Site icon Szallas.hu Blog

Mesés adventi úti célok – 11 szálláshely, aminek már a neve is ünnepi hangulatba hoz


Az ünnepek előtti időszak a hangolódás és a bekuckózás időszaka, amit jólesik a városi zajtól távol tölteni. Mit szóltok a téli erdő csendjéhez, vagy egy romantikus vidéki faházhoz? Sok olyan ünnepi szállás van, aminek már a neve hallattán melegség önt el, és egyből kedvünk támad utazni, hogy pár napig mást se csináljunk, csak kakaót kortyolgassunk egy kandalló mellett, kiránduljunk a (remélhetőleg) havas erdőben, vagy wellnessezzünk. 11 elragadó adventi út cél következik!

Imádnivaló adventi úti célok és ünnepi szálláshelyek

Fekete Fenyő Vendégház Soltvadkert – csend és béke, festői helyen

Roppant hangulatos helyen, erdő mellett található ez a kedves, 4 szobás faház. A kemencés teraszra kiülve élvezhetitek a téli csöndet, de kirándulhattok is: a soltvadkerti tó mintegy 200 méterre van, akárcsak a kilátó. Egyébként, ha nem ragaszkodtok az adventi fílinghez, vegyétek igénybe a trópust idéző, jacuzzis, apró wellness részleget is! 

Vidéki Varázs Vendégház Bogács – ünnepi hangulat a Bükk erdeiben 

Engedjétek, hogy az adventi hangulat a Bükk egyik legszebb részén, Bogácson varázsoljon el! A Vidéki Varázs Vendégház  4 apartmannal vár a termálfürdőjéről és borairól híres faluban. A ház maga egy felújított parasztház, ahol vidéki, már-már provence-i stílus kel életre, de még egy jacuzzi is helyet kapott. Romantikus, téli menedéknek tökéletes!

Arany Bárány Hotel Zalaegerszeg *** – elegancia a köbön

Ünnepi szálláshely egy kis wellnessel? Íme! A háromcsillagos hotel Zalaegerszeg szívében vár kifogástalan eleganciával és kényelemmel. A göcseji dombok nyugalma egy karnyújtásnyira, ahogy a Zalaegerszegi Termálfürdő is. Ha ünnepélyes stílusú, központi elhelyezkedésű helyet kerestek, ahol gőzfürdő és különféle szaunák is vannak, megtaláltátok!

Hópihe Apartmanok & Wellness Bakonynána – romantikus vidéki kuckó, egy csipet luxussal

Reméljük, idén télen bőven lesz részünk hópihékben, de ha nem, ez a bájos szállás segít feledtetni a bánatot. Az adventi úti célok közt ez az egyik legjobb: a luxust idéző dézsafürdőtől és panorámaszaunától kezdve, a hangulatosan berendezett, szomszéd-mentes faházon át a bakonyi csendig minden a ti kikapcsolódásotokat szolgálja. Bújjatok el itt a világ elől, és hangolódjatok az ünnepekre!  

Angyal Borház Rátka – borászat és wellness Tokaj vidékén

A tokaji szőlővidéken található Angyal Borászat és Szőlőbirtok 12 szobás vendégháza is szuper ünnepi szálláshely, főleg, ha gasztronómia-imádók vagytok; a finom borok mellett házias menüt is főznek igény szerint. Ami még garantáltan tetszeni fog, az a szobákból a Tokaj-Hegyalja vonulataira nyíló kilátás és a pazar wellness-részleg!

Csengettyűs Vendégház Cered – vidéki idill a határmentén 

Pihenjetek erdők, tavak és hegycsúcsok közelében! A szlovák-magyar határ mellett, a Medves-hegység lábánál két különálló, külön bejáratú apartman közül választhattok. Ha egy barátságos vendégházat kerestek csodás természeti környezetben, friss levegővel és csenddel, válasszátok ezt! A közelben lehet horgászni, vadászni, túrázni, és olyan várakhoz is elkirándulhattok, mint a Siroki vár vagy Salgó vára.  

Fenyőfa Vendégház Szilvásvárad – ünnepi szállás a téli erdő mélyén 

Ez bizony Szilvásvárad egyik legcsendesebb, legromantikusabb helye, ahol patak csordogál, és (jó esetben havas) fenyőfák ölelnek körbe. A fenyőfa melege az egész ház berendezésében visszaköszön, az emeleti teraszról pedig mesés táj panorámájában gyönyörködhettek. Szippantsatok harapnivalóan tiszta levegőt, és töltődjetek a téli, csendes természet nyugalmában! Sétáljatok el a befagyott Fátyol-vízeséshez is.  

Hét Fenyő Vendégház Sukoró – önálló házikó a patakparton

Takaros parasztház saját kerttel, ami csak a tiétek lehet! A Velencei-tó mellett, patak partján vár ez az ünnepi szállás, pár perc sétára lovardától, bolttól, és játszótértől. Jól fog esni bekuckózni a házban található társasjátékokkal, vagy este kiülni és a téli égbolt csillagjait lesni. Ha pedig kirándulnátok, irány a Velencei-tó körüli sok-sok látnivaló és túraútvonal!

Észak Csillaga Vendégház Mátraszentimre – erdei menedék, egy kis Skandináv mitológiával 

Ha elrejtőznétek a világ elől, ráadásul kedvelitek az északi/skandináv mitológia világát, a vendégház atmoszférája tetszeni fog. A mátraszentistváni sípark közelében, ősfenyők közt található, így kristálytiszta levegőn pihenhettek. A faházi enteriőrt a viking mitológia ihlette, emellett van dézsafürdő és finn szauna is! 

Kerekerdő Varázs Vendégház Parád – kerekerdő szélén meseházikó

Parád a gyógyvizeiről, erdei túraösvényeiről és népi kultúrájáról híres, a Mátra legszebb részén bújik meg – ide foglalni csakis jó ötlet lehet! Ébredjetek a hegyvidéki fehér táj látványára, ami elétek tárul, hiszen a ház az erdő közepén található, és egyszerre csak egy társaságnak adják ki.

Mézeskalács Vendégház Csongrád – vízparti romantikus faház, saját stéggel

Ki mondta, hogy a vízparti szállás csak nyáron jó? Mi biztosan nem! Ez a házikó ugyan nem mézeskalácsból épült, de majdnem olyan aranyos. A tanya udvarán összesen 2 vendégház van, de egyszerre csak egy társaságnak adják ki. Saját stéggel csatlakozik a Holt-Tisza ágához, ahol lehet csónakázni, horgászni és a madárvilágot sasolni. Lessétek meg innen a téli napfelkeltét, csodaszép lesz! 

Válogassatok az adventi úti célok között, számos szebbnél-szebb ünnepi szállás várja, hogy bekuckózzatok és élvezzétek a csendes téli napokat >>

(Képek: Szallas.hu, shutterstock)


Exit mobile version