Site icon Szallas.hu Blog

Lovagi torna karácsonyra! -Wellness élményekkel és középkori kalandokkal vár a Hotel Kapitány


Mind ismerjük az érzést. Jön a karácsony, a plázákban kígyóznak a sorok, nekünk meg halvány lila gőzünk sincs, hogy mi kerüljön idén a fa alá. A jó hír az, hogy van élet a karácsonyi pulcsikon túl: egy különleges élményajándék ezerszer több örömöt ígér, ráadásul az otthon kényelméből is beszerezheted! Ha pedig különleges élményekről van szó, a sümegi Hotel Kapitány Wellness****-t nehéz felülmúlni. Középkori időutazás, téli wellness, pezsgő családi élmények – egyszóval olyan kalandra hívunk, ami minden korosztálynak életre szóló emlék lehet!

Elképesztő panoráma a Sümegi Vár tövében

Hotel Kapitány Wellness**** – Minden nap új élmény

A szállodát a Bakony délnyugati csücskében keresd, mindössze 20 km-re a Balatontól. Már a fekvése is kivételessé teszi: Magyarország I. Történelmi Élményparkjában található, a több mint 700 éves Sümegi Vár szomszédságában. A Hotel Kapitány**** nem az a wellness szálloda, ahol csak eszem-iszommal és fürdőzéssel töltheted ki az időt. Sokrétű programkínálata van, amelyben az aktív kikapcsolódás, a testi-lelki felüdülés és a történelmi kalandok egyforma hangsúlyt kapnak.

Repülj vissza a lovagi korba!

400 méter – csupán ennyit kell sétálni a hoteltől ahhoz, hogy évszázadokat utazz vissza az időben! Itt található ugyanis a Lovagi Aréna és a fedett Rendezvénycsarnok, ahol heti rendszerességgel keltik életre a középkort. Az európai szinten is elismert Történelmi Lovasjátékok olyan látványt és annyi izgalmat tartogat, hogy még a kamaszokat is el tudja szakítani a telefon kijelzőtől.

Az egyik pillanatban még mongol lovas kaszkadőrök ejtenek ámulatba, aztán megszólalnak a dobok, pattannak az íjak, és elkezdődik a lovagok ádáz párviadala. Ám a múltbéli kalandozás itt még nem ér véget, hiszen a Hotel Kapitány**** egy igazi középkori lakomával is várja a résztvevőket. A menü fénypontja egyértelműen a kemencében pirult, ropogósra sült libacomb, de a hagyományos zamatok minden fogásban jelen vannak.

Akciós ajándékutalvány karácsonyra, akár SZÉP kártyával is >>

A korhű finomságokat kézzel esszük a lakoma alatt

A kényeztetés magas foka: kétemeletnyi wellness!

Egy élménydús nap után édes a pihenés, a szálloda keleties hangulatú wellness részlegén pedig minden perc a felüdülés jegyében telik. Külön jó, hogy kétszintes, mert így a családi fürdőzés nem zárja ki a csendes relaxáció lehetőségét. 2021-es újítás, hogy a hotel fürdőjében metakovasav tartalmú, 32ºC-os termálvíz szolgálja a testi-lelki kényeztetést. Csak képzeld magad elé: odakint dúl a tél és hó telepszik a Sümegi Várra, miközben Ti ellazulva élvezitek a panorámát a forró vizű medencékben. Nehéz ellenállni, ugye?

Tudtad? A metakovasav segít a fiatalság és a szépség megőrzésében!

Szaunával a hideg ellen

Ha a fürdő önmagában még nem lenne elég, a Szauna-sziget tuti levesz majd a lábadról! Gőzkabin, illetve finn, infra és szoft szauna is helyet kapott a kínálatban, plusz olyan pihentető masszázsok közül válogathatsz, hogy a stressz szinte leolvad a válladról.

Éld át az álompihenés élményét Sümegen >>

Családbarát programok kimeríthetetlen tárháza a Hotel Kapitány****

Legyen tél vagy nyár, eső vagy verőfényes napsütés, ebben az egyedi hangulatú szállodában egy percig sem lehet unatkozni! Egész évben változatos programkínálat csábítja a vendégeket a lovaglástól kezdve a középkori fegyverpróbán át, egészen a fergeteges borkóstolókig.

A Sümegi Vár bakancslistás program

Tipp! Ha romantikázni jöttök, a hintózást sem szabad kihagyni!

Aktív családi kikapcsolódás a cél? Másszátok meg együtt a Sümegi Várat, ahol több mint 10 féle kiállítás hívja életre a középkori mindennapokat! A várdomb felé haladva állatsimogató, török ostromtábor, hadigép kiállítás és sok-sok történelmi emlék keresztezi majd az utatok.

Itt bővebben is olvashatsz a Sümegi Várról >>

Ha már kötelező programokról van szó, a Püspöki Palota külön említést érdemel. A barokk épület komoly ráncfelvarráson esett át az utóbbi időben, aminek köszönhetően egy full modern, interaktivitásra építő élményközpont lett belőle.

Érdekel az akciós ajándékutalvány >>

Gasztronómiai kalandozás Sümegen

A wellness, a kirándulástippek és az élményprogram megvan, így már csak a helyi ízeket kell megismerünk. Ehhez kiváló lehetőséget ad a Hotel Kapitány**** étterme, ahol a régióra jellemző hagyományos és kímélő ételek széles választéka áll rendelkezésre.

A finom falatokat a szálloda közelében működő Várkapitány Mintagazdaság szállítja, ahonnan egész évben sorra gördülnek ki a prémium minőségű termékek. Saját készítésű kolbászok, sonkák és ínycsiklandó szalámik teremtik meg a sümegi ízkalandot, amit a mintaboltnak hála egészen hazáig vihettek.

A vérbeli magyaros feelinghez pedig válasszátok a Várcsárdát

Adj élményt karácsonyra!

Ezek után bátran kijelenthetjük, hogy a Hotel Kapitány****-ban töltött idő az egyik legkerekebb élményajándék, amit csak adhatsz szeretteidnek – vagy magadnak!

Mennyei kikapcsolódás minden évszakban

Ráadásul a karácsonyfa alá rejtett utalványban az a jó, hogy többször is örülhet neki az ajándékozott! Amikor felbontja, amikor megtervezi a programot, amikor átéli ezeket a felejthetetlen élményeket, és amikor évek múltán is szeretettel gondol vissza a sümegi pihenés emlékeire.

Itt minden infót megtalálsz az akciós ajándékutalványokról >>

(Képek: szallas.hu)


Exit mobile version