Site icon Szallas.hu Blog

Élvezd a nyarat a magyarországi strandtavak partján!


Ó, hogy szeretjük mi a nyarat, főleg amikor csobbanhatunk hazánk legszebb tavainak standvizében!

S ha még nem tudjátok, hogy milyen strandot válasszatok a pihenésre, akkor most hoztunk pár tippet, ha a természetes vizeket szeretnétek kipróbálni ezen a nyáron. Itt a lehetőség, hogy kiszakadjatok a városi létből és megtapasztaljátok, hogy milyen klassz élmény a természetes vizekben, a zöld környezetben, a homokos parton élvezni a nyári meleget.

Lupa Beach – Budakalász

Tudtátok, hogy Budapestnek is van „tengerpartja”? Igen, a hír igaz. Ugyanis Budakalászon homokos tengerpartra hasonlító strandot alakítottak ki, s ide ellátogatva nem is fogjátok hiányolni az igazi beachet.

Mind a gyerekekkel érkező családok, mind pedig az igazi tengerparti élményt keresők kellemes zenével, gyerekstranddal, finom házi fagyival, éttermekkel, sporteszközök bérlési lehetőségével, játszótérrel és prémium beach, fehérhomokos, karibi feelinget idéző parttal fognak találkozni. A tó azonban elég hirtelen mélyül, ezért erre mindenképp figyeljetek, ha gyerekekkel érkeztek.

Szállások Budapesten és Szentendrén >>

Bánki-tó – Bánk

Palócföld legmenőbb helyére érkezünk, hiszen a Cserhát és a Börzsöny határán fekvő hangulatos Bánki-tó olyan, mint egy megvalósult álom.

A Bánk falu területén fekvő 7 hektáros, a Jenői-patak felduzzasztásával létrehozott, átlagosan 4 méter mély tó közkedvelt kiránduló- és üdülőhely. A víz elsősorban horgászparadicsom, de a nyári hónapokban a tó falu felé eső részén rendezett strand várja a látogatókat. A tavat ezen kívül kellemes sétaút veszi körül, valamint egy részét erdő övezi, ahol a fűzfák alatt romantikus stégeken pihenhettek. A hegyek ölelésében fekvő, viszonylag mély vizű tó vize nyáron nem sokkal hidegebb a Balatonénál. Az adrenalin függőknek szabadidőközpontot és kalandparkot alakítottak ki a tó közelében, ahol különböző magasságú és nehézségű drótkötélpályák nyújtanak kihívásokat, de lent a földön is találtok számos elfoglaltságot, teniszezni, tollasozni is tudtok többek közt.

Szállások a Bánki-tónál >>

Domb-beach – Kecskemét

Az Alföld közepén, Kecskeméten a Záportározói tónál szintén homokos, vízi csúszdás „tengerpart” várja a fürdőzőket.

Egy igazán menő hely, hiszen a tavon Wakeboard (vízisí) pálya is van. A vízisípálya 5 oszlopos, 788 m hosszú, egyszerre 9 wakeboardos vontatására képes. S ha kedvelitek ezt a sportot, akkor arra is van lehetőség, hogy szakképzett oktatók segítségével tanulhassatok, így akár a legmerészebb mutatványokat is megtanulhatja bárki. A 250 négyzetméteres stégen pedig a megújuló shopon kívül, szauna, csocsó, pingpong, fedett sátorrész babzsákokkal és további 100 négyzetméter új úszóstég várja a sportolni és pihenni vágyókat.

Szállást keresel Kecskeméten? >>

Sóstó – Nyíregyháza

Nyíregyháza nem csak a fantasztikus állatparkjáról, hanem a központjától 6 km-re Sóstófürdő üdülőhelyen kialakított szabadidő komplexumáról is híres.

Nyíregyháza-Sóstó

Az 1927-ben létrehozott és kiépített tófürdő területén a tóban fürdeni, csónakázni, vízicsúszdázni, röplabdázni lehet. Azonban mivel egy komplexumról beszélünk ezért a Sóstói üdülőhelyen élvezhetjük az Aquarius fedett aquapark, a tófürdő, a Júlia fürdőház, a kalandpark, az állatkert, a népi életmódot bemutató skanzen-múzeumfalu, kilátó, túra-séta útvonalak, éttermek, büfék, szállodák adta szórakozási és pihenési lehetőségeket.

Szállásajánlatok Nyíregyházán >>

Gyömrői tófürdő – Gyömrő

Gyömrőn, a Gödöllői dombság területén 2004-2007-ben a település szívében található tófürdő teljes mértékben felújításra került.

Gyömrői strand

Így ma egy zöld és virágos környezet fogadja a látogatókat. Igazi kuriózum a település központjában található tó, hiszen el sem kell hagyni a várost ahhoz, hogy egy jót csobbanjatok. Emellett a fürdőzni vágyókat számos szolgáltatás várja, mint például kölcsönözhető strandeszközök, széles étel- és italkínálat. A kuriózumnak számít a Körbár, ami minden nap 10-02 óráig várja vendégeit az impozáns és festői környezetben. A tó vize nyáron nagyon kellemes, akár 26-30 fokig is felmelegedhet, elsősorban a sekélyebb részeken.

Szállások Gyömrőn és környékén >>

Kék Horgásztó – Aranykacsa tóstrand, Dunaharaszti-Alsónémedi

Igazi sportközpontba érkezünk, már ami a horgászatot érinti, hiszen a Kék Horgásztó és Strand tava egy kötéllel ketté választott tó. A kaputól balra a horgászok, jobb oldalon a büfé és a belső parkoló felől pedig a fürdőzőknek kialakított stranddal találjátok szembe magatokat. Mivel horgásztóról van szó, ezért arra figyeljetek, hogy a tó fokozatosan, a horgász oldalon hamarabb, a strand oldalon később mélyül. A strand oldalon azonban homokos röplabda pálya és tengó pálya van, a gyerekek számára pedig egy játszóteret is kialakítottak.

Szállásajánlatok Budapesten és környékén >>

Tarcali – tó – Tarcal

A legizgalmasabbat hagytuk a végére, hiszen sokan nem tudják, hogy a tokaji borvidék nem csak finom borairól híres, hanem a Tarcaltól 1 kilométerre lévő, Tarcali-tóról is.

Tarcali bányató

A bányatavat körülölelő hatalmas sziklafalak teszik különlegessé a helyet és a fürdőzést. Mivel bányatóról van szó, ezért észben kell tartani, hogy a bányatavak hirtelen mélyülnek és csak nagyon jó úszók merészkedjenek egy méternél távolabb a parttól. Itt igazi, hamisíthatatlan, zöld környezetben, friss levegőn, mesterséges anyagoktól mentes környezetben élvezhetjük a víz hűsítő erejét. Itt nincs egyéb turisztikai attrakció, csak a természet, sziklák, fák és a víz. Saját magunknak kell gondoskodni a napi élelemről, igazi piknik hangulatot rendezhetünk, hiszen a nyugalmunkat nem zavarják meg a vendéglátó egységek zaja, szaga. Viszont mivel boros vidéken járunk, a napközbeni fürdőzés után ne hagyjátok ki a tarcali boros pincék édes nedűit sem!

Szállást keresel Tarcalon? >>


 

Fotók: shutterstock


Exit mobile version