Site icon Szallas.hu Blog

Mesébe illő őrségi kiskuckó- Őrség Cottage


Sosem voltam az Őrségben, de ami késett nem múlt el, így fogtam magam és kettő napra ellátogattam országunk egyik legszebb tájára. Magyarszombatfára vezetett az utam, ami pici hazánk kis létszámú 700 éves fazekasfaluja. Aki járt már az Őrségben, annak mesélnem sem kell, hogy ennek a helynek van íze, illata, fénye, hite, ereje, csontig hatoló energiája. Már lassan megszokhattátok, hogy a blogbejegyzéseimmel érzéseket, hangulatot, mély kapcsolódásokat szeretnék nektek átadni. A cikkeim nem arról fognak szólni, hogy hány és hány apartmanban aludtam, hanem, hogy ott az adott helyen mit és, hogyan éltem meg, éltem át, s ezt szeretném megosztani veletek.
Lélek Koffein-Pauer Krisztina írása.

Őrség Cottage Luxury Vendégház

Minden porcikámmal hangolódtam a napokra és vártam, hogy találkozhassak az Őrség Cottage tulajával, Rakovszky Szilviával.

„Tudod Kriszta, mindez, amit itt látsz a kislányom fejéből pattant ki. Jó pár éve egy igazi „Anya-Lánya” hétvégét csaptunk és a nagy beszélgetéseink közben a lányom arra kért, hogy vegyünk egy házat az Őrségben. Őszinte leszek. Nem gondolkodtam. Bármennyire spirituálisan is hangzik, minden sejtemmel éreztem, nekem itt házat kell vennem. Nem volt anyagi tőkém, csak egy picike lakásom Pest megyében. Nem szeretném az olvasókat untatni, de a lényeg, hogy örömünkre 3 nap alatt eladtam a lakásunkat és megvettem a kicsi Cottage épületét.

„Első percben szerelem lett és akkor még nem is gondoltam arra, hogy vendégház lesz egyszer belőle. Sok ember segítsége és munkája van benne. Volt, aki az első pillanattól hitt benne, bennem. Ezért mindig hálás leszek.”

Ahogy Szilvi mesélt nekem a kislányáról, azt kell, hogy mondjam borzasztóan érzékennyé tett. Lehet, mert én is kislányos anyuka vagyok, de talán még jobban megérintett, ahogy a sok alázatos munka és kitartással mit tudtak együtt alkotni.

Sokat olvastam az Őrségről, a szállásokról. Eldöntöttem, hogy mi az, amit szeretnék és mi az, amit nem szeretnék a Cottage-ban. A válasz egyszerű volt: arra a pár napra, amit a vendégeim a Cottage-ban töltenek, otthont teremtek számukra. Romantikus hangulatot, pihenéshez kényelmet és makulátlan tisztaságot.
A vendégházamban minden megtalálható. Ez egy olyan hely, ahol bátran önmagad lehetsz, ahol lazíthatsz, kipihenheted az élet fáradalmait. Egy hely, ami biztosan feltölt, ami elvarázsol, és ami magával ragad egy életre.”

Szilvi elárulta, hogy egy spontán téli hideg napon ugrott be „Cottage” név ötlet is. A szó pontos jelentése a kis kuckó, kicsi házikó egy olyan igazi bekuckózós, világ zajától elbújós otthonka. A Luxury pedig magától értetődő volt, hiszen tudta, hogy prémium kategóriás vendégházat szeretne majd megvalósítani.

„A legfontosabb a csend és nyugalom megteremtése, kényelmes körülmények között. Hozzánk bárki jöhet. Várunk mindenkit mérhetetlen nagy szeretettel.

Romantikára szomjazó párokat, családokat, baráti társaságot, egyedül érkezőt, csajos bulis hétvégére vágyókat, egyszóval mindenkit, aki szereti a természetet, a kényelmet, aki szeretne elbújni egy kicsit a világ zajától, vagy szeretne egy jót tekerni az Őrség csodás lankáin, túrázni a boszorkány erdőben. Nagyon fontos volt számomra, hogy egyszerre legyen elegáns, minden igényt kielégítő, viszont maradjon szerethető, barátságos. Az Őrség Cottage kialakításában kulcsszavaim voltak: a harmónia, hangulat, kényelem és a nyugalom, hiszen mind elengedhetetlen részei egy kerek egésznek. Nagy odafigyeléssel rendeztem be úgy, hogy aki idejön, biztosan mindenből a legjobbat kapja.”

A két napban nem csináltam a kirándulások mellett semmi mást csak ettem. Odáig vagyok a tradicionális magyar ízekért, és itt behabzsoltam az igazi őrségi dödöllét, tökös-mákos, túros, meggyes-mákos réteseket. Nem beszélve a gombás ételekről, a finomabbnál finomabb sajtokról, köles máléról, vadvirágos teákról és az ízes házi pálinkákról.

„Az én életemben nagyon fontos a pihenés és ezt a fajta életszemléletet szeretném átadni a vendégházammal. Nyáron kiülni a Cottage teraszára egy pohár borral egyszerűen élvezni a csöndet, a jó levegőt, a madarak csicsergését. Télen begyújtani a kicsi sparheltbe, ahol ropog a tűz, bekuckózni, nézni a hóesést, megnézni egy filmet, elmenni az erdőbe, enni egy finom dödöllét, amit régebben nem is ismertem.”

Szilvi és a csendes házikója elementáris erőkkel hatott rám és egyet tudok nincs olyan szentimentális körhelyekkel tűzdelt mondatcsokor, amivel tudnám jellemezni ezt a helyet. Csak egy már-már elcsépelt szó jut szembe: CSODA

Ha további csodás helyeket is megismernél, itt megteheted >>

(fotók:szallas.hu)


Exit mobile version