Site icon Szallas.hu Blog

Márton-napi programmustra 2023 – Fesztiválok és ínycsiklandó gasztroprogramok országszerte


Szent Márton napja a 40 napos adventi böjt előtti utolsó ünnepnap, amely egyben az éves gazdasági munkák lezárását is jelentette. Ilyenkor kóstolták meg az újbort és vágták le a hízott libákat, s ezen a napon rendszeresek voltak a lakomák, bálok, vásárok, hogy a következő esztendőben is bőven legyen mit fogyasztani. A hagyomány ma is él, s hogy te is részese lehess, látogass el egy Márton–napi fesztiválra, válogass ajánlónkból!

Márton-napi programok a Balaton környékén

1. Márton-napi Kultúrest 2023 – Gyenesdiás

Jó hangulatú, hagyományőrző kulturális programmal várnak mindenkit, a nap fénypontja pedig a lampionos felvonulás és táncház mellett természetesen az ínycsiklandó libasült és újbor kóstolás lesz.

J&A Kerámiaház, Gyenesdiás

Szállás GyenesdiásonSzalóky Apartmanház Gyenesdiás

Akár kettesben, akár családdal vagy társasággal vennél részt a Márton-napi mulatságon, a Szalóky Apartmanház ideális szálláshelyetek lesz. Kényelmes szobáiban, jól felszerelt helyiségeiben jólesik majd a pihenés.

Márton-napi fesztiválok a Dél–Dunántúlon

2. Márton-napi vigadalom – Szekszárd

Idén sem hagynak finom falatok nélkül Szekszárdon, a Márton-napi vigadalomban. A gasztroélmények mellett gyerekprogramok, koncertek és zenés rendezvények is emelik majd a hangulatot. 

Béla király tér, Szekszárd

Szállás Szekszárd közelében – Forrás Vendégház Szálka

Az öko- és falusi turizmus kedvelőit (is) várják a Forrás Vendégházban, ahol nagyobb társasággal is kényelmesen elfértek. Igazi falusi hangulat vesz majd itt körül.

Márton–nap Észak–Magyarországon

3. Szent Márton-napi vigasságok – Hollókő

A Márton-nap a hollókőiek számára kiemelten fontos, hisz ez a falu védőszentjének napja. Az ide látogató kicsiket és nagyokat játékok, mesék és rengeteg finomság várja a vásárban. Találkozhattok Ludas Matyival és Döbrögivel is! Érdemes Faluséta jegyet váltani, mely a zsíroskenyér és forralt bor kóstolót is tartalmazza, sőt, kedvezményes hollókői bögre vásárlást is biztosít.

Ófalu, Hollókő

Itt szállj meg Hollókő közelében – Főnix Medical Wellness Resort Nógrádgárdony****

Megújuló energiaforrások táplálják a Főnix Medical Wellness szállodát, mely az ökoszemlélet jegyében működik. Wellness és egészségmegőrző szolgáltatásai, a palóc hagyományokat éltető konyhája mind teljessé teszik a kikapcsolódást.

4. Márton-napi Vigasságok Egerszalók 2023

Eger mellett, az egerszalóki barlanglakásoknál igazi programkavalkád vár: az újborkóstolás libatepertővel és libazsíros kenyérrel Egerszalók pincéiben garantálja, hogy senki se maradjon éhen. Lesz  ezenfelül népzenei koncert és táncház, töklámpás készítés, gyertyamártás, népi játékok, és kemencés libasütés is. 

Márton-napi Vigasságok, Egerszalók

Szállásajánlatunk Egerben – Spirit House Eger *** 

Ha központi fekvésű, kellemes hangulatú szálláshelyet keresel Egerben, vedd szemügyre a Spirit House-t! Letisztult, modern stílus, kiváló ízlés és kényelem mind a hely sajátja.

Márton-napi programok Kelet–Magyarországon

5. Márton-napi Vigasság 2023 – Nyíregyháza

Sűrű programkavalkáddal – hagyományos falusi vásárral, lovaskocsikázással, zenével, táncházzal, libaétkekkel, kirakodóvásárral, mesével, mulatsággal és persze újborral – várják a látogatókat a Sóstói Múzeumfaluban. Az autentikus helyszín segít feleleveníteni a 19. századi falusi hagyományokat.

Márton-napi Vigasság, Nyíregyháza

Szállástippünk Nyíregyházán – Petra Hotel Nyíregyháza

A szálloda Nyíregyháza belvárosától néhány percre, csendes környezetben található, ideális családoknak és pároknak is. Jó idő esetén hangulatos belső teraszán is pihenhettek egy jót.

6. Márton-napi Libalakoma – Debrecen

Az elmúlt években a Barabás Étterem adott otthont a Márton-napi lakomának, idén azonban sokak örömére ismét a tágas Főtér szolgál a forgatag helyszínéül. A kétnapos gasztronómiai program során a libatorostól kezdve a zúzapörköltön át a desszertnek kínált csörögefánkig sok-sok finomság vándorolhat a vendégek gyomrába.

Főtér, Debrecen

Szállástipp a cívis városban – Hotel Platán Debrecen***

Kellemes kertvárosi környezetben pihenhettek a debreceni Hotel Platánban. A wellness élményeket kínáló szálloda babagondozási kellékekkel is várja a családokat.

Mártonnapi fesztiválok Budapest környékén

7. Márton-nap Szentendre 2023 – Szent Márton Újborfesztivál és Libator

A Szentendrei Skanzen idén 20. alkalommal rendezi meg Márton-napi mulatságát; a kétnapos rendezvényen bormustra, kézműves vásár, népi játékok, és persze temérdek finomság várja a látogatókat.

Szent Márton Újborfesztivál és Libator

Szállás a közelben – Skanzen Hotel Szentendre**

Nem kell korán hazaindulnotok a Márton-napi fesztiválról, ha a Skanzen Hotelt választjátok. A város legújabb, fiatalos hangulatú szállodája közvetlenül a Szabadtéri Néprajzi Múzeum mellett épült fel, a látogatók legnagyobb örömére.

Reméljük, tippjeink között megtaláltad a számodra legérdekesebb Márton-napi programot. Ha igen, foglalj hozzá szállást is, csak pár kattintás az egész! >>

Még több novemberi programot találsz itt >>

(Fotók: Szallas.hu)


Exit mobile version