Site icon Szallas.hu Blog

A legjobb hajós kirándulások a Dunakanyarban – Utazz napijeggyel és spórolj!


Sétahajó, lágyan ring a Dunán…” – énekli Hollós Ilona a régi slágert. Habár a dal évtizedekkel ezelőtt született, a sétahajózás manapság is az egyik legjobb nyári program. Hogy meghozzuk a kedveteket a hajókázáshoz, csokorba gyűjtöttünk néhány remek útvonalat és hajós kirándulást a Dunakanyarban. 

Akciós sétahajózások a Dunakanyarban

A MAHART Passnave által működtetett sétahajó járatok mindegyike a Dunakanyar legszebb településeit köti össze. A hétfő kivétel mindennap közlekedő hajójáratokra egyetlen napijegy megvásárlásával aznap korlátlanul fel- és leszállhatsz a járat bármelyik megállójában, így a család apraja-nagyja fejenként 1000 forintból egész nap hajózhat. 

Korlátozott számban 500 forintos külön jegy megváltásával kerékpárt is a fedélzetre vihetsz, ám ennél is jobb, hogy kutyusod is veled tarthat. Pórázzal, szájkosárral, szintén 500 forintos jeggyel részese lehet a nagy vízi kalandnak.

Hajós kirándulások Esztergom környékén

Kombinált napijegy a Dunakanyar felfedezéséhez

Ha vérbeli bakancsos turista vagy, aki szeret kötetlenül kalandozni, akkor vedd igénybe a kombinált Dunakanyari napijegyet! Ennek óriási előnye, hogy egyetlen jegy megváltásával utazhatsz egy napon belül nemcsak egy MAHART körjáraton, hanem a MÁV, a Volánbusz és a HÉV vonalain is. 

A kombinált napijegy 26 éves korig 1499 Ft/fő, 26 éves kortól pedig 1999 Ft/fő. Ezt a jegytípust a MÁV-START pénztáraiban, a MÁV mobiltelefonos applikációjában és egyes jegykiadó automatákból lehet megvásárolni. 

A Dunakanyar körjáratok menetrendjét itt tekintheted meg >>

1. Visegrádi körjárat

Ez a járat a Visegrád – Nagymaros – Zebegény – Dömös – Nagymaros – Visegrád útvonalon közlekedik májustól október végéig. A nyári időszakban kétóránként indulnak a hajós kirándulások a Visegrádi Hajóállomásról, mely a 11-es főútról közelíthető meg autóval és tömegközlekedéssel egyaránt. Autósok a 11-es főút mentén parkolhatnak. A buszmegálló közvetlenül a kikötőnél található, így könnyen elérhető.   

Visegrádi körjárat

Szállásajánlatunk a Visegrádi körjárat útvonalán: Csendház I. Vendégház Kismaros

Apró és barátságos szálláshely családoknak a Csendház I. Vendégház, ahol négy vendég élvezheti a természet közelségét. Az önálló kiadó faház remek bázis a Dunakanyar felfedezésére és a pihenésre. 

2. Szentendrei körjárat

Ha Budapesthez közeli hajókirándulást keresel a Dunakanyarban, a Szentendrei körjáratot éred el legegyszerűbben. A Szentendre – Leányfalu – Tahitótfalu – Visegrád – Tahitótfalu – Leányfalu – Szentendre útvonalon közlekedő hajók júniustól szeptemberig hétvégenként szállítják a kirándulókat. Ha autóval szeretnéd megközelíteni a szentendrei hajóállomást, a Duna-korzó fizetős parkolóhelyeit veheted igénybe. Gyalogosan busszal, vonattal és HÉV-vel is eljuthatsz Szentendrére; ebben az esetben nagyjából 10 perces sétát kell megtenned a hajóállomásig. 

Szentendre

Szentendrei szállástippünk: Hotel Róz Szentendre***

A Hotel Róz Szentendre óvárosának kapujában található. Ha pihenésetek során szeretnétek felfedezni Szentendrét és a Dunakanyar többi szépségét, ez a szálló ideális választás. Párokat és családokat, sőt, négylábú kedvenceket is várnak.

3. Esztergomi körjárat

Ha a Dunakanyar egyik legpompásabb városából indulnál hajókázásra, júniustól szeptemberig, hétvégenként szállhatsz fel az Esztergom – Szob – Zebegény – Szob – Esztergom körjáratra. Ez a járat naponta két alkalommal, egy délelőtti és egy délutáni időpontban közlekedik. A hajóállomást autóval a Mária Valéria hídról lekanyarodva érheted el, a Nagy-Duna sétányon ingyenes a parkolás. Ha busszal érkeznél, a legközelebbi megállót a 11-es főút mentén találod. Innen körülbelül 10 perces sétát kell megtenned a hajóállomásig. 

Esztergomi körjárat

Esztergomban itt szállj meg: Portobello Hotel Esztergom

Az Év Szállása 2017 – Minőségi Díj III. helyezésével büszkélkedő Portobello Hotel Esztergom nívós bababarát szálloda a Dunakanyarban. Számos szobatípusból választhatják ki családok, párok és egyéni utazók a számukra tökéleteset. 

4. Váci körjárat

Vác számos izgalmas programot kínál a látogatóknak, ezek között is előkelő helyen állnak a hajós kirándulások. A Vác – Verőce – Visegrád – Verőce – Vác útvonalon júniustól szeptember végéig utazhatunk hétvégenként. Autósok a Liszt Ferenc sétányon díjmentesen parkolhatnak. Akik gyalogosan érkeznének a kikötőbe, az autóbusz állomástól 10 perces, a vasútállomástól pedig 15 perces sétát tervezzenek.

Váci körjárat

Váci hajókázáshoz ezt a szállást ajánljuk: Csillag Panzió Vác

A váci Csillag Panzió sokféle szobatípusa között családok, párok és egyéni utazók is megtalálják a számukra legjobbat. A patyolattiszta minősítésű szálláshelyen gyerekek 6 éves korig ingyenesen tartózkodhatnak.


Idén nyáron te is barangold be vízi úton a Dunakanyart, fedezd fel a vidéket sétahajóval! Ha kiválasztottad a legszebb útvonalat, foglalj hozzá szállást is a szallas.hu oldalain >>

(fotók: szallas.hu)


Exit mobile version