Site icon Szallas.hu Blog

Luxusfürdők – ezekben mártóznak a világ gazdag emberei?


Van egy díj, ami a világ legjobb fürdőit értékeli. Szerte a Földön bámulatos luxusfürdők kényeztetik vendégeiket, köztük Magyarországon is. Lássuk!

Amit a World Luxury Spa-díjról tudni kell

A World Luxury Spa díjat 2010-ben alapították nem kisebb ambícióval, minthogy a világ luxus-, de legalábbis a magasabb vendégigényeket kielégító fürdőit értékeljék. Egyfajta iránytűt ad a minőséget kereső spa- és fürdőrajongók kezébe. Félreértés ne essék, ez nem feltétlen jelenti azt, hogy ezek megfizethetetlen helyek!  Adott esetben az odajutás az ott tartózkodás árát meghaladhatja. A díjazás során 250 ezer nemzetközi utazó szavazata alapján hozza meg a zsűri a döntést. Az utazók az értékelésre négy hetet kapnak. 65 kategóriában ítélnek oda díjat. Az egyes fürdők saját magukat nevezik, vagy a vendégek, utazásszervezők nevezik be őket. A nevezést követően regsiztrálnak, aminek már díja van.

Az értékelés során figyelembe veszik

Érdekes megfigyelni, hogy igen jelentős arányban viszik a pálmát nem európai, sokszor távolkeleti és ausztrál helyszínek. De az európai tendencia is érdekes; ahogy az évek során egyra nagyobbra duzzad az értékelt mezőny, rendre megjelennek svéd és norvég vagy éppenséggel finn spa-k. Azaz nem a víz ásványossága, gyógyhatása a fő szempont.

De mi a helyzet így Magyarországgal?

A mindenkori hazai idegenforgalmi kommunikáció mindig is büszkén hirdeti a hazai fürdőket és a gyógyvizeinket. A díjazottak listáján azonban még bőven van hely magyarországi spa-nak, fürdőnek.  Érdemes a díjazottak listáját böngészni. Bár magyarul is működik a honlap, attól tartok a magyar fordítás lektorálása még várat magára.

Addig is lássunk néhány példát a nyertesekre: a luxusfürdők legjobbjai

A következő listából kiderül, hogy nem feltétlen szükséges Thaiföldig utazni egy luxus spa kedvéért, hanem a nem is távoli Csehországban már találtok Luxury Spa Awards díjnyertest.

Portopiccolo Spa by Bakel, Olaszország 

Trieszt közeli tengerparti csoda meredek, mészkő szirteken. A közelben megfelelő szállást is találtok.

Chateau Herálec & Spa by L’OCCITANE Herálec, Csehország

Nem is kell olyan messze menni egy kis spa-luxusért; nézzétek meg ezt a cseh spa-t, ugyanitt foglalhattok szállást!

The Ritz-Carlton, Bécs

Szintén a legjobb szállodai luxus spa kategória egy nyertese a szomszédos Bécs egy igazán felsőkategóriás spa hotele.

Magyarországi luxusfürdők

Magyarországon eddig négy luxury spa díjazottról tudni. Szerepel köztük budapesti, belvárosi spa, már bezárt budapesti, belvárosi hotel, valamint a miskolctapolcai Avalon Spa, amelyet a Luxury Spa Awards honlapja szerint 2019-ben díjaztak a luxus wellness spa kelet-európai kategóriában.

Még több magyarországi wellnesshotelt és egyéb szálláshelyet találtok a szallas.hu oldalán >>

(fotók: shutterstock)


Exit mobile version