Site icon Szallas.hu Blog

Mesés hegyvidéki szállások a Börzsönyben


Télen, amikor a hegyekben sűrűn hull a hó, nincs más vágyunk, mint egy kandalló előtt melegedni,  egy bögre forró teát kortyolgatni és közben gyönyörködni a havas táj megnyugtató látványában.

Fotó: shutterstock

Szerencsére Magyarországon nincs hiány sem hegyekben, sem hegyvidéki szállásokban: Budapesthez viszonylag közel, a Börzsönyben például rengeteg hangulatos vendégházat, apartmant találhatunk – nem csak a téli időszakra.

Terasz Vendégház Zebegény

Távol a városok zajától, közvetlenül a Medresz-patak mellett helyezkedik el a Terasz Vendégház, amelynek csendes, nyugodt környezete ideális választás lehet a pihenni vágyóknak. A völgyben elhelyezkedő házat a klasszikus enteriőr jellemzi, megtalálható benne egy nappali, 2 háló, felszerelt konyha-étkezővel, fürdőszobák és természetesen a hatalmas terasz. A nap végén a nappaliban található kemence melege mellett ülve élvezhetjük a nyugalmat és a csendet.

További részletek >>

Patakház Nagybörzsöny

Harmónia, igényesség és kényelem. Ez fogadja azokat, akik a nagybörzsönyi Patakházban szeretnék eltölteni a téli pihenésüket. A szállás a falu központjában található, 2 külön bejáratú hálószobával, egy légterű amerikai konyha-étkező-nappalival, nagyméretű vilagos fürdőszobával rendelkezik. A télen is kellemes hőmérsékletről -a radiátorok mellett- padlófűtés is gondoskodik.

Foglalás >>

Centrál Apartman Zebegény

Zebegény központjában, a varázslatos főtéren található a Centrál Apartman, amelynek berendezésében a klasszikus és a modern stílus találkozik egymással. A romantikus szálláshelyen egy szoba található, amely 2 fő részére biztosít kényelmes férőhelyet. Az apartman fekvése ideális, hiszen mind a Hajózástörténeti Múzeum, mind a Kós Károly-kilátó 100-100 méterre található, de a Duna-part is elérhető néhány perc alatt.

Kattints a további részletekért >>

Schotti Vendégház Zebegény

A Schotti Vendégház a varázslatos szépségű Zebegényben található, mely már sok világhírű
művészünket rabul ejtette. A szálláshely közvetlenül az erdő szélén fekszik, így kiváló lehetőséget biztosít kirándulások kiindulópontjaként. A vendégházban összesen 3 szoba található, amely 12 fő részére lehet kényelmes.

Szállásfoglalás >>

Dunakanyari Moson Patak Vendégház Nagymaros

A Dunakanyarban, a János-hegy oldalában, szemben a Visegrádi Fellegvárral található a Moson Patak Vendégház. A csendes helyen, gyönyörű erdei környezetben fekvő szálláshely földszintjén egy amerikai jellegű konyha, nappali és ebédlő található, míg a tetőtéren 2 db kétszemélyes ágy kapott helyet. A vendégház egész évben üzemel, télen hangulatos fatüzeléses kandalló nyújt meleget.

Még több információ >>

Nagymarosi Vadszőlős Vendégház Nagymaros

A Nagymarosi Vadszőlős Vendégház a Duna-parttól 300 méterre, egy több mint 150 éves épületben található, annak minden előnyével (levegős, tágas szobák, 60 cm vastag falak stb.) együtt. A két szobában 4-4 fő tud kényelmesen elférni, így baráti családok is együtt pihenhetnek. A gyermekes családok igényeit figyelmbe véve úgy lett kialakítva a szállás, hogy napi szinten is tökéletesen lakható legyen felszereltségének köszönhetően. Felszerelt konyha, babakocsi, babaágy, etetőszék, biztonságos udvar, gyermekjátékok segítik a kényelmet. Kutya, cica, aranyhörcsög, papagáj stb. felár nélkül vihető a házba.

Kattints a részletekért >>

Cédrus Vendégház Zebegény

Zebegényben, a Dunakanyar egy legszebb településén, az erdő szélén található az új építésű Cédrus Vendégház. A szállás a település üdülőövezetében fekszik és gyönyörű kilátás nyílik innen a Dunakanyarra. A 4 fős vendégház önellátó, ehhez rendelkezik jól felszerelt konyhával és az udvaron lehetőség van bográcsozásra, sütögetésre. A szálláshely egész évben várja az ideérkezőket, a település és a környezet minden évszakban különleges élményt nyújt a vendégek számára.

Még több fotó a faházról >>

Tornácos Vendégház Szokolya

Új, modern berendezés egy közel 100 éves parasztházban! Ez a különleges, hegyvidéki hangulat vár minden vendégre Szokolyán, a Tornácos Vendégházban, ahol a családok és baráti társaságok igényeit szem előtt tartva 3 hálószoba, két fürdőszoba és egy tágas nappali-konyha került kialakításra.

Még több fotó a vendégházról >>

Falusi Legenda Szokolya

Egy hangulatos, felújított parasztház külön bejáratú, saját fürdővel ellátott szobája várja a vendégeket Szokolyán. A szobához önálló vendégterasz, a házhoz óriási kert és egy kis horgásztó is tartozik. Külön díjazás ellenében házias reggeli is kérhető a Falusi Legenda vendégházban.

Kattints a részletekért >>

Sasfészek Vendégház Nagybörzsöny

A kőből és fából épüt 130 négyzetméteres ház ideális lehet az elvonulásra, hiszen sem a szálláson, sem az udvarban nem tartózkodik más a vendégeken kívül. A 60 cm vastag kőfalak gondoskodnak a nyári melegben hűvösen, míg a téli hidegben melegen tartani az épületet. A látványos, nagy tűzterű kandalló télen meghitt hangulatot varázsol a vendégházba.

Még több fotó a vendégházról >>

 


Exit mobile version