Site icon Szallas.hu Blog

Ízutazásra csábítanak a legjobb nyári éttermek


Plusz kilók ide vagy oda, de néha muszáj igent mondani a finom falatokra, főleg akkor, ha nyaralni indulunk. Mutatunk 14 szuper éttermet, ahol nem csupán a szátok, de a szemetek is tátva marad! Kalandozzatok velünk az ízek útján, íme a legjobb nyári éttermek gyűjteménye!

Ízutazásra csábító nyári éttermek

Tihany: Echo Restaurant & Café

Szeretnétek álomszép panoráma mellett fogyasztani a legfinomabb fogásokat? Akkor tudunk egy tuti helyet Tihany szívében, a Visszhang-domb tetején. Kóstoljátok meg a hazai és a nemzetközi konyha páratlan ízeit egy igazán különleges környezetben!

Balatonakarattya: Spoon Il Mercato

Antik bútorok, mediterrán hangulat, valamint tészták és pizzák minden mennyiségben – ezt nyújtja nektek a Balatonakarattyán található Spoon II Mercato. Repüljetek Olaszországba a pompás ízek segítségével és engedjétek, hogy a mennyei fogások magukkal ragadjanak!

Balatonfüred: Koczor Pincészet és Vendégfogadó

Gyönyörű környezetben, a balatoni látképpel a háttérben szeretnétek élvezni a frissen grillezett halakat és vadakat? Akkor jó helyen jártok, különösen, ha a zamatos borokat sem vetitek meg! Vegyetek részt egy hangulatos vacsorán, ahol cigánymuzsika színesíti az estét és térjetek be egy izgalmas borkóstolóra vagy bemutatóra is!

Sümeg: Terazza Bistro Bar

Látogassátok meg a csodás panorámát kínáló Terazza Bistro Bart, ahol a kiváló minőségű alapanyagokból készített gourmet és bisztró ételkínálatból is választhattok, miközben a sümegi vár múltról suttogó falaiban gyönyörködhettek egy illatos fűszerkertben!

Székesfehérvár: Diófa Étterem

A Királyok városában nem is választhatnátok jobb helyet, mint a varázslatos kerthelyiséggel és hangulatos belső térrel bíró Diófa Éttermet, ahol a hazai és a nemzetközi ételkínálat egyaránt jelen van. Amennyiben kisgyermekkel érkeztek, jó hír, hogy külön játszósarok is található az étteremben. Egészségetekre!

Budapest: Széchenyi Kertvendéglő

Megjutalmaznátok magatokat egy finom ebéddel vagy vacsorával? Akkor térjetek be a Széchenyi Gyógyfürdő lábánál megbújó étterembe és válogassatok kedvetekre a széles kínálatból, ahol a bográcsos halászlétől a fish&chips-ig mindent megtaláltok – magas minőségben és kitűnő alapanyagokból elkészítve.

Szentendre: Művész Étterem és Bisztró

Hangulatos étterem bújik meg Szentendre zegzugos utcái között. Fedezzétek fel a hamisítatlan bisztró élményt, a romantikus kerthelyiséget, a hívogató teraszt és a vidéki stílus ellenállhatatlan báját, ahol önkiszolgáló grillkonyhával és mennyei túrógombóccal is találkozhattok.

Győr: Komédiás Étterem

A földszinti pincehelység ódon falai között visszarepülhettek a múltba a kitűnő borok és ételek társaságában, míg a kerthelyiségben, valamint a különleges földszinti teremben közelebb kerülhettek a művészek világához. Az étlapon főként olyan kedvelt, magyar ételek dominálnak mint a marhapörkölt tarhonyával vagy a gulyásleves, de egy jó rib-eye steaket is megkóstolhattok, ha arra fáj a fogatok! Ráadásul kedvencetek is veletek tarthat az étterembe, mert kutyákat is szívesen látnak. Sőt! Ki is szolgálnak!

Szeged: Katedrális Étterem és Kávézó

Készüljetek fel egy izgalmas utazásra, ahol az ízeké és a szuper hangulaté lesz a főszerep. Itt még a legnagyobb ínyencek is megtalálják a kedvükre valót, miközben gyönyörködhetnek a mesterien elkészített fogásokban – mindezt pedig a szegedi Dóm lépcsősora alatt. Teszteljétek le az olyan különlegességeket is, mint az avokádós rizottó!

Lillafüred: Tókert Étterem

A vadregényes Lillafüred festői vidékén rejtőzik a mennyei vad és halételeiről híres Tókert Étterem, mely vendégszeretetével és finom ízeivel azonnal levesz majd benneteket a lábatokról. Próbáljátok ki!

Békéscsaba: Munkácsy Étterem & Bár

Elegáns és kifinomult környezet, pazar ízekkel kombinálva – ez vár rátok a Munkácsy Étterem & Bárban, ahol a hazai és a nemzetközi konyha ételkölteményeibe is belekóstolhattok. Ne felejtsetek el rendelni a pompás borokból se, amelyek tökéletesen kiegészítik a mesterien megkomponált fogásokat!

Debrecen: Belga Étterem és Söröző

Minőségi sörökről és szaftos steakekről álmodoztok? Akkor itt a helyetek, de ne csüggedjetek akkor se, ha könnyed, vegetáriánus fogásokra vagy izgalmas magyaros ízekre vágytok, mert itt ezekből is rendelhettek!

Gyula: Géza Konyhája Étterem

Minőségi ételekkel, kellemes terasszal és gazdag borválasztékkal készülnek az érkezésetekre a Géza Konyhája étteremben. A vízparti vendéglátóegységben hangulatos gyereksarkot is létrehoztak, hogy az egész család jól érezze magát az étkezések alatt. Miután jól laktatok, nyugodtan ejtőzzetek az árnyas teraszon egy finom bor vagy hideg üdítő mellett és élvezzétek a természetet!

Hajdúszoboszló: Nr. 8 Étterem

Stílusos és vagány étterem, ahol a hazai és a nemzetközi konyha remekeit teszik tányérra, de az sem utolsó, ami a pohárba kerül, ugyanis fantasztikus koktélokkal és az Angyal borászat legzamatosabb nedűivel találkozhattok a Nr.8 Étteremben!

Ha pedig az éttermek mellett szállást is kerestek, arra is van néhány tippünk >>

(fotó: szallas.hu)


Exit mobile version