Site icon Szallas.hu Blog

Megújult a 40 éves Dreher Sörmúzeum


Az idei Turisztikai Világnapra időzítve újra megnyitja kapuit a megújult Dreher Sörmúzeum Kőbányán, amely szeptember 23-tól az ország egyik legjelentősebb söripari szakgyűjteményével várja a látogatókat. Az érdeklődők többek között izgalmas tárlatvezetésen és sörkóstolón vehetnek részt. 

Milyen alapanyagokból készül a sör? Milyen sörivási szokások léteznek? Hogyan készült a sör régen és hogyan készül most? Hogyan lett id. Dreher Antalból a világszerte ismert „Sörkirály”? A Turisztikai Világnap alkalmából újranyitott Dreher Sörmúzeumban megtalálható szinte minden, amit a sörről és a Dreher Sörgyárakról tudni érdemes. 

Az érdeklődők többek között izgalmas tárlatvezetésen és sörkóstolón vehetnek részt

Megújult a 40 éves Dreher Sörmúzeum

A Kőbányai Sörgyár 1979-ben, fennállásának 125. évfordulóján alapította a Söripari Emléktárat, amelyet 40 éves jubileuma alkalmából újítottak fel. Az országban egyedülálló szakgyűjtemény digitális és interaktív tartalmakkal, valamint sörkóstolóval várja az érdeklődőket. A múzeum műtárgyai a söripar és a Dreher Sörgyárak egyedi és pótolhatatlan történeti emlékei: műszaki és gyártási eszközök, makettek, zászlók, plakátok, fényképek, mozgófilmek, valamint képzőművészeti alkotások.

A megújult kiállításon megtekinthető többek között az ország legelső dobozos söre, illetve több száz éves relikviák is, így a pesti egykori serfőző céh emlékei, a gyárról készült korabeli látványos makettasztal, vagy az egykori malátagyár míves tűzharangja. 

Szállást keresel Budapesten? Itt tudsz körülnézni >>

A látogatók először egy rövidfilmet tekinthetnek meg a sörgyár történetéről, majd 30 perces múzeumi tárlatvezetésen vehetnek részt. Több ponton QR-kódok hívnak a virtuális térbe, hogy részletesebben is megismerhessük egy-egy tárgy történetét. A program sörkóstolóval zárul, amely során csapolt Dreher Gold, Dreher Bak, Dreher IPA és dobozos Dreher 24 termékek közül választhatnak a nagykorú résztvevők. 

A kiállításon megtekinthető az ország legelső dobozos söre, illetve több száz éves relikviák is

„A sörfőzés egy nagy múltra visszatekintő mesterség, amely rendkívül izgalmas tárgyi emlékekkel és történetekkel szolgál az utókornak. Azt gondolom, hogy a sörgyártáson túl a mi feladatunk, hogy megőrizzük és ápoljuk az ehhez kapcsolódó muzeális értékeket. A látogatóközpont tervezésekor alaposan átgondoltuk, hogyan tudnánk legjobban átadni mindezt a sörök szerelmeseinek, természetesen úgy, hogy közben a járványügyi előírásoknak is megfeleljünk. Ezért a felejthetetlen élmények mellett mindent megtettünk látogatóink egészségének védelméért is” –

mondta Török Róbert, a Dreher Múzeum főmuzeológusa.

A Sörmúzeum a járványügyi helyzetre való tekintettel maximum 15 fős csoportokban látogatható, a helyszínen maszk viselése és a 1,5 méteres távolság betartása kötelező. Oktatási csoportoknak a látogatás ingyenes. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, amelyre a következő linken van lehetőség.

Foglalj szállást Budapesten és fedezd fel a főváros további látnivalóit! >>


Exit mobile version