Site icon Szallas.hu Blog

Mesés kirándulóhely a természetben: lombkoronasétány és kalanderdő a Deseda-tónál


Nádasok közt megbújó madármegfigyelő állomások, csodás panorámát ígérő kilátó, lombok között kanyargó sétány, ezer színbe öltözött természet, tanösvények, kalanderdő: csak pár kiragadott élmény, ami mind egy helyen, a bakancslistás Deseda-tónál vár rátok. Ne hagyjátok ki!

A Dél-Dunántúl egyik legjobb kirándulóhelyszínét rejti hazánk leghosszabb mesterséges tava, a Deseda-tó környéke, mely nem csak a kaposváriak körében számít népszerű úti célnak. A lombos erdőkkel, szépen fésült mezőkkel, gazdag állatvilágot bújtató nádasokkal és elképesztő látnivalókkal tarkított területen rengeteg izgalmas élmény várja az egész családot.

Tanösvény a nádasban

Keressétek meg a népszerű „Deseda fotópontot” és járjátok be a varázslatos tanösvényt, mely a tó dél-keleti csücskéből észak felé halad! Útközben információs táblák segítségével ismerhetitek meg az itteni élővilágot, és miután elidőztetek a fedett madármegfigyelőben, betérhettek a fantasztikus kiállítást tartogató Fekete István Látogatóközpontba.

Lombkoronasétány és ezer más látnivaló

A tárlat felfedezése után némi talpalást követően juthattok el az interaktív tanösvényeket és az érzékszerveket alaposan próbára tévő, kalandkunyhókat felvonultató Deseda Kalanderdőbe, mely mászófallal, függeszkedőkkel és rengeteg más élményelemmel szórakoztatja a gyerkőcöket. 

Sajnos az arborétum jelenleg zárva tart, ugyanis az ide vezető, 100 méter hosszú fahíd (ami a csodás félszigetre biztosítja az átjárást) teljes felújítás alatt áll, de a hírek szerint hamarosan elkészül az építmény, és szebb lesz, mint valaha! 

Parkerdő és Arborétum

Aggodalomra azonban nincs ok, mert helyette útba ejthettek egy újabb Madármegfigyelőt, vagy megcélozhatjátok az Erdei kalandsétányt, ahol 6 méter magasan ballaghattok végig, és akár óriás csőcsúszdán át is visszatérhettek újra a földre! 

Ha kitartóak vagytok, akkor a tó nyugati oldalán a háromszintes, modern Deseda kilátónál lesz a következő állomás, ahol a családosok biztosan letáboroznak egy időre az építmény lábánál lévő halacskás játszótér miatt. 

Sportbarátok és piknikezők kedvence

Bringásoknak jó hír, hogy a tó akár két keréken is körbetekerhető, melyhez a helyszínen tudtok eszközt bérelni. Ez a körülbelül 15 km-es, jó minőségű aszfalttal borított bringakörút pedig joggal nyerte el idén az Év kerékpárútja elismerést. 

A Deseda-tó környéke egyébként hajókázási és horgászati lehetőséggel is kecsegtet benneteket, de számos sportolási lehetőség közül is válogathattok, ha még több kihívásra vágytok. Sőt! Nyári melegben még csobbanhattok is egyet!

4 szuper szálláshely, ahol megpihenhettek a kirándulás után 

1. Apponyi Vendégház

Mindenhez közel, a történelmi belváros szívében helyezkedik el a 6 családias, komfortos szobával ellátott Apponyi Vendégház, melynek jól felszereltségére biztosan nem lesz panasz.

2. Kazinczy Vendégház

Tiszta, rendezett és barátságos szálláson töltődhettek fel az egész napos mászkálás után, ha a Kazinczy Vendégházat választjátok. A csendes környéken található házikó 3 szobájában pedig akár nyolcan is elfértek.

3. Centrum Lux 2 Apartmanok

A kaposvári sétálóutcáról nyíló Centrum Lux 2 Apartmanokat modern berendezéssel, klímával, valamint masszázskabinnal is kiegészítették, de a parkolással sem kell bajlódnotok, ha kocsival érkeztek.

4. La Pergola Panzió***

Légkondicionált, mesés szobákkal, igény szerint bőséges reggelivel és tetőtéri wellness lehetőséggel kecsegtet a La Pergola Panzió***. Lazítsatok a jakuzziban, a szaunákban és a frissítő úszómedencében!

Még több szállást megnéznétek a Deseda-tó környékén? Akkor kattintsatok IDE >>

TIPP: Töltsd le most a Szallas.hu mobil appot ingyenesen, találj és foglalj szállást egyszerűen! Letöltöm Androidra >> , Letöltöm iOS-re >>

Kaposvári lett az Év Fája győztese 2020-ban >>

(Képek: Szallas.hu)


Exit mobile version