Site icon Szallas.hu Blog

A legjobb budapesti programok gyerekeknek és felnőtteknek a két ünnep között


Ha picit elfáradtál a karácsonyi süti majszolásában, és kimozdulnál kicsit a lakásból, vagy ha éppen a karácsonyi hangulatot nyújtanád még tovább, nézd meg ezt a programajánlót. Gyerekekkel vagy gyerekek nélkül is érdemes elindulni és élményeket gyűjteni, kikapcsolódni. Budapesti programok december  végén.

Ezek a legjobb programok, ha a zene a mindened:

1. Bíró Eszter Ünnepi Állati Zenés ABC koncert

Helyszín: Hatszín Teátrum

Időpont: December 27-én, 11.00-tól

Az interaktív gyerekkoncertre az énekesnő a már népszerű gyerekdalain túl sok játékkal, humorral és új lemezének dalaival készül. Felhőtlen szórakozás és különleges program ígérkezik, ahol jól érzi majd magát kicsi és nagy egyaránt.

2. Szalóki Ági és vendégei karácsonyi koncert

Helyszín: Müpa

Időpont: December 27-én, 20.00-tól

Az ünnephez köthető magyar népi dallamok, a Kárpát-medencei magyar és a nyugat-európai régi zenei művek legszebbjei csendülnek fel, igazi örömzenélés lesz a színpadon.

3. Muzsikás Együttes – karácsonyi koncert

Helyszín: Müpa

Időpont: December 28-án, 19.30-tól

A világhírű Muzsikás együttes célja a régmúlt világba visszarepíteni, mulattatni, gyógyírt adni minden bajra, megszüntetni az összes feszültséget. A meghitt, de felszabadult hangulatú estén a népszerű magyar dalok mellett indiai Bengál tradicionális dallamok is hallhatóak lesznek, az indiai Folks of Bengal zenekarnak köszönhetően. További fellépő zenésztársak: a moldvai származású Petrás Mária énekesnő, a Fölszállott a páva vetélkedő egyik ifjú tehetsége, Kacsó Hanga. A vidám hangulatot fokozza majd a Corvinus Táncegyüttes.

4. Igazából karácsony – szimfonikus koncertshow

Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna

Időpont: December 28.

5. Mága Zoltán XI. Budapesti Újévi Koncert

Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna

Időpont: 2019. január 1.

 

Programok, ha mesére és varázslatra vágysz:

1. A diótörő (Mesebalett három felvonásban)

Helyszín: Erkel Színház

Időpont: a két ünnep között minden nap 11.00 illetve 18.00 órától

Csajkovszkij Diótörője az örök klasszikus, elengedhetetlen része a karácsonyi időszaknak. Új koreográfiával látható a mesebalett az Erkel színház színpadán a nemzetközi hírnévnek örvendő Wayne Eagling és Solymosi Tamás párosnak köszönhetően.

 

2. Milne: Micimackó (Zenés mesejáték gyerekeknek és felnőtteknek, egy részben)

Helyszín: Spirit Színház

Időpont: december 27 -30 között minden nap 10.30 illetve 13.00-tól , 31-én 10.30-tól

 

Ha különleges élményt szeretnél:

1. Álomutazó

Helyszín: BOK Sportcsarnok

Időpont: december 27 (11.00, 15.00 és 18.00 órától) december 28 (11.00 és 15.00 órától)

A Játékkészítő után itt az újabb szuperprodukció, az Álomutazó. Egy fantasztikus előadás, amivel szeretnék az alkotók elérni, hogy merjünk álmodozni ne csak gyerekként, felnőttként is. Miért jók az álmok? Mi történik egy olyan világban, ahol senki sem alszik, senki sem álmodik?

Válaszokat kapunk és közben nagyszerűen szórakozhatunk. A látványos, érzelemgazdag mesemusical csak most december végén látható. Akik szórakoztatnak: Stohl András, Szabó Győző, Schell Judit, Zsédenyi Adrienn (Zséda), Keresztes Ildikó, Falusi Mariann, Ábel Anita, Hajdu Steve és még sokan mások.

2. Future Park

Helyszín: Andrássy Élményközpont

Időpont: Hétfőtől-vasárnapig: 10:00–20:00 (belépés 18:30-ig), December 31. 10-18 óráig (Pénztár zárás: 17:30-kor)

Egy kiállítás, amelynek Te magad is részese lehetsz. Nem csak gyerekeknek szuper program a világ legmodernebb, tudományos játszótere. Az interaktív kiállításon hihetetlen fény-és hangeffektek kápráztatnak el, például egy teremnyi különböző színű, világító hatalmas labda, amelyek kommunikálnak egymással, érintésre megváltoztatják az egész tér színét. A csodálatos virtuális világ látványos játékai várnak az élményközpontban, ahol szükség lesz kreativitásra, szabadgondolkodásra, egyedi megoldásokra, vagy éppen csapatmunkára. Varázslatos világba fogsz csöppenni, ahol alkotásod megelevenedik, egyedi ugróiskolát hozhatsz létre, városokat építhetsz, vagy te mozgathatod a kis embereket egy interaktív képernyőn. Az élmény garantált!

3. Dino Safari

Helyszín: KÖKI Terminál

Időpont: december 27 -30. között minden nap 10.00 és 19.30 között, 31-én 10.30-19.30 között

Különleges utazás, feledhetetlen élmények és felfedezések várnak a Magyarországon eddig soha nem látott ultramodern VR stúdióban, azaz egy kalandos virtuális valóságban. A Dino Safari egyet jelent egy időutazással, szabadon sétálhatunk az őskor csodálatos dinoszauruszai között, akár meg is érinthetjük őket. Élethű élményt kapunk a túrán, ahol tapasztalt vezetők vezetnek végig és számítógépet és VR sisakot is biztosítanak.
10 éves kortól látogatható, de minden korosztálynak páratlan, kihagyhatatlan élmény.

4. Szikramanók – Karácsonyi kaland a cirkuszban

Helyszín: Fővárosi Nagycirkusz

Időpont: dec. 27 -30. között minden nap 11.00, illetve 15.00-tól , 31-én 15.00-tól illetve 21.00-tól

Egy varázslatos műsorszám, a legszenzációsabb cirkuszi attrakciókkal, a világ minden tájáról érkező artistákkal, zsonglőrökkel és egy parádés bohócszámmal. A történet is különleges: a csintalan kis szikramanók elhatározzák, hogy megleckéztetik az embereket, eldugják az ajándékokat azért, hogy a keresés közben az emberek újra felfedezhessék a karácsony valódi értékét. Az előadás az egész családnak szól, és biztosan emlékezetes marad mindenki számára.

Több napot is eltöltenél Budapesten? Keress a családnak szállást! >>

Jobbnál-jobb programok várnak tehát, látogassatok el közösen bármelyikre, hiszen élményt adni és kapni a legjobb. A gyerekeink csillogó szeme, ragyogó mosolya többet ér minden ajándéknál, de mi felnőttek is remekül szórakozunk majd.

 


Exit mobile version