Site icon Szallas.hu Blog

Lillafüred és mesebeli környéke télen is vár!


Habár már nincs verősfényes napsütés odakint, nem érdemes most sem csüggedni. Gyönyörű helyek vannak, amiket érdemes felfedezni télen is. Ilyen például Lillafüred és mesebeli környéke.

Lillafüred télen

A lillafüredi Hunguest Hotel Palota télen-nyáron meleg szívvel és kiváló szolgáltatásokkal várja a vendégeket. Mi is úgy döntöttünk, hogy egy hosszúhétvége erejéig engedünk a csábításnak és elidőzünk a Bükk hegyei között. A környék télen is gyönyörű főleg, hogy olyan szerencsénk volt, hogy érkezésünkre az egész táj fehérbe borult.

Elegáns berendezés a Hunguest Hotel Palota Lillafüred ****-ben

Kisvonat és cseppkőbarlang

A két ott töltött napból egyre kirándulást terveztünk, hogy felfedezzük a téli tájakat. A kisvonat a nagy havazás ellenére is zökkenőmentesen közlekedett, úgyhogy segítségével bebarangoltuk a környező erdőket.

Lillafüredi kisvasút

Illetve a közeli Szent István-barlang látványos cseppkőképződményeit csodáltuk meg egy vezetett túra keretein belül. A kiruccanás végén még alkalmunk nyílt meglesni pár arra szundikáló denevért is.

Szinva-patak és a Hámori-tó

Leballagtunk a Palota szálló függőkertjében található Szinva-patak vízeséséhez is. Ahol József Attila 100. születésnapjára emelt egész alakos szobra várt minket, mindez teljesen fehérbe öltözve. Így sajnos a vízesésnek csak a helyét találtuk meg, de így is nagyon szép volt a kirándulás.

József Attila szobra

Végül, természetesen nem hagyhattuk ki a Lillafüredi Hámori-tavat sem, amin ebben az évszakban sokkal inkább korcsolyázni lehetett volna, mint hajókázni. Igazán izgalmas élmény volt sétálni a befagyott tó jegén.

Miskolctapolcai barlangfürdő

Mindezek után, úgy éreztük jól végeztük dolgunkat és a következő napot a teljes kikapcsolódásnak szenteltük. Miskolc csak fél óra autóútra található, így akár még be is ballaghattunk volna egy kis városnézésre. De végül a kényelem győzött a kíváncsiság felett és ellátogattunk a miskolctapolcai barlangfürdőbe.

Miskolctapolcai barlangfürdő bejárata

Barlangürdő

A fürdőkomplexum számos szolgáltatással várja vendégeit, az ide látogatók még a természet által kialakított barlangrendszerekben élvezhetik a termálvíz kellemes kényeztetését. A barlangfürdő európai viszonylatban egyedülálló. Ezért és nem csak ezért érdemes ellátogatni ide akár télen, akár nyáron.

TIPP: A szallas.hu-n foglalóknak 30 % kedvezmény jár a belépőjegy árából.

Kilátás a Palotaszállóból

Ha valaki télen vágyik kikapcsolódásra távol a város zajától, de nem rajong a kizárólag wellnessben való pancsolásért, akkor Lillafüred nagyszerű választás. A környezet mesebeli még télen is, főleg, ha valaki van olyan szerencsés, hogy el tudja kapni a tájat havas valójában. Az sem mellékes szempont, hogy errefelé még télen is bőven akad elfoglaltság, nem kell a szállodaszobában gubbasztani. Nagyszerű kikapcsolódási lehetőség az egész családnak télen is.

Kattins az aktuális szállásajánlatokért >>

Kattins a további lillafüredi programokért >>

/Fotók: Varga Nóra/

 


Exit mobile version