökéletes szállás egy siófoki üdülésre. A különleges stílusú exkluzív panzióban 4 éves korig ingyenes az ott-tartózkodás, ráadásul sétatávolságra található a legnépszerűbb siófoki látnivalóktól. A kikötő, a Petőfi sétány, a Víztorony és a Jókai Park egyaránt közkedveltek, ám a panzióban is érdemes időt tölteni, nemcsak a minőségi wellness szolgáltatások miatt. Az épületben működik ugyanis az egyik legnagyobb magyar kávézó hálózat siófoki boltja, ahol számos kávékülönlegességet, prémium minőségű szálas teákat, tradicionális péksüteményeket és egzotikus desszerteket kóstolhattok. 

Ezeket a programokat ajánljuk Siófokon >>

12. Főnix Hotel Balatonföldvár

A Főnix Hotel Balatonföldvár a Monarchia korát idéző festői balatoni kisváros egyik századfordulós villaépületének átalakításával született, amely a régi idők hangulatát és a mai kor minden kényelmét ötvözi. A sokféle szobatípusból mind családok, mind pedig párok megtalálják a számukra ideálisat. Gyerekekkel utazók számára különösen jó megoldás lehet a 3 szobás, saját konyhás apartman választása.

„Nagyon szépen rendezett, parkosított szálloda, medencével. A tisztaság jellemzi. Finom ételek, kedves, segítőkész személyzet. Köszönöm a kellemes hétvégét a családom nevében is!” (Vendégértékelés a szallas.hu oldalán)

A romantikus hangulatú Balatonföldváron ezek a legjobb programok >>

Az Észak-Alföld legjobb 4 csillagos wellness szállodái

13. Hotel Silver Hajdúszoboszló****

Ha olyan szállodát keresel családi vagy páros pihenéshez, amely bizonyítottan az utazók egyik kedvence, akkor válaszd a Hotel Silver Hajdúszoboszlót. A gyógyvízéről híres fürdőváros szállodanegyedében, a Városi fürdő és az Aquapark szomszédságában található hotel abszolút megérdemelten elnyerte az Év Szállása 2019 – Népszerűségi Díj I. helyét, mivel számos kikapcsolódási lehetőséget kínál minden korosztály számára. Aki a gyógyulás lehetőségét keresi, itt támogatott gyógykezeléseket vehet igénybe szakorvosi beutaló nélkül, melyek költségét teljes egészében a szálloda állja.

„Saját nagy medence, amiben változó a vízmélység, ami miatt a gyerekek megtalálták a megfelelő fürdőzési lehetőséget. Nem volt túlzsúfolt.” (Utazói értékelés a szallas.hu oldalán)

Hajdúszoboszlón ezek a legjobb programok >>

14. Erdőspuszta Club Hotel Debrecen****

Debrecentől alig néhány kilométerre, egy vadregényes fenyőerdő közepén áll az Erdőspuszta Club Hotel Debrecen. A város zajától és a tömegtől távol eső wellness szálloda festői szépségű természeti környezetben erdei panorámás szobákkal, lakosztályokkal, vendégházzal vár minden pihenni vágyót. Gazdag gasztronómiai és wellness szolgáltatások, valamint lovas tanyájának változatos programjai teszik színessé a kikapcsolódást. Részt vehettek tereplovagláson, lovas oktatáson, díjugratáson, hintózáson, pusztakocsikázáson, de horgásztó, őshonos háziállatok sokasága is vár. A természet kedvelői gyalogtúrákra, izgalmas kerékpáros kirándulásokra indulhatnak. A hotel megközelítése sem jelenthet gondot, mivel a debreceni vasút- és buszállomástól, valamint a város, sőt Budapest nemzetközi repülőtereiről is igény szerint transzfert biztosítanak.

Ha Debrecenbe látogatsz, ezeket a programokat ne hagyd ki >>

A legjobb 4 csillagos wellness szállodák a Dél-Alföldön

15. Wellness Hotel Gyula**** +superior

A Wellness Hotel Gyula a nemzetközi hírű gyulai Várfürdő szomszédságában található, a történelmi fürdőváros első és egyetlen négycsillagos superior wellness szállodája. A korábban Agro Hotelként ismert szálloda felújítása során teljes egészében átalakult, így még magasabb színvonalon tudja kiszolgálni a vendégek igényeit, nem csoda, hogy elnyerte az Év Szállása 2018 – Minőségi Díj I. helyét.

A hotel Gyula első család- és szülőbarát szállodája, mely 650 négyzetméteres kétszintes wellness központtal, 300 négyzetméteres játszóházzal és Game Zone játékteremmel várja a különböző korú gyerekeket. A játszóházat és a családbarát szolgáltatásokat, illetve a programkínálatot ráadásul a szülők ötletei alapján alakították ki. Arra sincs szükség, hogy az utazáshoz felpakoljátok az egész háztartást, hiszen a bébiételektől a babakocsiig mindenféle felszerelést biztosítanak. 

Gyula számos nevezetességgel vár gyerekeket, felnőtteket egyaránt >>

16. Vinum Wellness és Konferencia Hotel Kiskőrös****

A Vinum Wellness és Konferencia Hotel Kiskőrös egy innovatív technológiával működő ökoszálloda, mely ízletes alföldi konyhája mellett borkóstolóval és pincelátogatással színesíti vendégei programját. A szálloda mediterrán stílusú wellness részlege egyedi és különleges módon összenyitható a gyönyörűen gondozott kerttel, így még pihentetőbb környezetben élvezhetik a vendégek a wellness élmények nyújtotta kikapcsolódást. A Kiskőrösi Termálfürdő is elérhető közelségben található. A szálloda kiváló bababarát szálláshely az Alföldön, amely gyerekmedencével, fedett pancsolóval, játszószobával, babagondozási kellékekkel és gyerekmenüvel várja a kicsiket. Az itt-tartózkodás ráadásul 4 éves korig ingyenes. 

Kiskőrösön és környékén számos érdekes programlehetőség vár >>

A legjobb 4 csillagos wellness szállodák Budapesten és Pest megyében

17. Ensana Thermal Margitsziget**** +superior

Ha kedved támadt néhány napot eltölteni a fővárosban, és legszívesebben egy 4 csillagos budapesti wellness hotelben szállnál meg, válaszd az Ensana Thermal Margitsziget szállót, amely Budapest egyik legszebb részén, a Margitszigeten áll. A sziget ezerféle kikapcsolódási lehetőséget tartogat az aktív és a nyugalmasabb pihenést kedvelőknek is. Ez a szálló tökéletes választás családoknak és pároknak, ahol 6 éves korig ingyenes a tartózkodás. 

„Gyönyörű környezet, szuper szolgáltatások, remek ételek, tisztaság. Családbarát wellness és szabadtéri medence napozóterasszal. Személyzet kedvessége. Külön kiemelném a Vendégkapcsolati Igazgató, Jordanov Krisztián segítőkészségét, kedvességét. Összegezve csak jót tudok mondani, szívesen ajánlom mindenkinek, aki egy felejthetetlen kikapcsolódásra vágyik. Mi még visszatérünk!” (Vendégvélemény a szallas.hu oldalán)

Budapesten látnivalók óriási tárháza vár >>

18. Hotel Visegrád****

Visegrád Pest megye és a Dunakanyar egyik legcsodásabb kis települése, amely történelmi és természeti szépségek sokaságával vár minden kikapcsolódásra vágyó vendéget. A Hotel Visegrád a város központjában, mégis csendes helyen áll, szépséges panorámával a Fellegvárra, valamint a Dunára. A visegrádi wellness szálloda ideális családok és párok számára egyaránt, egyszersmind remek bababarát szálláshely, ahol 4 éves korig ingyenesen tartózkodhatnak a gyerekek. A szállodában uszoda, pezsgőfürdő, szaunák, napozókert, a kicsiknek pedig játszótér található. 

„Nagyon finoman főznek, rugalmasak a változtatásokkal kapcsolatban. Segítőkész személyzet. Tiszta medencék és sokféle szauna.”(Vendégértékelés a szallas.hu oldalán)

Visegrádon is számtalan tartalmas programot találsz >>

Ha ősszel tervezel családi vagy páros üdülést belföldön, szívesen ajánljuk a legszebb 4 csillagos wellness szállodákat Magyarországon, melyek között biztosan te is megtalálod a tökéleteset. Egyszerűen, csak néhány kattintással foglalhatsz is, foglalásod mellé pedig megajándékozunk számos szuper kedvezménykuponnal. Itt találod az utazók szerint legjobb magyarországi 4 csillagos wellness szállodákat >>

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Exit mobile version