Site icon Szallas.hu Blog

A legjobb kézműves és gasztropiacok Budapesten és környékén


Életünk színterei közé egyre inkább bekerülnek a gasztropiacok, ahol kistermelők házi készítésű portékáit vásárolhatjuk meg. Ezzel nem csak frissebb, tehát egészségesebb ételekhez juthatunk hozzá, de támogatjuk a hazai termelőket is. Ha valamilyen alkalomra különleges ajándékot keresünk, vagy csak otthonunkba vadászunk egy-két szép, új dekorációs elemet, akkor pedig remek ötlet felkeresni valamelyik kézműves piacot. Íme, a legjobb kézműves és gasztropiacok Budapesten és környékén. Lehet válogatni!

Kézműves és gasztropiacok Budapesten

A legjobb kézműves és gasztropiacok Budapesten és környékén

1. Pancs-Gasztroplacc

A Corvin –negyed vonzáskörzetében működik vasárnaponként a Pancs – Gasztroplacc őstermelői piaccal, gasztro-vendéggel, aki az érdeklődőkkel közös főzést vezényel le, illetve közösségi asztallal, ahol a helyben vásárolt, szezonális alapanyagokból közösen készített finomságokat együtt fogyasztják el a piac látogatói. 

Ha a belvárosban foglalnál, ezt az apartmant válaszd családnak: Weiner Leo Apartman Budapest

Nagyobb családok, társaságok budapesti kiruccanásának lehet kitűnő bázisa a Weiner Leo Apartman Budapest, ahol egyszerre 8 vendég is kényelmesen elfér. A rendkívül igényes, modern családbarát budapesti apartman babagondozási kellékekkel várja a családokat, a piciknek még babaágyat, gyerekágyneműt is biztosítanak.

Weiner Leo Apartman Budapest

2. Hegyvidéki Termelői Piac

Kiváló minőségű őstermelői zöldségre, gyümölcsre, különleges sajtokra, tiszta mézre, húsárura és még sok egyéb ínyencségre tehetünk szert a Hegyvidéki Termelői Piacokon. Az árusok közt sokan a ceglédi és a Tisza-völgyi kistérségből érkeznek. 

Kézműves és gasztropiacok Budapesten

Budán ezt a szállodát ajánljuk: Jagello Business Hotel Budapest***

Ha Budán szeretnél pihenni, mégis közel a belvároshoz, akkor a Jagello Business Hotel Budapestet válaszd. A pároknak, családoknak, egyéni utazóknak ideális budapesti szállodából akár gyalog elérheted a Gellérthegyet vagy a Duna-partot.

Jagello Business Hotel Budapest

3. Szimplakerti Háztáji Piac

A közkedvelt Szimpla Kertben nemcsak termelői ételeket vásárolhatunk a családi asztalra, de workshopokkal, koncertekkel, növénycsere programmal, és növény örökbefogadással is várnak mindenkit a szervezők. 

Szimplakerti Háztáji Piac

Budapest belvárosában ezt az egyik legjobb szálloda: T62 Hotel Budapest***

A belváros egyik legújabb és legfiatalosabb szállodája a T69 Hotel Budapest, melynek stílusát Frida Kahlo festőnő ihlette. A főváros szívében található hotel kiváló szálláslehetőség párok és egyéni utazók számára, akik igényes környezetben szeretnék tölteni budapesti pihenésüket. 

4. Római-parti Piac

Káptalantóti és a budapesti agglomerációban tevékenykedő őstermelők, és a velük szinte már baráti viszonyt ápoló látogatók találkoznak minden szombaton a csodás Római-parton, a Duna közelében. A finomságok mellett egyedi készítésű ruhákat, játékokat is vásárolhatunk itt. Jóleső beszélgetések, kóstolások éppúgy az esemény részei, mint a kézműves foglalkozások, melyek a Gyereksátorban várják a kicsiket. 

Szállásajánlatunk családoknak a Római –part közelében: Excelsior Apartman Budapest

Elképzelni is nehéz ideálisabb szálláshelyet az Excelsior Apartman Budapestnél azoknak, akik szeretnék felfedezni a Duna-partot, Szentendrét, könnyen elérni a Margitszigetet. A 4 vendég számára megfelelő apartman remekül felszerelt, még a parkolás sem lesz gond. 

5. Antik Placc – Budapest Antique and Design Market

Budapest egyik legjobb beltéri régiség-, kortárs és design piaca a Klauzál téri Antik Placc. A szervezők célja, hogy megismertessék és megkedveltessék a régiségeket, antik tárgyakat a mai generációval, akik vevők is erre az üzenetre. Számtalan apróbb-nagyobb tárgy kapható itt, kedvező áron. A Placcon állandó programok is várnak minden héten, így restaurátorok vagy felújítók bemutatkozása, étel-ital finomságok és zenei programok. 

Ha apartmant keresel a belvárosban, ezt ajánljuk: Vagabond Corvin Apartment Budapest

Csendes helyen, mégis a budapesti nyüzsgés kellős közepén található a Vagabond Corvin Apartment Budapest, ahol párokat és családokat egyaránt tágas, patyolattiszta lakrészek várnak.

6. Gozsdu Weekend Market

Budapest egyik ikonikus helyszínén működik a Gozsdu Weekend Market, egy nyüzsgő utcai kézműves vásár. Kézi készítésű ékszerek, képzőművészeti alkotások, régiségek és számtalan egyéb különlegesség vásárolható itt meg.

Budapest belvárosában ez az egyik legjobb szálloda: Benczúr Hotel Budapest***

A világörökségi Andrássy út és a Városliget közvetlen közelében található a Hotel Benczúr Budapest, így egy hosszúra nyúlt városnézés után akár gyalog is hazasétálhatunk ide. Egyéni utazók, párok és családok számára egyaránt kínálnak nagyszerű szobatípusokat. Gyerekek ráadásul 12 éves korig ingyenesen tartózkodhatnak itt. 

7. Buda Side Bolhapiac 2020

Csodás kézműves alkotások, design termékek és antik darabok lelőhelye lesz a Buda Side Bolhapiac, ahol a művészi igényű portékák mellett minőségi second hand ruhák között is válogathattok. Ezen a szabadtéri kézműves vásáron kulturális, közösségépítő és családi programok is várnak.

Budán ezt a szállodát ajánljuk: The Hotel Unforgettable Hotel Tiliana by Homoky Hotels & Spa****

A bababarát Hotel Tiliana a budai hegyektől karnyújtásnyira fekszik, mégis percek alatt elérhetjük innen a központot. Pároknak, családoknak egyaránt kínálnak remek szobatípusokat, illetve wellness szolgáltatásokat is igénybe vehetünk.  

8. Pomázi Piac 2020 Gasztrokulturális Találkozó Pomázon

A Pomázi Termelői Piac minden szombaton szeretettel vár mindenkit, aki a legjobb termelők által készített sajtokat, húsárut, zöldségeket tenne az asztalra. De akkor is érdemes ellátogatnod ide, ha megkóstolnál egy pohár bort, kézműves sört, vagy valamilyen házias ételt. 

Pomáz közelében ezt a szálláshelyet válaszd: Hotel Róz Szentendre***

A Hotel Róz Szentendre óvárosának kapujában található. Ha pihenésetek során szeretnétek felfedezni Szentendrét és a Dunakanyar többi szépségét, ez a szálló ideális választás. Párokat és családokat, sőt, négylábú kedvenceket is várnak.

9. Termelői Piac és Helyi Termék Vásár Nagymaros 2020

Hangulatos környezetben, a nagymarosi Művelődési Ház előtt tartják a helyi termelői piacot, ahol a Dunakanyar gazdái, a börzsönyi őstermelők hagyományokat őrző, kézműves termékeiket hozzák el az érdeklődőknek. A legjobb minőségű élelmiszereket találja itt meg minden környékbeli. Az ínyencségeknek köszönhetően, akár a gasztropiacok között is megállná a helyét.

Ha a Dunakanyarban szeretnél megszállni, itt foglalj: Dunakanyar Gyöngye Vendégház Nagymaros

Lenyűgöző kilátásban gyönyörködhetünk a Dunakanyar Gyöngye Vendégház Nagymaros kertjében pihenve, hisz a Visegrádi Vár köszön ránk. Az önálló kiadó vendégház 3 szintjén nyolcan fértek el kényelmesen. Ez az egyik legjobb szálláshely családoknak a Dunakanyarban.

10. Tápiómenti Termelői Vásár

Első alkalommal, hagyományteremtő célzattal kerül megrendezésre a Tápiómenti Termelői Vásár, ahol a Tápióságban tevékenykedő őstermelők és kézművesek kapnak lehetőséget portékáik bemutatására. 

A Tápióságban ezt a szállodát ajánljuk: Termál Hotel Vesta Tápiószecső****

A Termál Hotel Vesta a Tápióság egyik legújabb négycsillagos szállodája, amely számtalan wellness szolgáltatással, gyógyhatású termálvizes medencével és rengeteg gyermekprogrammal várja a vendégeket. Családok számára saját konyhás apartmant is ajánlanak.

10+1 Czakó Piacz

A Czakó kertben működő termelői piacon, igazi provence-i hangulatot csempész a hétvégékbe. A Tabán legöregebb házában működő vásáron, az ország legjobb termelői portékáit tudjuk beszerezni. A zöldségek, gyümölcsök, sajtok és húsfélék mellett, helyet kaptak a virágok és a gombák is a piac kínálatában. Az igazi gasztro élményt pedig a termelői finomságokból készült reggelik és ebédek koronázzák meg.

Czakó Piacz

Kézműves és gasztropiacok árusaitól vásárolni jó dolog és kiváló program is, hisz amellett, hogy termelői finomságok kerülhetnek a családi asztalra, még a kincsvadászat élményét is megkapjuk. Látogassatok el valamelyik budapesti vagy környékbeli piacra, és fedezzétek fel az ott található látnivalókat. A legjobb szálláshelyeket itt találjátok >>

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Exit mobile version