Site icon Szallas.hu Blog

A titokzatos Magyar Zarándokút TOP szálláshelyei


Létezik egy misztikus útvonal, mely a hazai szent helyeket érintve szinte az egész országot átszeli északról déli irányban. Ez a Magyar Zarándokút, ami Esztergomot köti össze Máriagyűddel, közben pedig 17 szakaszt magába foglalva, festői tájakon fut végig. Kísérjetek el minket erre a fantasztikus utazásra, ahol lebilincselő panorámák, csodaszép vidékek és minden igényt kielégítő szálláshelyek várnak rátok!

Vadregényes hegyeken, végtelen síkságokon és sokszínű dombságokon halad keresztül a 431 kilóméter hosszú Magyar Zarándokút, mely a Pilis erdei után a Budai-hegyekbe, onnan pedig a végtelen Alföldön át a Mecsekbe, majd a Zengőn is túl vezet. Az izgalmas utazás során a testi-lelki megújulás, a befelé fordulás és az elmélyülés mellett persze csodaszép vidékek, valamint látnivalók váltják egymást. 

Az esztergomi indulás, a vadregényes Dobogókő, a varázslatos séta a cölöpökön átívelő Szent Jakab sétányon, a Budapesten álló Gellért-hegyi Sziklatemplom, a Solti-síkságon található Szelidi-tó és az olyan ékszerdoboz települések, mint Ófalu vagy Pécsvárad garantálják, hogy nem fogtok unatkozni menet közben, míg gyalogszerrel eléritek hazánk egyik legősibb kegyhelyét.

Szálláshelyek a Magyar Zarándokút mentén

1. Felnőttbarát feltöltődés: Platán Panzió, Dobogókő

A Pilis-hegységben megbújó Platán Panzióban alaposan kipihenhetitek magatokat a kényelmes szobákban és ébredés után bőséges, finom reggelivel indíthatjátok a következő napot. Jó, ha tudjátok azonban, hogy a szállás felnőttbarát, így csak 6 éves kor felett fogad vendégeket.

2. 6 fős wellness házikó: Ingrid Vendégház És Wellness, Pilisszentiván

Pezsgőfürdő, infraszauna és szezonálisan működő medence szolgálja a teljes kényelmeteket az Ingrid Vendégház És Wellnessben. Ebben a 6 fős parasztházban akár több napot is eltölthettek, mielőtt belevetnétek magatokat a Magyar Zarándokút 3. szakaszának teljesítésébe.

3. Nyugalom – karnyújtásnyira a nyüzsgéstől: Keszi Panzió, Budakeszi

A mesés Normafához elérhető közelségben bukkanhattok rá a csendes és tiszta Keszi Panzióra, ahol nem-dohányzó, komfortos szobákban hajthatjátok álomra a fejeteket. Érdemes a reggelivel együtt lefoglalni a szállást, mely kiadós és ízletes. A szívélyes és segítőkész vendéglátás pedig már csupán bónusz lesz.

4. Családias hangulat: Nautilus Étterem és Panzió, Dabas

Lazítsatok a zöld környezetben magasodó Nautilus Étterem és Panzióban, mely ízléses, modern berendezésével egyből levesz majd a lábatokról benneteket! Ha gyerkőccel érkeznétek a Magyar Zarándokútra, akkor jó hír lesz számotokra, hogy a szálláshely 6 éves korig ingyenes.

5. Zarándokok kedvence: Duna-Lak Vendégház, Apostag

A hangulatos, 9 férőhelyes Duna-Lak Vendégház örömmel áll a rendelkezésetekre, ha Apostagon jártok. Ez a Duna-parthoz közel eső, bájos vidéki porta ráadásul csupán párszáz méterre fekszik a Magyar Zarándokúttól.

6. Egy barátságos hely: Alice Panzió, Kalocsa

Klimatizált helyiségek, saját fürdőszoba, LED televízió és hangulatos társalgó szolgálja a kényelmeteket a kalocsai Alice Panzióban. A földszinten több szórakozási lehetőség közül is választhattok, így csocsózni, flipperezni és biliárdozni is tudtok, ha szeretnétek. 

7. Időutazás – mesés kilátással: István Király Szálló**, Pécsvárad

Különleges helyen, egy több mint 1000 éve alapított hajdani monostor falai közé rendezkedett be az István Király Szálló**, mely egyszerű, letisztult szobáival és egyedi hangulatával könnyen elbűvöl benneteket. 

A Magyar Zarándokút egyik legszebb része: a cölöpökre épített Szent Jakab tanösvény >>

(Képek: Szallas.hu)


Exit mobile version