Site icon Szallas.hu Blog

Ezek a legszebb belföldi úti célok mandulavirágzás idején


Országszerte virágba borultak a mandulafák, visszavonhatatlanul itt van a tavasz, a természet újjászületése. Megmutatjuk, hová érdemes utaznod Magyarországon, ha a legszebb mandulafákat szeretnéd látni, sőt, ajánlunk egy különleges virtuális programot is Hollandiából! Íme a legszebb belföldi úti célok mandulavirágzás idején!

Mandulavirágzás

Ezek a legszebb belföldi úti célok mandulavirágzás idején

Mandulavirágzás a Balatonnál

A mandulafák ott élnek legszívesebben, ahol a jóféle szőlők is megteremnek, azaz a napos, meleg éghajlatot kedvelik leginkább. A magyar tenger északi partja híres csodálatos mandulásairól, melyeket te is megcsodálhatsz a maguk valódi szépségében. Dörgicsén és Balatongyörökön is szívderítő látványt nyújtanak a bozontos, rózsaszín fakoronák. Dörgicsén ezenkívül számos romtemplom és túraútvonal vár, betérhetsz több borászatba is. Csodás kilátás nyílik a Déli-Bakonyra a 399 méter magas Kossuth kilátóból. Ha Balatongyörököt is felkeresed, feltétlenül látogass el a Szépkilátóhoz, amely valójában egy magaslati pont, ahol egykor domonkosrendi kolostor állt, s ahonnan a Balaton egyik leggyönyörűbb panorámája tárul a szemed elé. 

Panoráma a balatongyöröki Szépkilátóból

Ne hagyd ki az élményt, utazz te is a Balatonhoz, és sétálj egy nagyot a virágzó mandulafák között! Ismerd meg a legjobb wellness szállodákat az északi parton, foglalj szállást itt >>

A virágzó mandulafákon túl rengeteg programot találsz gyerekeknek és felnőtteknek a Balaton északi partján. Válogass közülük kedvedre itt >>

Tavaszi kilátás a Badacsonyról

Virágzik Európa legszebb mandulafája Pécsett

2019-ben a pécsi Havas Boldogasszony – templom előtt álló, 136 éves mandulafát választották Európa legszebbjének, s a fa idén sem okozott csalódást csodálóinak. Ismét teljes pompájában virágzik, sétára csábítva a Pécsre látogatókat.

Európai Év Fája lett a pécsi mandulafa

A baranyai megyeszékhely rendkívül gazdag római és török kori emlékeket és természeti kincseket is magáénak mondhat, így akkor is bőven akad látnivaló, ha szabadtéri programot terveztek családdal, gyerekekkel. Egy városnézés során Pécsett számtalan egyéb helyszín mellett megcsodálhatjátok a Pécsi Székesegyházat, a belvárosi dzsámit vagy a Tettyei romokat. Kirándulhattok a Misina-tetőn magasodó Pécsi TV – toronyhoz, a pécsi tóhoz és kellemes órákat tölthettek el akkor is, ha ellátogattok a közeli Orfűre.  

Akár mandulavirágzáskor, akár az év más időszakában keresed fel Pécset, a legjobb wellness szállodákat itt találod >>

Pécs rengeteg látnivalót kínál gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt. Összegyűjtöttük neked a legnépszerűbbeket itt >>

Pécs belvárosa

Séták Mátraalján, faluszélén

A Mátra napfényes lejtőit nemcsak a zamatos borok miatt érdemes felkeresned, hisz a hegység igazi Mekkája a látnivalóknak, s egészen biztos, hogy bármilyen családi vagy felnőtt programot is keresel, itt megtalálod a neked valót. Ha a hegyek szerelmese vagy, túrázz a Mátrában könnyebb vagy nagyobb kihívásokat jelentő útvonalakon, mássz fel többek közt a mátraszentimrei Vörös-kő kilátóba

A Mátra tiszta levegőjén szinte újjászületsz majd. Hogy üdülésed tökéletes legyen, megmutatjuk a legjobb wellness szállásokat a Mátrában >>

Mátra erdeiben

Várfalak közt barangolnál a legszívesebben? Hódítsd meg a siroki várat! Látogass el a tájegység legnagyobb településére, Gyöngyösre és barangold be a Mátra Múzeum termeit, aztán irány Eger és a Szépasszonyvölgy! 

Utazz Egerbe minden évszakban, tervezd meg programodat ajánlataink segítségével >>

Egri pihenésedhez szívesen ajánljuk a legjobb wellness szálláshelyeket gyerekeknek is >>

Dobó tér, háttérben az egri vár

Mandulafák a Gellérthegyen

Nemcsak vidéken, Budapesten is gyönyörködhetsz a rózsaszín virágukkal büszkélkedő gellérthegyi mandulafák látványában. Helyükön régen szőlőtőkék nőttek, ám egy filoxérajárvány a XIX. században elpusztította őket. Ezután érkeztek a mandulafák a Gellérthegyre, s azóta is minden tavasszal szívderítő látványt nyújtanak az itt lakóknak és turistáknak egyaránt.

Panoráma a Gellért-hegyről

Egy városnézés Budapesten nemcsak tavasszal rendkívül tartalmas program. A Hősök tere, a Budai Vár, a Parlament vagy a Városliget egytől egyig egyedülálló látványosságok. Fedezd fel te is a virágzó mandulafákat Budán. Mássz fel a Citadellához, gyönyörködj a lélegzetelállító panorámában.

Foglalj wellness szállást Budapesten nálunk és élvezd a kedvezményre jogosító kuponok előnyeit >>

Barangold be Budapestet, ismerd meg a főváros látványosságait. Itt találod a legjobb budapesti programokat >>

Hősök tere

+1 különleges program Hollandiából: Vincent Van Gogh és a mandulafák

A kicsattanóan rózsaszínű sziromkoronába öltözött fákért Vincent Van Gogh is rajongott. Amikor 1888-ban egy Paul Gauguin-nel folytatott vérre menő vitája után levágta a fülcimpáját, elmegyógyintézetbe, majd szanatóriumba került. Itt kapta a hírt, hogy öccsének gyermeke született. Eme örömteli esemény megünneplésére festette Mandulavirágzás című képét.

Ha rajongsz Van Gogh művészetéért, most virtuális sétát tehetsz az amszterdami Van Gogh múzeumban, ahol megpillanthatod az eredeti Mandulavirágzást is. Kattints ide és merülj el a posztimpresszionista művész világában >>

Van Gogh Múzeum Amszterdamban

Belföldi szálláshelyekért nézz körül a szallas.hu oldalán >>

(fotók: shutterstock, szallas.hu)


Exit mobile version