Site icon Szallas.hu Blog

Fald a betűket a Margó Irodalmi Fesztiválon – Színes könyves kavalkád a Városmajorban az egész családnak


2022. június 9-12 között rendezik meg a Margó Irodalmi Fesztivált Budapesten a Városmajori Szabadtéri Színpadon. A programra gyerekekkel is érdemes ellátogatni. A négynapos kulturális rendezvényen a hazai irodalmi élet nagyjai, dedikálások, könyvcsere piknik és koncertek várnak. Következzen egy kis ízelítő a Margó színes irodalmi programjából! 

A fesztiválon mutatja be új kötetét sok más neves szerző között Nádas Péter, Szabó T. Anna, Tóth Krisztina, Fiala Borcsa, Háy János, Dolák-Saly Róbert, Szentesi Éva, Dániel András, Rényi Ádám és Márton László. 

Rajtuk kívül bemutatkoznak majd a Libri Irodalmi Díj idei nyertesei is.

A fesztiválon ezúttal is lehetőség lesz az újonnan bemutatott kötetek beszerzésére és dedikáltatására. Szombaton és vasárnap a Bookline Könyvcsere Pikniken régi könyveidért cserébe igazi kincsekre lelhetsz. 

A Margó Irodalmi Fesztivál programja

A június 9-i nyitónapon 16.00 órától várják a látogatókat a Városmajori Szabadtéri Színpadhoz, és már az első napon megismerheted egyik legnagyobb kortárs írónk, Háy János legújabb kötetét, a Szavalóversenyt.

Irodalom és stand up találkozik majd a Hat séta a fikció erdejében című előadáson, melyben közreműködik többek között Litkai Gergely, Ráskó Eszter, Erdős Virág és Simon Márton. A 20:30 –kor kezdődő előadást jegy váltásával nézheted meg, melyet ITT vásárolhatsz.

Június 10-én, pénteken délután folytatódik a Margó programja. Ha érdekel a történelem, hallgasd meg Romsics Ignác: Hetven év című életrajzi alapokon nyugvó regényének bemutatóját. 

Szintén pénteken 19:00 órai kezdettel ismerheti meg a nagyközönség Nádas Péter új regényét, a Rémtörténeteket. Ha a borzongató cím máris felkeltette az érdeklődésed, ne mulaszd el ezt az eseményt, ahol részleteket is meghallgathatsz a regényből Nádas Péter felolvasásában.

Június 11-én, szombaton a költészetért rajongók délután Szabó T. Annával találkozhatnak. Legújabb verseskötete Vagyok címmel jelent meg, mely összegyűjtött és új verseket tartalmaz az 50. születésnapra. A tartalmas irodalmi programok után este a Csaknekedkislány koncertjét bulizhatod végig, melyre jegyet ITT vásárolhatsz. 

A zárónapon, június 12-én délután mutatkozik be Tóth Krisztina szövevényes új regénye, A majom szeme. Ha kedveled az írónő könyveit, ne hagyd ki ezt az irodalmi programot.

A Margó Irodalmi Fesztivál záróakkordja nem kisebb esemény lesz, mint Papp Gábor Zsigmond Bereményi kalapja című portréfilmjének premier vetítése. Az előadásra jegyet ITT vehetsz.

Családi programok a Margó Irodalmi Fesztiválon

Június 11 – 12-én délelőtt a családoké a Margó. Ha mindannyian igazi könyvmolyok vagytok, ne hagyjátok ki a lehetőséget, hogy megismerjétek a legfrissebb magyar gyerekkönyveket

Szombaton egymást követik a gyerekeknek szóló könyvbemutatók. Elsőként nem mással ismerkedhettek meg, mint Dániel Andrással, a Kuflik írójával, aki elsöprő sikert aratott a kisgyerekek körében kedves és különös mesefiguráival. A szerző a Margón Jaj, ne már, mondta a hal című legújabb könyvéről is beszél majd. 

Ha fontos számodra a természetvédelem, biztosan tetszeni fog Regős Mátyás Lóri és a kihalt állatok című regénye és annak bemutatója. Főhőse, a biológiáért rajongó 12 éves Lóri számos nagy kérdést kell, hogy megoldjon, nem csak a természetvédelem terén. 

Margófeszt Bookline Kids

A izgalmas és kalandos ifjúsági történetek kedvelőit hívja találkozóra szombaton Fiala Borcsa, ahol új meséje, A bodrogközi rém bújik elő a homályból. A kalandor múltú és természetű Berci papa és természetimádó unokája, Dani nekivág a vadregényes Bodrogköznek, amikor felbukkan a rég nem látott Rém. 

Szülőként téged is foglalkoztat a kérdés, mi alapján válassz jól olvasmányt gyerkőcödnek a számtalan gyerekkönyv közül? Ha a válaszod igen, hallgasd meg a Bookline Kids kerekasztal beszélgetését erről a témáról szombat délután

Tudtad, hogy a mosómedve nem medve? És hogy a szomorúfűz sem lenne szomorú, ha nem így hívnák? Ez mind kiderül vasárnap délelőtt, amikor is Dolák – Saly Róbert vár kicsiket és nagyokat A füle sem tréfa című könyvével a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

A Margó Irodalmi Fesztivál teljes programját még több izgalmas könyvajánlóval együtt itt éred el >>

Szállástippek Budapesten

1. 12Revay Hotel Budapest***

2. The Three Corners Lifestyle Hotel Budapest****

3. Hillside Premium Apartments Budapest

4. Harmonia Palace Budapest

5. Castle Apartments Budapest

6. Feketerigó Apartman Budapest

Június második hétvégéjén az irodalom is utazásra hív. Engedj neki, sőt, utazz is érte Budapestre. Ebben a szallas.hu remek budapesti szállásajánlatai lesznek segítségedre.  

Ajánljuk az alábbi összeállítást, ha a könyvbemutatók után szívesen beülnétek egy frissítő jeges kávéra a város legkülönlegesebb irodalmi helyszínein. Ti vajon minden helyen ittatok már mennyei kávét? Karinthy Frigyes vagy Krúdy Gyula kedvencében is? >>

(Képek: Szallas.hu, facebook.com, Margofeszt.hu, shutterstock)


Exit mobile version