Site icon Szallas.hu Blog

Magyarországi gyógyfürdők, ahol hóesésben is fürödhetünk

Széchenyi Fürdő


Télen nincs is jobb annál, amikor egy meleg termálvizes medencében ülve felettünk nagy pelyhekben hull a hó. Ti ismeritek ezt az érzést? Ha igen, akkor felesleges „reklámoznom”, ha viszont még nem volt benne részetek, mindenképp ajánlom kipróbálni: hihetetlen élmény lesz!

Szerencsére Magyarországon egyre több remek fürdőben hódolhatunk ennek a szenvedélynek, hiszen a legtöbb helyen már szabadtéri medencéket is üzemeltetnek télen. Most ezek közül válogattunk néhány szuper fürdőt!

Zsóry Gyógy- és Strandfürdő, Mezőkövesd

Észak-Magyarország egyik legnépszerűbb gyógyfürdőjében a külső élmény- és gyógymedencék egész évben igénybe vehetőek.

Zsóry fürdő télen

Mezőkövesden 2005 májusában nyílt meg a gyógyászati részleg, 2011-ben adták át a szaunavilágot, ahol a hagyományos finn szauna és gőzkabin mellett bioszauna, infraszauna, aroma kabin és sókabin áll a vendégek rendelkezésére. A szaunázás utáni felfrissülést a jégkút és a merülőmedence szolgálja.

Szállások Mezőkövesden ⇒

Széchenyi Gyógyfürdő, Budapest

A külföldről érkező turisták egyik kedvenc „látnivalója” a Széchenyi Gyógyfürdő, amelynek kültéri medencéi télen is igen népszerűek.

Széchenyi Fürdő (fotó: shutterstock)

A szabadtéri medence mellett sodrófolyosó, víz alatti pezsgőfürdő, nyakzuhany és az ülőpadokba rejtett, hátat masszírozó vízsugár is működik a kültéren. És ha netán fáznánk a téli levegőn, a kültéri medence partjától rövid úton el lehet jutni a beltéri gyógyfürdőig vagy a szaunákig, ahol kedvünkre melegedhetünk.

Szállást keresel a fővárosban? ⇒

Jonathermál Gyógy- és Élményfürdő, Kiskunmajsa

A kiskunmajsai fürdőben minden évszakban használható, szabadtéri gyógymedence várja a pihenni és gyógyulni vágyókat.

A termálvíz ás a hozzá kapcsolódó gyógyászati szolgáltatások elsősorban mozgásszervi betegségek, reumatikus fájdalmak kezelésére javallottak.

Szuper szálláshelyek Kiskunmajsán ⇒

Napfényfürdő Aquapolis, Szeged

A szegedi Aquapolis nemcsak nyáron, hanem a téli időszakban is rengeteg élményt kínál vendégeinek.

Napfényfürdő Aquapolis, Szeged

A belső élménymedencéhez kiúszóval kapcsolódik a külső wellness medence, amely télen különösen nagy szolgálatot tesz a hidegben. Az 1551 méter mélyről feltörő, 70 fokos, nátrium hidrogénkarbonátos gyógyvíz kiválóan alkalmas mozgásszervi, belgyógyászati betegségek és csontritkulás kezelésére. A Napfényfürdő Aquapolisban kialakítottak egy exkluzív csendes wellness részleget, mely tökéletes kikapcsolódást biztosít mindenki számára.

Szegedi szállások ⇒

Demjéni Termál Völgy

Akár éjszakai fürdőzés is megvalósítható a Demjéni Termál Völgyben, hiszen a szabadtéri medencék hangulatos éjszakai kivilágítást kapnak Demjénben.

Aki bírja, akár hajnali kettőig is élvezheti a meleg fürdő áldásos hatását. A 690 méter mélyről feltörő 68 °C-os víz nátrium-kalcium-hidrogénkarbonátos, kemény fluoridos, kénes gyógyvíz, amely fürdőkúraként alkalmazható különböző mozgásszervi betegségekre.

Nézd meg a demjéni szállásajánlatokat ⇒

 

***

A belföldi fürdők listáját itt találjátok >>

Nektek melyik a kedvenc szabadtéri fürdőtök belföldön?


Exit mobile version