Site icon Szallas.hu Blog

Legjobb horvátországi helyek a vízi sportok szerelmeseinek


Lássuk be, a „sima” strandolást időnként jólesik feldobni valami izgalmas vízi élménnyel. Akár a kajak, a búvárkodás, a jet ski, a parasailing, a rafting vagy esetleg a vízisí vonz, Horvátországban mindegyikre van tökéletes helyszín. Vad hullámok, parti szelek, és egy jó adag adrenalin – kezdőknek is! Íme, 5 szuper helyszín, ha a terv: vízi sportok Horvátországban!

Legjobb horvátországi helyek a vízi sportok szerelmeseinek

Legjobb horvátországi helyek a vízi sportok szerelmeseinek

Pula

Az Isztriai-félsziget csücskén található Pula az egész országban az egyik legjobb hely a vízi sportokhoz. Jellemzően tiszta a víz és jó felszereltségű, kiépített partok húzódnak az amfiteátrumáról is híres Pulán. It található a népszerű, szabadtéri, vízi AquaPark is, ahol nem csak a gyerekek szórakozhatnak a mókás vízi elemeken.

Pula strandjain a legtöbb vízi sportot ki lehet próbálni, de érdemes kiemelni a kajakozást, hiszen akár szervezett, 3 órás kajaktúrán is részt vehetünk. Az izgalmas kiruccanás során lélegzetelállító barlangokban evezhetünk, sőt, a búváros merülést is kipróbálhatjuk. A kalandvágyók a Puls Events oldalán tájékozódhatnak bővebben.

TIPP: Az egyik legjobb strand Pulán a sziklás, betonos Brioni nevű strandszakasz. Elnyerte a Kék Zászló minősítést, vagyis kiemelkedő a víz tisztasága és a parton található szolgáltatások minősége. Van jet ski, vízi banánozás, parasailing, vízisí. 

Szállások Pulán >>

Strand Pulán

Omis

A vadvízi evezés, vagyis a rafting kedvelőinek egyik legjobb célpont az Omis melletti Cetina folyó kanyonja. A tiszta vízű, zöld színű Cetina sziklás hegyek közt zubog végig, majd pedig Omisnál torkollik a tengerbe. A városban befizethetünk rafting túrákra, ahol biztos kezekben kalandozhatunk, csodás természetben. 

Tudtad?

Mivel Horvátországban inkább kavicsos strandok vannak, ezért Omis nem csupán hegyekkel övezett, romantikus óvárosa miatt népszerű, hanem a közelében fellehető homokos strandok miatt is. Ugyanakkor Omisnál egy fokkal hűvösebb a tenger, épp azért, mert itt ömlik bele a Cetina.

Omis szállások >>

Rafting a Cetinán

Trogir

A vízi sportok egyik fő központja Trogir, melynek középkori óvárosa egy apró kis szigeten található. Ezt híd köti össze a szárazfölddel, illetve egy másik híd pedig Chiovo szigetre vezet. Az egész régió tele van szuper strandokkal. A Chiovo szigeten található Okrug Gornji közkedvelt strandja például kifejezetten a családosoknak és kisgyerekeseknek ajánlott. 

Az öböl miatt kellemesen meleg a víz, felfújható vízi játszótér vár, és apró kavicsos a part, ahol éttermek és wc-k találhatók. Trogir körül számos vízisportra van lehetőség, de a legjelentősebb errefelé a jet ski, főleg ha a helyi Jet Ski Safarira fizetünk be. Kezdők is nyugodtan vállalkozhatnak az élményre, ahol a csodálatos Kék Lagúnát is megtekinthetjük a hullámok hasítása során.

Szállások Trogirban >>

A Trogir melletti Okrug Gornji partja

Brac-sziget

Brac szigete izgalmas hely, hangulatos városokkal, hegyekkel, és fantasztikus strandokkal. Ezek közül leghíresebb az Aranyszarv, vagyis a Zlatni Rat, Bol városánál. Itt biztosan nem kell azon aggódni, hogy lesz-e elég szél egyes vízi sportokhoz. Lesz! Épp ezért imádják a windsurfing és a vitorlázás kedvelői, de van lehetőség vízisíre is. Sőt, a motorcsónakkal húzott banánozás is extra izgalmas errefelé, hála a vad hullámoknak.

Szállások Brac-szigeten >>

Aranyszarv strand Bol mellett, Brac-sziget

Dubrovnik

A búvárkodás a kedvenc nyári hobbitok? Akkor az egyik legjobb választás számotokra Dubrovnik! A városhoz közeli Grebeni-szigetnél található az 1943-ban elsüllyedt Taranto roncsa, illetve a Maros Cave, azaz barlang. Gazdag élővilág, kristálytiszta víz vár errefelé! A Blue Planet búvárközpont oldalán tájékozódhattok a részletekről. 

Az óváros közelében elterülő Copacabana nevű kavicsos strand is sok-sok vízisport lehetőséget kínál: parasailing, jet ski, vízisí, vízibicikli, banán és fánk, de még vízicsúszda is akad. A helyszín előnye, hogy sekély a víz, így a kicsik is bátran fürdőzhetnek, a másik pozitívum pedig az elképesztő panoráma. Ráadásul a parton található bárokban este feléled a hangulat – nem hiába Copacabana a neve!

Szállások Dubrovnikban >>

A Dubrovnik régióban sok a barlang, amit a búvárok kedvelnek

+TIPP: Delfinles Horvátországban!

Ha a vízi sportok nem annyira vonzanak, de a sima csobbanásnál többre vágytok, ne felejtsétek, hogy Horvátországban is számos helyen láthattok delfineket! A tenger barátságos kis lényei a közeli Kvarner-öböltől kezdve Dalmáciáig fellelhetők: itt találjátok a teljes listát.

Próbáljatok ki valamilyen vízi sportot, ha legközelebb Horvátországban nyaraltok, az Adria sok-sok izgalmat kínál! Még több szállást itt találtok >>

(fotók: shutterstock)


Exit mobile version