Site icon Szallas.hu Blog

Merre induljunk gyerekkel nyaralni?


A minap egy barátnőm kétségbeesetten hívott fel és kért tanácsot tőlem, hogy hova menjenek egy 3 éves gyerekkel nyaralni. Gyorsan végigpörgettem a fejemben a szóba jöhető -közeli- tengerpartos országokat, a legjobb gyerekbarát belföldi hoteleket és megállapítottam, hogy ma már nem is olyan nehéz jó helyet találni a kisgyerekes családok részére. Persze érdemes körültekintően foglalni szállást, most ehhez adok néhány tanácsot.

Gyerekek a tengerparton (fotó: pixabay)

Tengerpart

Bár sokan repülnek 3 év alatti gyerekkel, egy hosszabb tengerparti nyaralásra szerintem még mindig legkényelmesebb autóval utazni. Esti indulással a gyerekek végigalusszák az utat és észre sem veszik, hogy pár száz kilométerrel arrébb kerültek. A környező országokban, Horvátországban, Szlovéniában vagy Olaszországban érdemes a homokos partszakaszokat megcélozni és nem árt előre tájékozódni, hogy a szálláshelyhez viszonylag közel található-e gyerekbarát strand vagy lassan mélyülő partszakasz.

Kisgyerekes családoknak az egyik legjobb választás lehet a horvátországi Medulin, melynek legnagyobb vonzereje az itt található hatalmas és nagyon lassan mélyülő homokos öböl. Ezen a partszakaszon olyan lassan mélyül a tenger, hogy nyugodtan el lehet engedni a gyereket akár 20-30 méteres távolságban is, nem fog elmerülni a vízben, ez valljuk be, elég megnyugtató érzés minden szülő számára.

Gyerekbarát szálláshelyeket Medulinban itt tudtok nézni >>

TIPPEK KÜLFÖLDI UTAZÁSHOZ:

Ideális hely gyerekkel nyaralni: Kolping Hotel Spa & Family Resort Alsópáhok ****

Belföldi wellness hotelek

Bár még hivatalos minősítéssel nem rendelkeznek, Magyarországon is egyre gyakrabban feltűnnek a bababarát vagy családbarát hotelek, az anyukák és apukák pedig egymásnak adják az infókat azokról a szállodákról vagy apartmanokról, amiket kipróbáltak és beváltak. Sajnos még mindig előfordul, hogy pl. egy gyerekmedence megléte miatt a hotel bababarátnak hirdeti magát, a kisgyerekes szülők azonban tudják, hogy ennél jóval több szükséges az igazi kényelemhez.

Szállásfoglalásnál előnyösek a kéthelyiséges apartmanok és az egymásba nyíló szállodai szobák, kisgyerekeknél a pótágy és a kölcsönözhető kiságy is jól jöhet.

És mire lehet még szükség, ha a gyerekkel nyaralni indulunk?

Ne feledd, ha gyerekkel utazol, nem árt, ha felkészülten indulsz otthonról!300+ akciós gyerekülés és 100+ praktikus utazóágy a pepita.hu kínálatában!

– gyerekágy
– etetőszék
– pelenkázó
– kismedence és/vagy beltéri pancsoló
– játszószoba és játszótér
– ingyenes gyerekfelügyelet

Ha nem egyértelmű a szálláshely leírásában, hogy mit tartalmaz az ár és miről kell nekünk gondoskodni, inkább kérdezzetek rá!

TIPP A KERESÉSHEZ:

A szallas.hu oldalán található szűrők segítségével könnyedén megtalálhatjuk a számunkra ideális szálláshelyet. A baba- és gyerekbarát menüpontban (ld. az oldal bal oszlopában) az alábbi szűrők közül válogathatunk: gaba felügyelet stb.

Ideális hely gyerekkel nyaralni: Hotel Kapitány Sümeg ****+superior

A nagyobb gyerekek figyelmét szabadtéri, ügyességi, kézműves és sport programokkal lehet a legjobban lekötni és az sem baj, ha a szálláshely közelében találhatók látnivalók, nevezetességek is.

Irány a Balaton!

A legtöbb belföldi szállásfoglalás még mindig a vízpartra, főleg a Balaton partjára szól, nézzetek körül Ti is a balatoni szállások között >>

Általánosságban elmondható, hogy a Balaton-parti strandok ideálisak, ha gyerekkel nyaralni indulunk, főképp  a kisgyerekesek számára is, de néhány partszakasz még a jók közül is kiemelkedik. A balatonlellei Napfény strand homokos partja nagyon népszerű a kicsik körében, míg az északi parton az alsóörsi mediterrán hangulatú öbölstrand a legkedveltebb, ha kisgyerekekről van szó.

TIPP:

Soha ne legyen rá szükség, de érdemes felkészülni arra is, hogy a gyerek elveszhet a tömegben vagy messzebb sétálhat a családjától a vízparton. Az ilyen esetekre érdemes a kicsik zsebébe tenni a telefonszámunkat, vagy karkötőn is viselheti a nevét és a mobilszámot.

Ti merre indultok idén gyerekkel nyaralni? Külföldre vagy belföldre? Vízpartra vagy várost nézni? Osszátok meg velem kommentben!


Exit mobile version