Site icon Szallas.hu Blog

Lim fjord – a vadregényes öböl Isztriában, amit még a kalózok is imádtak


A Lim fjord bámulatosan kéklő vizénél és környező hegyek látványánál már csak a friss tengeri ételek csalogatnak fondorlatosabban a meseszép öbölbe. A toszkán életérzés semmihez sem hasonlítható hangulata garantáltan magával ragad! 

Lim fjord, Isztria rejtett kincse

Az Isztria-félsziget az Adriai-tenger félszigete, ahol a tengerparti városok az ún. Kék Isztria részén fekszenek, míg a belső szárazföldi rész a Zöld Isztria, vagyis a „horvát Toszkána”.

A Kék Isztria népszerű települései Poreč és Rovinj, a kettő között található a Lim fjord, amely egy 10 km hosszan tekergő, vadregényes öböl. A legenda szerint a hírhedt kalózkapitány, Captain Morgan is nagyon szeretett az öbölben tartózkodni.

Az erdővel határolt öböl kanyonját 10 millió évvel ezelőtt alakította a természet, napjainkban főleg a hajókirándulások és a fenséges tengeri ízek miatt látogatnak ide a turisták. 

Lim-öböl, Isztria

Látnivalók és programok a Lim fjord környékén

Poreč felé kb. 1 kilométerre egy parkolót találunk egy bódéval, amely mellé egy kis kilátótornyot építettek. Mesés innen a kilátás, mindenképpen érdemes megnézni.

A déli hegyoldalban található Romuald-barlang szintén kihagyhatatlan látnivaló. A 105 méter hosszú barlangot a legendás Szent Romuald Benedek-rendi szerzetesről nevezték el, akinek a személyéhez számos csodatétel fűződik. 

A barlang vezetett túra keretében látogatható, a túravezető számos érdekességet mesél majd az itt talált talált őskori, 30 ezer éves vörös barlangrajzokról, amelyek többségében bölényeket, zergéket és emberi alakokat ábrázolnak. 

Foglalj szállást a közelben >>

A Lim-öböl és völgy Isztria nyugati partján

Az öböl hívogató vizében fürdeni ugyan nem lehet, ám egy hajókirándulásra mindenképpen érdemes befizetni, utunk során ugyanis bámulatos panorámában lesz részünk. 

A hajókázást megkoronázhatjuk egy kellemes ebéddel a kikötő egyik éttermében, ahol friss kagyló, osztriga és halak teszik izgalmasabbá az étlapot, és a horvát nyaralást.  

Hangulatos szálláshelyek a Lim Fjord közelében

Hotel Villa Vrsar 

A Hotel Villa Vrsar tíz barátságosan berendezett szobával, valamint wellness részleggel várja vendégeit a tengerparttól sétatávolságra. A gyermekbarát hotelnek saját étterme van, ahol hazai és nemzetközi fogásokkal kényeztetnek bennünket, ráadásul a legközelebbi strand csupán 500 méter távolságra fekszik. A hotelben ingyenes a légkondi, a wifi és a parkolás. 

Palmira Apartmani Vrvari Poreč

A szálláshely 2 apartmannal, összesen 6 férőhellyel várja azokat, akik Porec településen szeretnének pihenni az Isztira-félszigeten. Az apartmanhoz a Lim fjord mellett a Baredin-barlang is közel fekszik, így ideális választás azoknak, akik elsősorban aktív kikapcsolódásra vágynak Horvátország egyik legszebb részén. 

Studio Ana Rovinj

Az épületben 2 barátságosan berendezett, bérelhető apartman található, amelyek április 1. – szeptember 30. között szeretettek várják az ide érkező családokat, kisebb baráti társaságokat. A szálláshelyről számos látnivaló és több strand is elérhető, emellett a helyszínen grillezési lehetőség is van. 

Vendégház Rovinj – CIV513

A vendégház ideális szálláshely azok számára, akik örömmel töltik szabadidejüket a kertben, ahol napozásra, grillezésre és borozgatásra is van lehetőség. A modern enteriőr és a természet közelsége mellett a város is izgalmas kalandokat tartogat minden korosztály számára. 

Vendégház Funtana – CIE980

A 136 m2-es, 5 hálószobával, 3 fürdőszobával és 1 konyhával felszerelt nyaraló tökéletes választás, ha olyan vendégházban szeretnénk pihenni, amelynek saját medencéje van. A hangulatos kert remek helyszín a közös sütögetéshez, a gyerekeket pedig játszótér és trambulin várja. 

Kedvet kaptál a horvát nyaraláshoz? Foglalj szállást a félszigeten, és élvezd a Lim fjord varázslatos panorámáját! 

(Képek: Szallas.hu, shutterstock)


Exit mobile version