Site icon Szallas.hu Blog

A legjobb kézműves vásárok az országban – Szuper őszi szabadtéri program a családnak


Szeretsz kincsekre vadászni? Ha igen, ennek egyik legjobb módja, ha ellátogatsz az ország bármelyik szabadtéri kézműves vásárára, ahol helyi manufaktúrák egyedi portékái között válogathatsz. Most időrendi sorrendben jöjjenek a legjobb kézműves vásárok az országban, és persze remek szállásokat is ajánljunk melléjük.

Október-novemberi kézműves vásárok

A legjobb kézműves vásárok az országban

1. Buda Side Bolhapiac 2020

Csodás kézműves alkotások, design termékek és antik darabok lelőhelye lesz a Buda Side Bolhapiac, ahol a művészi igényű portékák mellett minőségi second hand ruhák között is válogathattok. Ezen a szabadtéri kézműves vásáron kulturális, közösségépítő és családi programok is várnak.

Szállásajánlatunk párok és családok számára Budapesten: d.Five Lovely Apartment at Basilica Budapest

Ha budapesti pihenésed alkalmával központi és szép helyen található szállást keresel, válaszd a d. Five Lovely Apartment at Basilica Budapestet. A családok számára is kiváló 4 férőhelyes, jól felszerelt, modern apartman a Szent István Bazilika közelében vár, s ráadásul még reggelit is biztosítanak.

d.Five Lovely Apartment at Basilica Budapest

2. Vegyél Hazait! 2020 Országos Kézműves Vásársorozat

A Vegyél Hazait! mozgalom célja, hogy minél szélesebb körben népszerűsítse a hazai divattervezők, kézművesek, gasztronómiai szereplők alkotásait. Az online tér után most szabadtéri kézműves vásársorozat keretében is megismerhetünk számos alkotót és munkáikat.

A kezdeményezés Facebook-oldalán szebbnél szebb alkotásokat nézegethetsz.

Szombathelyen ezt az önálló kiadó apartmant ajánljuk: ART HoMe Szombathely

Ez a dizájnos, igényes szálláshely egy gyönyörű műemlék épületben található a szombathelyi Fő téren, így a város szívében pihenhettek. Az önálló kiadó apartman akár párok, akár családok számára is remek választás.

ART HoMe Szombathely

3. Helyi Termékek Vására 2020 Szolnok

A Helyi Termékek Vásárán szolnoki és környékbeli őstermelők, kézművesek portékáitól roskadoznak majd az árusítóasztalok. Nincs jobb, mint a termelői méz, sajt, húsáru, zöldség és gyümölcs, de ezek mellett sokféle kézműves terméket is kínálnak majd.

Ha Szolnokon keresel szállást, itt foglalj: Sóház Panzió és Apartmanház Szolnok ****

Családok és párok számára egyaránt kitűnő választás a bababarát felszereltségű Sóház Panzió és Apartmanház Szolnok, ahol gyerekek 2 éves korig ingyenesen tartózkodhatnak. A szálláshely különlegesen szép helyen, közvetlenül a Tisza-parton áll, a híres Tiszavirág-híd közelében, mely Közép-Európa leghosszabb gyaloghídja. 

Sóház Panzió és Apartmanház Szolnok ****

4. Buffalo Market Kézműves- Régiségvásár és Zsibvásár Szerencs

Hatodik éve rendezik meg Szerencsen az egyedi hangulatú Buffalo Market Kézműves- Régiségvásár és Zsibvásárt, ahol sok egyéb közt különleges finomságok, lakásdekorációs kellékek és műtárgyak seregéből válogathatnak az ide látogatók. A szabadtéri kézműves vásáron a vevők még nyereménysorsoláson is részt vehetnek. 

Szerencs közelében ezt a szálláshelyet is nagyon szívesen ajánljuk: Anyácska Bor- és Vendégház Tállya

Családokat, párokat és egyéni utazókat egyaránt egész évben – beleértve az összes ünnepnapot, karácsonyt, szilvesztert – vár az Anyácska Bor- és Vendégház Tállya. A hegyekre panorámás, önálló kiadó szálláshelyhez tartozik egy remek borház is, ahol jó hangulatú beszélgetésekkel tölthetitek az estéket.

5. Garaboly Gasztro- és Kézműves Piac – Szentes

Az egészséges táplálkozás és a fenntartható fejlődés fontosságára hívják fel a figyelmet a Garaboly Gasztro- és Kézműves Piac szervezői és kiállítói. A szentesi kézműves piacon saját előállítású, vegyszermentes élelmiszereket, kézzel készített mézet, sajtot, gyógynövényeket, számos kézműves dísztárgyat vásárolhatnak meg az érdeklődők.

Garaboly Gasztro- és Kézműves Piac – Szentes

Szállásajánlatunk Szentesen: Chicago Vendégház Szentes

Wellness szolgáltatásokat és finom, kontinentális reggelit is biztosít vendégeinek a Chicago Vendégház Szentes. A patyolattiszta délalföldi szálláshely rendkívül modern és ízléses szobái párok és családok számára egyaránt tökéletes választásnak bizonyulnak.

Chicago Vendégház Szentes

6. Magyarok Vására Jászberény 2020. Termelői Piac és Kézműves Vásár

A Magyarok Vására Jászberényben nemcsak kézműves vásár és termelői piac, de számos élmény tárháza is. A vásár ideje alatt gyerekek és felnőttek egyaránt ingyenes íjászaton vehetnek részt a Kürt Íjászaival, ahol kipróbálhatják, milyen egy hagyományos magyar íjjal lőni. 

Jászberényi pihenéseteket töltsétek ezen a szálláshelyen: Birs Panzió és Vendégház Jászberény

A wellness szolgáltatásokat is kínáló Birs Panzió és Vendégház nagyszerű szálláshely családoknak és pároknak Jászberény mellett, ahol a gyerekek 3 éves korukig ingyenesen tartózkodhatnak. Őket még játszótér, homokozó, trambulin, ping-pong és tollaslabda is várja. Házi kedvenceitek szintén elkísérhetnek, hisz cicákat, kutyusokat díjmentesen elvihettek a szállásra.

Birs Panzió és Vendégház Jászberény

7. Kézművesek Udvara 2020 Pannonhalma

Márton-napi kézműves- és kirakodóvásárral várnak mindenkit ezen a pannonhalmi nyitott portán, ahol nem csak vásárolni, de beszélgetni és pihenni is lehetőség lesz. A családias hangulatú rendezvény során kézműves foglalkozások is zajlanak majd, melyeken kicsiket, nagyokat egyaránt várnak. 

Ha Pannonhalmára látogattok, itt foglaljatok szállást: Pannonhalma Panzió Pannonhalma

A település történelmi központjában, az apátságot körbevevő erdő alatt áll a Pannonhalma Panzió, ahol családok, párok és egyéni utazók egyaránt tökéletes szállásra lelhetnek. A kényelmes és modern szálláson gyerekek 3 éves korig ingyenesen tartózkodhatnak. 

Pannonhalma Panzió Pannonhalma

Idén ősszel te is vesd bele magad a szabadtéri kézműves vásárok forgatagába, lelj rá igazi kincsekre! Ha választottál úti célt, keresd meg hozzá a legjobb, lemondási díj és előrefizetés nélküli szálláshelyet nálunk >>

(fotók: szallas.hu, sutterstock)


Exit mobile version