Site icon Szallas.hu Blog

Nyaralj az erdőben! – Mesebeli erdei faházak wellness-szel


Sokan a vízpart mellett szeretik átvészelni a forró nyári napokat, de vagyunk többen, akik legalább annyira jól érzik magukat ilyenkor egy hangulatos erdő árnyat adó lombjai között. A rekkenő hőségben kifejezetten jól esik az erdei séta, pláne, ha még patak is csordogál a közelben, aminek hűs vizével felfrissíthetjük magunkat.

Azoknak, akik szeretik a vadregényes erdei kalandokat, de nem szívesen mondanak le egy aktív nap után a kényeztető pihenésről sem, most olyan mesebeli erdei faházakat mutatunk, ahol a madárcsicsergés mellé még wellness is jár!

Hol találhatók ilyen mesebeli kuckók? Íme, néhány tipp!

A legszebb nyári erdei szállások az elbűvölő Noszvajon

Nagyon közel áll a szívünkhöz a Heves megyei Noszvaj, ezért elismerjük, hogy elfogultak vagyunk, de a hangulatos kis falura egyszerűen lehetetlen ráunni. Többször pihentünk már itt a családdal, de bármikor szívesen jövünk újra, mert a helyiek vendégszeretete újra és újra visszacsábít minket.

A környékbeli erdők tele vannak jobbnál-jobb túraútvonalakkal, közel van Eger városa, vagy éppen a híres egerszalóki strand. Soroljuk még? Ha mindez nem lenne elég, most még mutatunk néhány fantasztikus erdei szállást is, ahol egy kis nyári wellness-szel is megkoronázhatjuk a pihenést.

TreeHouses Noszvaj

Első sorban pároknak ajánljuk ezeket a gyönyörű és különleges faházakat, melyeket úgy alakítottak ki és rendeztek be, hogy 2 fő gondtalan kényelmét szolgálják. A lombházak Noszvaj egyik legromantikusabb részén, Síkfőkúton találhatók nyugodt, erdei környezetben.

Különlegességük, hogy mindegyikhez tartozik privát pezsgőmedence, emellett pedig a vendégek lazulhatnak a tóra néző panoráma szaunában is. Amilyen különlegesek, olyan népszerűek is, ezért aki szeretne ilyen idilli környezetben pihenni, ne habozzon, még el tud csípni néhány időpontot nyárra, vagy szeptemberre, amikor még tombol az indián nyár.

Holiday Homes Noszvaj

Hasonló élményekről és a csodás síkfőkúti panorámáról a kisgyerekes családoknak sem kell lemondaniuk, a Holiday Homes faházaiban ugyanis annak ellenére, hogy alapvetően kétszemélyesek, 6 éves korig a gyerekek díjtalanul megszállhatnak. A szálláshelyhez tartozik jacuzzi is, melynek vizét minden vendég után cserélik.

Édenkert Noszvaj

A szálláshely Noszvaj Síkfőkút hegyoldalban fekvő csendes utcájában található, a ház egy hatalmas, elzárt teraszról közelíthető meg, melyet körülvesz az erdő.

A különleges kis házban nem zavarnak szomszédok, a természetben pihenhetünk, luxus körülmények között. A kikapcsolódást még vonzóbbá teszi az erdőre néző pezsgőfürdő kád és infraszauna, míg a nappaliban hangulatos kandalló található.

Fekete Rigó Noszvaj

A Fekete Rigó egy különleges erdei ház, fekete színének köszönhetően igazán egyedi látványt nyújt. Az állatbarát szálláshely két fő számára ideális helyszín a romantikázáshoz, a ház egyik oldala egy óriási üvegfal, amely csodálatos panorámát tár elénk. A ház nappalijában egy tágas finn szauna, a teraszán pedig egy télen-nyáron kellemesen meleg vizű kőriskád kapott helyet.

Erdei Kisház Noszvaj

Az Erdei Kisház két apartmanból áll, ezért akik nem szeretnének ismeretlenekkel osztozni a közös tereken, hívják meg a barátokat is! A két apartman 10 fő részére nyújt felejthetetlen kikapcsolódási lehetőséget. Nem csupán az idilli környezet varázsolja el az itt pihenőket, hanem wellness szolgáltatások tekintetében is pazar a szálláshely.

Van infraszauna, nyakzuhany, de ami miatt igazán különleges ez az erdei faház, az az egész évben használható kültéri erdélyi dézsafürdő. Ha itt szeretnétek nyaralni, gyorsan csapjatok le az utolsó helyekre, vagy nézzetek ki egy kora őszi dátumot!

Noszvaji programajánlónkért kattintsatok ide >>

Mesebeli erdei faházak az ország több pontján

Lánchidi Vendégház Pilismarót

A Dunakanyar önmagában is egy mesebeli hely, az erre található hangulatos szállások pedig csak fokozzák ezt. Rengeteg szuper túraútvonal halad el a környéken, sőt Pilismaróttól Esztergom mindössze negyed órányi autózásra található, így akik szeretnek várost nézni, de a pihenést szívesebben töltik csendes, erdei környezetben, azoknak szuper szálláshely lesz a Lánchidi Vendégház.

3 szobás, takaros erdei faházban akár 8 fő is kényelmesen elfér, de csak egyben foglalható, így nem kell idegenekkel osztozkodnunk semmin. Tartozik hozzá egy gyönyörű kert, a teraszon pedig egy tágas jacuzziban pihenhetünk a fárasztó túra vagy városnézés után.

Hilltop Hideout Szentendre

Hangulatos, fával és kővel kombinált belső terek, függőágy a teraszon, finn szauna és kültéri jacuzzi… talán nem is kell tovább sorolnunk, érthető, hogy első látásra beleszerettünk a helybe. Ha ez mégsem elég, tegyük hozzá azt is, hogy ez a fantasztikus wellness faház a festői Szentendrén található!

Egy igazi romantikus kis erdei kuckó pároknak, de még egy gyerkőc is elférhet akár. Hogy mennyire klassz hely, azt alátámasztja, hogy a nyári szabad helyeik villámgyorsan elfogynak, de érdemes a kora őszi időpontokat is megnézni!

Bogdányi Kisház Dunabogdány

Aki kikapcsolódásra vágyik, távol a város zajától, annak tökéletes választás Dunabogdány. A kis faházba szeretettel várnak párokat, családokat és kisebb baráti társaságokat, a szálláshelynek privát, zárt kertje és saját, ingyenes parkolója van.

A kisház teraszán jakuzziból élvezhetjük a kivételes Duna panorámát, míg a kertben grillezési lehetőség és játszótér teszi teljessé az élményt. A dunabogdányi strand 900 méterre fekszik, a közelben számos program, szórakozási, kikapcsolódási és sportolási lehetőség vár a vendégekre. 

Aranyos Hill Vendégház Nagymaros

Az újonnan nyíló, modern, letisztult, romantikus apartman a Dunakanyar szívében, Nagymaroson található. A házba látogatókat csend, nyugalom, óriási terasz és egy grillezésre alkalmas kert várja. 

A teraszról csodálatos kilátás nyílik a Dunára és a visegrádi Fellegvárra. Az állatbarát vendégház teljesen felszerelt, minden igényt igyekszik kielégíteni, a wifi, a parkolás és a légkondi ingyenes. 

A szálláshelyen található egy finn szauna is, amelyhez a „lehűlést” egy falra szerelt mini dézsa biztosítja. A fateraszon egy jakuzzi is helyet kapott, használatát az ár tartalmazza. 

Csendilla Vendégház Zebegény

A Csendilla Vendégház Zebegény nyaralóövezetében található, lenyűgöző panorámával a Dunára, a Pilis- és a Visegrádi-hegységre. A két hálószobás vendégházban 4 fő fér el kényelmesen, de igény szerint a kihúzható kanapén további két főt tudnak elszállásolni. 

A szálláshelyen teljesen felszerelt konyha és kert várja a pihenni vágyókat. A kertben fafűtésű dézsa gondoskodik a kellemesebb pihenésről.

A szuper szállás mellé pedig ajánlunk néhány remek programot is >>

Szatmár-Beregi Élményliget Fehérgyarmat

Fehérgyarmat neve nem biztos, hogy sokaknak ismerősen cseng, legalábbis ha nyaralási helyszínről van szó, pedig érdemes felvenni a bakancslistára. Főleg azoknak, akik szeretik a vizes kalandokat, mert a Túr vadregényes kanyarulatain jókat lehet evezni.

A természetkedvelőknek pedig a Szatmár-Beregi Tájvédelmi körzet tartogat meglepetéseket. A Szatmár-Beregi Élményliget nevéhez híven számos élménnyel várja a pihenni vágyókat, akik 5 hangulatos faház szobái közül válogathatnak.

Az aktív pihenésre vágyók különféle sportolási lehetőségek között szemezgethetnek, van például tenisz, strandröplabda, ping-pong, íjászat, darts, fitness. A wellness részlegük pedig azokat várja, akik szívesebben lazítanak.

Itt található hideg és meleg vizes medence, hagyományos finn szauna, valamint 10 fő befogadására alkalmas légzésterápiás sóbarlang is.

Otthon A Pagonyban Mátraszentimre

A Mátraszentimrén található vendégház csendes, nyugodt helyen fekszik, erdei környezetben, ahonnan a csodálatos panorámában is gyönyörködhetünk. A vendégház 15 fő befogadására alkalmas, így tökéletes választás családi vagy baráti összejövetelekhez. 

Az apartmanok és szobák modern berendezéssel és kényelmes ágyakkal rendelkeznek, a szálláshelyhez nappali, teljesen felszerelt konyha és egy udvar tartozik, ahol grillezni és bográcsozni is lehet. A vendégházhoz tartozik egy szauna is, amelynek díja külön fizetendő. 

Csendes Zug Wellness Vendégház Cserépváralja

A Bükkben található vendégház nyugodt, csendes, természetközeli kikapcsolódást biztosít a pihenni vágyó vendégeknek. Cserépváralja Borsod vármegyében, a Bükki Nemzeti Park szépséges erdőségeivel körülölelt völgyében található, a környék számos túraútvonallal várja a kikapcsolódni vágyókat.

A házhoz privát wellness részleg tartozik, mely időkorlát nélkül vehető igénybe. Itt található egy 5 férőhelyes (2 fekvő+3 ülő) jakuzzi, illetve a 3 férőhelyes finnszauna mellett egy gőz-zuhanykabin is. A jakuzzi 42 fúvókával, aroma és fényterápiával szolgálja a vendégek maximális kényelmét.

Ráadás tipp: mesebeli erdő széli faház a Zselici Tájvédelmi Körzetben

Ló-Beálló Faház Bádudvarnok

Bár wellness részleggel nem rendelkezik, mégis imádjuk ezt a csodás kis házikót, ami valójában nem is olyan kicsi, hiszen 9 fő is elfér benne kényelmesen. Wifi és tv-mentes övezet, ezért azoknak ajánljuk, akik a szó szoros értelmében is szeretnének kikapcsolódni, és kicsit lelassulva a csodálatos környezetre összpontosítani.

Programajánlónk a környéken >>

Nektek melyik a kedvencetek? További szállástippekért látogassatok el a Szallas.hu oldalára >>

Még több erdei szálláshely a természet ölelésében:

https://blog.szallas.hu/10-kulonleges-fahaz-magyarorszagon/

(Képek: Szallas.hu)


Exit mobile version