Site icon Szallas.hu Blog

Ezek a Magyarországhoz legközelebbi homokos tengerpartok Horvátországban


Kisgyerekkel nyaralnátok, ezért fontos, hogy homokos tengerpart közelében tudjatok pihenni? Nem szeretnétek egész nap kocsiban ülni, ezért az is szempont, hogy Budapestről 5-6 órán belül elérjétek az úti célt? A szomszédos Horvátországban minden adott a felejthetetlen nyaraláshoz, hiszen jó néhány homokos partszakasz található még a magyaroknak is elérhető közelségben. Érdemes körülnézni a legközelebbi homokos tengerpartok között és miharamabb lefoglalni nyárra egy közeli szállást!

Legközelebbi homokos tengerpartok

Crikvenica

Crikvenica strandjai alapvetően kavicsosak, de a városi strandon kialakítottak egy lassan mélyülő, homokos partszakaszt is. A Crni molo strand a Crikvenicai riviéra egyik legkedveltebb része, főleg családosok körében: különféle sportolási lehetőségek, napágy bérlés, éttermek, szállodák – lényegében minden van a parton. A város rendkívül kedvelt a magyar turisták körében is, hiszen alig 5 óra alatt elérhető Budapestről.

TIPP: Crikvenicától 3 kilométerre délre, Selcén is találunk homokos partszakaszt.

SZÁLLÁSTIPP CRIKVENICÁN >>

Hotel Marina Selce Crikvenica****

Malinska – Krk sziget

A Krk sziget nyugati oldalán, a Dubašnica-öböl található Malinska, a kedvelt üdülőváros. A Kék Zászló minősítéssel bíró városi strandja lassan mélyül és kavicsos, de egy részén homokos partszakaszt is kialakítottak a kisgyerekek részére. A part tiszta és rendezett, a strand mögött számos étterem található. A Magyarországhoz legközelebbi homokos tengerpartok közül Krk sziget tökéletes választás lesz!

SZÁLLÁSTIPP MALINSKÁN >>

Hotel Resort Blue Waves Malinska****

Klimno (Silo) – Krk sziget

Krk sziget másik népszerű homokos partja Soline településnél található. A strand egy hatalmas, lassan mélyülő öbölnél helyezkedik el, amelynek partjára több város is épült: Klimno, Soline és Čižići. Ráadásul az itt található gyógyiszap jótékony hatással van az ízületi problémákban szenvedőkre!

SZÁLLÁSTIPP SOLINE KÖZELÉBEN >>

Apartments Celeste Klimno

Legközelebbi homokos tengerpartok: Opatija (Abbázia) – Isztriai-félsziget

Az Isztriai-félsziget egyik legszebb városa, Opatija  – magyar nevén Abbázia –  nem is egy, hanem egyszerre két homokos stranddal is rendelkezik. Az egyik homokos szakasz a városi strand végén található, a másik a Kvarner Hotel előtt. Mind a két szakasz lassan mélyül, kifejezetten kisgyerekes családoknak lett kialakítva.

SZÁLLÁSTIPP OPATIJÁN >>

Design Hotel Navis Opatija*****

Lopar – Rab-sziget

A Kvarner-öböl közepén, a Rab-szigeten található Lopar, ahol nagyon lassan mélyülő, végig homokos tengerpart várja a kisgyerekes családokat. Lopar ideális hely a nyaralásra, hiszen egymást érik az éttermek, büfék, kirakodó helyek, gyerekes játszóterek. Még csúszdapark is található Loparon, ha a kalandos strandolás hívei vagytok.

SZÁLLÁSTIPP RAB-SZIGETÉN >> 

Hotel Epario Lopar***

Supetarska Draga – Rab sziget

A szigeten nem csak Lopar, hanem Supetarska Draga is rendelkezik homokos tengerparttal. Loparhoz hasonlóan itt is nagy és végig homokos part található. Egyetlen hátránya, hogy mivel a strand egy kis halászfalu előtt terül el, így kevesen ismerik, ennélfogva nincs annyi étterem a közelben. 

SZÁLLÁSTIPP RAB-SZIGETÉN >> 

Umag (Zambratija)

Horvátország legészakibb homokos strandja Umagtól pár kilométerre, Zambratija falucskában fekszik. A zuhanyzókkal rendelkező strand végig homokos és nagyon lassan mélyül.

SZÁLLÁSTIPP UMAGBAN >>

Apartman Moela Umag

Bijeca – Medulin

Az Isztriai-félsziget déli részén, Pulától néhány kilométerre fekszik Medulin, amelynek Bijeca nevű strandja az egyik legnépszerűbb homokos tengerpart Horvátországban. A másfél kilométer átmérőjű, zárt öböl nagyon lassan mélyül, ezért babákkal is ideális hely a strandolásra. A finom homokos parton napágyat és napernyőt lehet bérelni, míg a strand keleti oldalán éttermeket találunk.

SZÁLLÁSTIPP MEDULINBAN >>

Hotel Arena Holiday Medulin ***

Térképen a Magyarországhoz legközelebbi homokos tengerpartok:

Ha sikerült kiválasztani a legideálisabb homokos strandot, nincs más hátra, mint szállást foglalni a közelben! Nézz körül a Szallas.hu ajánlatai között >>


Még több szállás Horvátországban homokos partok közelében >>

(Fotók: shutterstock, Szallas.hu)


Exit mobile version