Site icon Szallas.hu Blog

Mesébe illő kalandok a miskolci Tündérkertben – ahol életre kel a varázslat


Bizony, kevesen tudják, hogy a Bükk hegység vadregényes vidékén, Miskolc szívében, egy igazi, mesebeli hely rejtőzik. Lépjetek be a Diósgyőri vár mellett elnyúló, hangulatos Tündérkert (WOW Park) kapuján, ahol az utatokat elbűvölő velencei körhinta, mennyei kézműves fagylaltozó, virágba borult rózsakapu és farönk sétány szegélyezi! A további titkokért pedig megéri tovább olvasni… 

Tündérkert – séta a fantázia birodalmában

Boszorkányos ügyességgel igézi majd meg az egész családot az a különleges pihenőpark, mely a Diósgyőri vár tövében lapul. Az eredetileg WOW park névre hallgató látványosságot a helyiek kezdték el először Tündérkertnek becézni, az elnevezés pedig nem is lehetne találóbb, hiszen a lustán csordogáló pataknál vagy a fűben üldögélve, számos fából faragott, mágikus lény található. A kanyargó, sárga útvonal mentén rendre találkoztok majd az Óz, a csodák csodája kedvenc karaktereivel is: a bájos Dorothytól a Gyáva Oroszlánig.

Mesevilág Miskolcon

Lélegezzétek be a zöldellő pázsitok illatát, a hangulatos lombterasznál hallgassátok meg a madarak énekét, gyönyörködjetek a szivárvány színeiben játszó virágokban, miközben a káprázatos szobroknak köszönhetően valóban úgy érzitek majd, hogy egy életre kelt mesevilágba csöppentetek!

Tudtad? Az egész évben nyitva tartó parkba ráadásul azokat is szeretettel várják, akik kutyával érkeznének Tündérkertbe, így akár négylábú úti társatokat is magatokkal vihetitek egy kiadós sétára. 

Utánozhatatlan hangulat és velencei körhinta

Miközben a farönk sétányon andalogtok, megcsodálhatjátok a régóta itt lakó fűzfákat vagy a termésük súlya alatt meghajló gyümölcsfákat, de felfedezés közben árnyas lugasok között és rózsakapukon áthaladva kerülhettek még egy lépéssel közelebb ahhoz a gazdag és sokszínű növényvilághoz, mely igazán varázslatossá teszi ezt a helyet. Heveredjetek le a fűbe vagy a pihenőpadok egyikére, és töltődjetek fel egy jó könyv vagy egy szuper beszélgetés mellett – páratlan környezetben!

A park jelképe és legnagyobb vonzereje azonban kétség kívül az a kétszintes, díszes körhinta, mely bár nappal is gyönyörű, de napnyugta után, kivilágítva talán még inkább megmutatja igazi arcát. A balzsamos, esti levegő mellé ráadásul a gömblámpások sejtelmes fénye ragyogja be a tájat.

A park jelképe a díszes körhinta

Próbáljátok ki a Tündércsókot!

Jó, ha tudjátok, hogy a parkban kizárólag csak a helyben vásárolt ételek és italok fogyaszthatók. De nem kell aggódni, mert az itteni tetőteraszos kávézóban és étteremben igazi finomságok közül válogathattok. Így biztosan nem távoztok majd sem éhesen, sem szomjasan. A mennyei kézműves fagylaltozó kínálatába is érdemes belekóstolni, mert olyan különleges nevű édességeket rendelhettek itt, mint a Shrek, a Tündércsók vagy a Balu kapitány fagyi.

Tipp: Nem csupán a hűsítő és finom limonádékat ajánlott kipróbálni a helyszínen! A téli időszakban verhetetlen forró csokit és forralt bor is árulnak a Tündérkertben.

Csillagfényes filmnézés

A filmrajongók is örülhetnek, ugyanis ők kedvező időjárási feltételek mellett, esténként ingyenes filmvetítéseken vehetnek részt a Kertmozinál. Ugye, hogy nincs jobb program annál, mint csillagfényben, a szabad ég alatt lazítani egy kis pattogatott kukorica mellett?

Így közelíthetitek meg a WOW parkot: Tokaji Ferenc u. 63-hoz autóval, tömegközlekedéssel vagy akár két keréken is eljuthattok.

Kedvet kaptatok hozzá, hogy folytassátok a felfedezés? Akkor az alábbi helyeket ne hagyjátok ki a környéken: 

Szállást keresel a Tündérkert közelében? Itt érdemes körülnézni >>

(fotók: szallas.hu)


Exit mobile version