Site icon Szallas.hu Blog

Legjobb téli programok, hogy biztosan ne unatkozz


Nem tudod, mit csinálj ebben a hideg időben? Lustálkodnál inkább otthon az ágyban? Szeretnénk neked olyan lehetőségeket bemutatni, melyekkel felpezsdítheted ezeket a hideg hónapokat is, és megtöltheted emléktárad élményekkel. Ezeket később boldogan mesélheted akár a gyerekeknek és unokáknak is. Tarts velünk és megtudod, hogy miért éri meg kimozdulni ebben a hűvös időszakban. Íme a legjobb téli programok Magyarországon!

Legjobb téli programok Magyarországon

Legkedveltebb téli programok közé tartozik az utazás, kirándulás, adventi vásárok és persze nem maradhat ki a korcsolyázás sem. Ez akár egy családi programnak is megfelelő helyszín lehet. Választhatod akár egy randi helyszínének is kiszemelteddel, mellyel biztosan belopod magad az illető szívébe. Az alábbi lehetőségekért nem is kell messzire menned, hiszen Magyarországon belül Budapesten elérhetőek.

Korcsolyázás a Városligeti Műjégpályán

Korcsolyázás a Városligeti Műjégpályán

Budaörsi jéglabirintus

Ha a megszokott dolgokat szeretnéd lecserélni, ajánlom figyelmedbe a budaörsi jéglabirintust, ami kilendít az általánosságból. Itt talán még Dylan O’Briennel is össze találkozhatsz az “útvesztőben”.

A korizás alatt közelebb kerülhetsz szeretteidhez, vicces pillanatok részesei lehettek, hiszen a kezdet mindig döcögősen indul mindenkinek. A hangulatot a kis porontyokkal feldobja a forró tea hangulata, a fenyőfák illata, illetve az esti félhomályban felvillanó égősorok fénye. Ilyenkor közelebb érezhetitek magatokhoz a karácsony meghitt pillanatait.

Ne felejtsük el azt sem, hogy a közös sport mindig pozitív élményeket ad, akár családi szokássá és rendszeres programmá is válhat télen. A hangulatot feldobhatod egy forró csokival, vagy vadabb választásként egy finom, szegfűszeges, narancsos forralt borral.

+ TIPP: Magyarország első jégfolyosója nyílik Csepelen! – Csepeli jégpálya

Aquaworld – Budapest 

Ha nem szereted a kültéri programokat, vár téged, barátaidat és családodat sok szeretettel az Aquaworld – Budapest világa. Kikapcsolódásként medencézhetsz, szörfözésre és búvárkodásra is van lehetőség. Csúszdák rengetege tárul eléd, illetve jacuzzi és szaunavilág is rendelkezésre áll a feltöltődéshez. Ezek az élmények nem csak feltöltenek, de méregtelenítésre is alkalmasak. Így kiszabadulhatsz a mindennapok stresszes zsongásából, illetve a munka világából.

Rudas Gyógyfürdő – Budapest

A Rudas Gyógyfürdő egyike a Budapesten, a török hódoltság idejéről megmaradt török fürdőknek. Budapest legmelegebb gyógyvizes uszodája, mely saját fedett úszómedencével rendelkezik. Az épület másik részében gőzfürdő kapott helyett. Itt található Budapest legmelegebb gyógyvizes medencéje. A víz hőmérséklete 42 Celsius fok körüli. A fürdővíz javasolt az ízületi megbetegedésekkel, ízületi gyulladással, porckorongsérvvel, valamint a csontrendszer mészhiányával küszködők részére.

Duna Corso Városnéző Sétahajózás – Budapest

Budapesti városnéző sétahajózásra vágysz? Melankolikus panorámával várja vendégeit a sétahajó. Csodáld az elképesztő látványt a Margit híd és a Rákóczi híd között. Egyedülálló part menti látványosságok egész sorát tekinthetik meg. A hajón idegenvezetést head set-es formában 11 nyelven biztosítanak. A gyermekeknek szóló idegenvezetés magyar nyelven is elérhető.

Láthatatlan Kiállítás

Amennyiben a hajókázás nem elég izgalmas és új dologra vágysz, válaszd a Láthatatlan Kiállítást Budapesten! Képzeld el, hogy kialszik minden fény… A Láthatatlan Kiállítás egy különleges, interaktív utazás egy láthatatlan világba, ahol teljes sötétségben próbálhatsz meg eligazodni csupán a tapintás, a hangok és az illatok nyomán.  

A kiállításon a résztvevők csupán tapintás, hallás, szaglás és egyensúlyérzékelés útján tájékozódnak. Így a látáshiány okozta új helyzetben a nehézségek mellett azt is megtapasztalhatják, hogy a szem, mint érzékszerv kiiktatásával is lehet szép és teljes a világ. A Láthatatlan Kiállítás Budapest a nem látók és a látók világát igyekszik közelíteni egymáshoz, és pozitív élményeken keresztül tanítja meg, hogyan segíthetjük, s miképpen érthetjük meg őket.

Ez még nem minden, hiszen Magyarország mellett akár közeli külföldi célpontokat is érdemes mérlegelni.

+1 Bécsi adventi vásár 

A gyönyörű Bécsi adventi vásár kihagyhatatlan a téli programok közül. Nemcsak azért, mert maga a város sok gyönyörű látványosságot rejt magában, amit napközben felfedezhetsz, hanem sötétedéskor az adventi forgatag is elvarázsol. Nézelődj, vásárolj szeretteidnek vagy szeretteiddel! 

Itt igazán nem is az számít, mit veszel, hanem az, hogy a vásárlás alatt ráhangolódj a karácsony ünnepi hangulatára. Az árusok bódéjából illatozó sütemények és diós bejglik illatát elkapván felidézheted a gyermekkorodban megélt szép emlékeket. Ilyen emlék lehet, amikor nagymama készítette a családnak a frissen sült finomságokat és ezt az érzést tovább adhatod majd a hozzád közel álló személyeknek. 

Az adventi vásár megalapozza az igazán jó téli hangulatot, és egy akár rövidebb, de annál tartalmasabb program lehetőséget is biztosít számodra. 

A nagy adventi vásár forgatagában és a városnézésben elfáradva érdemes megpihenni a városban, hiszen nagyon kedvező árban találunk szálláslehetőségeket.

A&T Holiday Hostel Vienna

A metró-, busz- és villamosmegállótól, illetve a Reumannplatz tértől mindössze 500 méterre található A&T Holiday Hostel. A szálláshelyen minden nap svédasztalos reggelit kínálnak igény esetén, hogy jóllakottan indulj útnak. A recepció éjjel-nappal nyitva tart, így későn is betérhetsz hozzájuk, ha elhúzódik a program. 

Remélem, meghoztuk a kedved és az otthoni lustálkodás helyett egy izgalmas programot választasz. Ehhez még több szállásajánlatot a szallas.hu oldalán találsz >>

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Exit mobile version