Site icon Szallas.hu Blog

A legmókásabb balatoni gyerekprogramok – rossz időben is!


Sok gyerkőcnek a nyaralás egyet jelent a Balatonnal, hiszen hazánk legnagyobb tava a strandolás mellett számtalan programmal és élménnyel is szolgál a kicsiknek. Hogy pontosan mik is ezek a balatoni gyerekprogramok? Állatpark, bobpálya, vitorlásmúzeum… Minden, ami családbarát, érdekes és szórakoztató! Összeszedtük a legjobbakat, tekintettel arra, hogy rossz idő esetén se maradjunk ötletek nélkül!

Ezek a legmókásabb balatoni gyerekprogramok

Fenyvespusztai Állatsimogató, Balatonmagyaród

Családi vállalkozásként működik, ahol az üzemeltetők célja, hogy gyerekek és felnőttek egyaránt megismerkedhessenek olyan háziállatokkal, amelyek régen szinte minden falusi ház körül előfordultak, legyen az szamár, kecske, bivaly vagy éppen páva. Kifejezetten gyermekbarát helyszín, sok-sok állatsimogató programmal. Malackaetetés, csacsiölelgetés, pónilovaglás, báránykasimogatás, tapsifüles-simogatás… Még a leginkább szőrősszívű embernek is kedve támad ezekhez, nem hogy a lurkóknak! Ráadásul sétakocsikázásra is befizethetünk, melynek keretében hintón kalauzolnak el minket a Kis-Balatonhoz. A fedett állatsimogatónak köszönhetően esőben is nyugodtan látogatható!

10 falusi szálláshely, ahol állatokat lehet simogatni

Pannon Csillagda, Bakonybél

Salföldi Természetvédelmi Major, Salföld (Balaton-felvidéki Nemzeti Park)

Itt aztán minden van, készüljetek fel egy komplex élményre! A Salföldi Major 1997-ben alakult, és egy működő gazdaság életét, illetve őshonos magyar háziállatfajokat mutat be, például rackajuhot, pulikutyát vagy szürkemarhát. A gyerekek az állatsimogatóban közelebbről is összebarátkozhatnak a kisállatokkal, vagy akár részt vehetnek pónilovagláson is. Mindenképp próbáljuk ki a sétakocsikázást is, mert így nem csupán a Káli-medence természeti szépségeivel találkozhatunk, de a 13. századi pálos kolostorromot is meglátogathatjuk. Emellett a fűszer-és gyógynövénykertben csodás illatok közt gyarapíthatjuk tudásunkat a „csodanövények” felhasználási módjaival. Geológiai és botanikai szempontból is lenyűgöző környék!

Veszprémi Állatkert, Veszprém

A veszprémi állatkert 30 hektáron, festői környezetben terül el, aminek a bejárása egésznapos program. Olyan különleges egyedekkel ismerkedhetünk meg, amik Magyarországon csak itt találhatóak, például a fehértorkú varánusszal vagy a kardszarvú antiloppal. Az állatkert állatsimogatókat, látványetetéseket és egyéb programokat is kínál. A lurkók kedvence pedig garantáltan a Dínó Park, esetleg a Szavanna Játszótér lesz. Mellesleg annak is érdemes ellátogatni ide, aki már járt itt, mert az állatkert állandó fejlesztések alatt áll!

Tevék a Veszprémi Állatkertben

Balatoni Bob- és Szabadidőpark, Balatonfűzfő

Az egész évben nyitva tartó bob- és szabadidőpark temérdek szórakozási lehetőséget nyújt, kicsiknek és nagyoknak egyaránt! A bobpálya –amely Magyarország leghosszabb olyan dupla bobpályája, ami sínre rögzített– gyönyörű erdei úton vezet keresztül. Próbáljátok ki az Alagútpályát vagy a Panorámapályát! Nyári estéken felkapcsolják a kivilágítást, így akár még este 9-kor is lehet bobozni. Biztonságos környezetben kapjuk az adrenalint; az aktív, kalandvágyó gyerekek paradicsoma ez!

Bobozás a Balatonfűzfői Szabadidőparkban

És ha esőt fogunk ki? Balatoni gyerekprogramok rossz időben

Természetesen előfordulhat, hogy kifogunk egy hűvösebb, esősebb időszakot, amikor a strandolás nem tűnik túl vonzónak. De semmi vész, számos olyan program közül válogathatunk, ami nem csak tetőt biztosít a fejünk fölé, de szórakoztató/ismeretterjesztő élményeket is kínál. Mutatunk kettőt a legjobbakból!

Vitorlásmúzeum, Balatonfüred

Ha mindig is érdekelt, milyen lehet viharban vitorlázni a Balatonon, jó helyen jársz! A kiállítás interaktív módon tárja elénk a magyar vitorlástörténetet, makettek, fényképek, és kisfilmek segítségével. Az izgalmas, ám teljesen biztonságos vihar szimulátorban megtapasztalhatjuk, milyen érzés rossz időben hajózni, a hullámlovas deszkákon pedig kipróbálhatjuk, mennyire tudunk jól egyensúlyozni. A gyerekek az élménymedencében versenyeztethetik a hajóikat. Csupa érdekes, játékos feladat, ami során gyerekek is, felnőttek is bővíthetik ismereteiket!

Vitorlázeum, Balatonfüred

Pannon Csillagda, Bakonybél

Szeretnétek meteoritot simogatni, vagy beülni a 3D-s Mars moziba? Akkor ez a tökéletes választás! A Pannoncsillagda Magyarország elsőszámú, komplex csillagászati ismeretterjesztő centruma, és ennek megfelelően egy lenyűgözően informatív hely. Megcsodálhatjuk a szkafander ruházatot, megismerhetjük a csillagászat és űrkutatás történetét, a Planetáriumban kozmikus űrutazásra kalauzolnak el minket, a kupola alatti távcsőparkan pedig nappal a napkitöréseket, éjjel pedig a csillagos égboltot vizsgálhatjuk meg. Izgalmas balatoni gyerekprogram és hely – nem csak borús napokra!

Pannon Csillagda, Bakonybél

A programról döntsenek a gyerkőcök, a szállásválasztásban pedig segítünk mi! >>


Exit mobile version