Site icon Szallas.hu Blog

Ezek a legtökösebb tökfesztiválok 2023-ban


Végre itt az ősz, és a tökszezon! Lehet enni, faragni, dekorálni, és szuper tökös programokon szórakozni, vagy akár mindet együtt, ha ellátogatunk az alábbi tökfesztiválok egyikére! Lesz belőlük idén is jó néhány. Összegyűjtöttük nektek a legjobbakat, amiket érdemes felkeresni.

A legtökösebb tökfesztiválok

1. Őrségi Tökfesztivál 2023

Időpont: 2023. szeptember 15-17.

A Nyugat-Dunántúl egyik legnagyszabásúbb őszi rendezvénye a minden évben megrendezésre kerülő Őrségi Tökfesztivál. A programoknak négy település, Őriszentpéter, Szalafő, Nagyrákos és Magyarszombatfa ad otthont. A kézműves vásár két helyszínen zajlik, Őriszentpéteren és Szalafő Pityerszeren.

Igazi családi programkavalkád várja az érdeklődőket, rengeteg zene és tánc, hagyományőrző programok és családi koncertek egyaránt lesznek. A tökfaragás, az interaktív gyerekműsorok és a töklámpás felvonulás is nagyon izgalmasnak ígérkezik. Lesz még ezenfelül tökös kincskereső, bölényles, és bográcsos ételek kóstolója is. Mindenki megtalálja a kedvére való programot!

Őriszentpéteren a fesztivál alatt a DOTTÓ vonat közlekedik.

Őségi Tökfesztivál

Belépők:

Szállásajánló az Őrségben:

100Bárányos Vendégház Szalafő

Csendes környék, barátságos tulaj. Konyha jól felszerelt, mikró nincs, de nem is volt rá szükség. Szép kilátás, jó levegő.” – család nagyobb gyerekkel, 3 nap alapján

Tündérkert Panzió Őrség Viszák

„Visszatérő vendégekként az idén is azt tapasztaltuk, hogy nagyon barátságos, kedves a házigazda és a személyzet. Makulátlan tisztaság volt a jól felszerelt, kényelmes szobában. A kert és a környezet gyönyörű, rendezett. Bátran ajánljuk mindazoknak, akik szép, kifogástalan környezetben igazi pihenésre vágynak.” – fiatal pár, 6 nap alapján

További szálláshelyek az Őrségben >>

2. Töklámpás Fesztivál Budapesten

Időpont: 2023. október 28., 19:00-21:00 óra között

Helyszín: Hősök tere

Többről van szó, mint sima fesztiválról, mert amellett, hogy mindenki hozza a saját szépen kifaragott és díszített töklámpását, és megcsodálja mások alkotásait, a jótékonykodás is fontos szerepet kap.

Akinek van rá lehetősége, hozzon magával egy kis tartós élelmiszert vagy konzervet; az összegyűlt ennivalót a Gyermekétkeztetési Alapítvány fogja eljuttatni a rászoruló gyerekeknek.

Aki idelátogat, az készüljön fel, hogy biztosan nagy tömeg lesz, és mivel ingyenes, jótékonysági rendezvényről van szó, így nem lesznek kordonok, ezért több helyen türelmesen kell majd várni, hogy egy-egy látványos alkotást meg lehessen nézni közelebbről is. A látványért mindenképpen megéri sorban állni!

Töklámpás Fesztivál, Budapest

Szállások a Hősök tere közelében >>

3. „TÖK JÓ” Zalakaroson

Időpont: 2023. október 28-31.

Helyszín: Karos Korzó

Zalakarosonszuper tökös és őszi programokkal várják a családokat, de a legklasszabb mind közül Magyarország legnagyobb szalmabála labirintusa, ahonnan interaktív feladatok megoldásával lehet kijutni.

Nem leszünk híján az élő zenének sem, sőt, halloween kölyökdiscoval, jelmezversennyel, és tökfaragó versennyel is készülnek, hogy csak néhány programot említsünk.

Szállásajánló:

Hotel Karos Spa Zalakaros****

„Minden szuper volt, a hely, a fürdők és az ételek finomak, kiadósak, a személyzet gyors és segítőkész” – család nagyobb gyerekkel, 3 nap alapján

Az összes szálláshely Zalakaroson >>

4. Halloween zenés fürdőzés lézer show-val Hajdúszoboszlón

Időpont: 2023. október 31.

Helyszín: Aqua-Palace Élményfürdő

Hogy ne csak a kicsiknek és a családosoknak kedvezzünk, hoztunk olyan programot is, amit felnőtteknek és pároknak ajánlunk. Ez nem más, mint egy igazán különleges, vizes Halloween party Hajdúszoboszlón, zenével, lézer show-val, és fergeteges hangulattal. A fürdőruhát senki ne felejtse otthon!

Szállások Hajdúszoboszlón >>

5. 19. Rácalmási Tökfesztivál

Időpont: 2023. szeptember 15-17.

Helyszín: Jankovich Kúria

Rácalmás sokszínű programkavalkádja egy perc üresjáratot sem hagy; lesz többek közt tökös bringatúra, különféle kiállítások, koncertek és táncbemutatók, kézműves gyerekfoglalkozások, veterán autós felvonulás, meseszínház, tűztánc-show és még rengeteg más. 

Szállásajánló: Jankovich Hotel Rácalmás ****

“A személyzet nagyon kedves és figyelmes, az ételek finomak és különlegesek, a szobák szépek és tiszták. A wellness részleg is kiváló. Minden igényünket kielégítette, panasz fel sem merült. Felejthetetlen élményben volt részünk, immáron másodjára.” – család nagyobb gyerekkel, 3 nap alapján

További szállások Rácalmáson >>

Te melyik rendezvényre látogatsz el? Kit viszel magaddal?

Így faragtok Ti – összegyűjtöttük a legjobb DIY töklámpásokat >>

Még több szálláslehetőség a Szallas.hu oldalán >>

(Fotók: Szallas.hu, shutterstock.com)


Exit mobile version