Site icon Szallas.hu Blog

Medveles Erdélyben és elbűvölő szállások a közelben


A Te bakancslistádon is szerepel egy erdélyi kirándulás? Főleg ha a programban egy izgalmas medveles is szerepel? Ha eddig csak álmodoztál erről, most itt az alkalom, hogy megvalósítsd! Szuper helyeket mutatunk, ahol lehetőség van saját életterületükön megnézni a medvéket és mindehhez még szállásokat is ajánlunk Bálványos, Gyergyószentmiklós, Tusnádfürdő és Hargita megye további részein. Indulhatunk?

Medveles Erdélyben

Medveles Tusnádfürdő és a Szent Anna-tó környékén

A világhírű természetfotós, Máté Bence tervezte azokat a leseket, amelyek Tusnádfürdőn és a Szent Anna-tónál találhatók, egymástól nem messze. A szervezők szerint “több dolog is befolyásolhatja, hogy melyik lesbe visszük a vendégeinket. Például az előzőnapi vadmozgás, a csoport létszáma, esetleg valamelyik helyszín közelében éppen erdei munka zajlik. Legjobb tudásunk és tapasztalatunk alapján, mindig azt a helyszínt válasszuk, ahol nagyobb kalandra számíthatnak vendégeink.”

A zárt, fedett, kifejezetten erre a célra kialakított biztonságos lesből nagy üvegablakokon keresztül, esős idő esetén is kényelmesen lehet az állatokat megfigyelni. A szervezők garanciát vállalnak azért, hogy a vendégek biztosan látnak medvét. Amennyiben ez mégsem így történik, nem kell kifizetni a program árát. 

Ár: Háromórás program alatt vadon élő medvék megfigyelése kísérővel – Romantikus fenyőerdei környezetben lovas kocsis megközelítés – 140 Lei (30 euro) /fő

Szállások Tusnádfürdőn >>

Szállás a Szent Anna-tónál és környékén >>

Szállástipp: Tusnád Bungalow Tusnádfürdő

Medveles Gyergyószentmiklósnál

Kényszermegoldásként jött létre a gyergyószentmiklósi medveles, a cél az volt, hogy a lakóházaktól távol, természetes élőhelyükön tartsák az állatokat. Az ötlet bejött, azóta pedig több százezren keresték fel a helyet, hogy a medvéken kívül szarvasokat, őzeket vagy vaddisznókat lássanak természetes élőhelyükön. A szervezők teljes biztonságot ígérnek, az építmény lábáig zárt autóban szállítják a vendégeket.

TIPP: Decemberben a medveles 10 év alatti gyerekeknek ingyenes!

Szállások Gyergyószentmiklóson >>

Szállástipp: Red Lake Inn Gheorgheni

Várkert Vendégház Székelyudvarhely

Még több látnivaló Erdélyben

Persze nem a medveles az egyetlen bakancslistás program, illetve látnivaló Erdélyben. Kihagyhatatlan élményt jelent a Parajdi sóbánya, a Medve-tó és a Gyilkos-tó, Korond, a fazekas falu felfedezése, Torockó és Székelykő megmászása. Emellett érdemes városnézéseket is beiktatni pl. Nagyszeben, Brassó vagy Segesvár településeken.

Még több erdélyi szálláshelyet találtok a szallas.hu oldalán >>

(fotók: shutterstock, szallas.hu)


Exit mobile version