Site icon Szallas.hu Blog

Lélegzetelállító fotók: jégbe öltözött a Niagara-vízesés


Extrém időjárás tombol Észak-Amerikában! Az utóbbi idők leghidegebb tele zajlik a napokban, 24 éve nem mértek ilyen alacsony átlaghőmérsékletet decemberben.

Niagara-vízesés a hó és jég fogságában

A hihetetlen hidegnek megvannak a maga szépségei is, például a jégbe öltözött Niagara-vízesés, amely lélegzetelállító látványt nyújt ebben az évszakban is. A vízesés nincs teljesen befagyva, de -ahogy a képeken is jól látszik-, a környezete annál inkább.

Niagara-vízesés télen

A Niagara-vízesés Kanada és az Amerikai Egyesült Államok határán fekszik, elválasztva Ontario tartományt és New York államot. A vízesés két fő részből áll, amiket a Kecske-sziget választ el: a Patkó-zuhatag a határ kanadai oldalán és az Amerikai-zuhatag az amerikai oldalon. Szintén az amerikai oldalon található még egy kisebb, a Menyasszonyi fátyol-zuhatag, amit a Luna-sziget különít el.

A Niagara-vízesés rendkívül széles: több mint 168 000 m³ zúdul le minden percben magas vízállás esetén, ezzel a legnagyobb vizhozamú vízesés Észak-Amerikában.

A vízesés szinte soha nem fagy be teljesen, eddig egyszer, 1848 márciusában dokumentáltak tökéletes eljegesedést a folyónál és a vízesésnél.

Friss Instagram-fotók:

Végül egy videó a nem mindennapi természeti jelenségről:

 


Exit mobile version