Site icon Szallas.hu Blog

Talpra magyar! – Szórakozz és őrizd meg egészséged mezítlábas ösvényeken sétálva!


A mezítlábas ösvény, mint egészségmegőrző módszer Sebastian Kneipp német természetgyógyász nevéhez fűződik. Lényege, hogy olyan ösvényen sétálunk mezítláb, melyet más és más felületű anyagok – kavicsok, fenyőkéreg, tégla, sőt, meggymag – borítanak, ezáltal stimuláljuk a talp különböző reflexpontjait. Érdemes kipróbálni, mert a mezítlábas ösvények használata jótékonyan hat a vérkeringésre, az immunrendszerre, az idegrendszerre. Erősíti az izmokat, megelőzi a visszerek és a lúdtalp kialakulását, javítja az anyagcserét, az emésztést, és a migrénre is jótékonyan hat. Ismerj meg néhány mezítlábas ösvényt! 

Sétálj mezítlábas ösvényeken!

1. Mezítlábas Illatösvény – Kaposvár

Kaposváron a Városligetben találod a 40 méter hosszú és 1 méter széles Mezítlábas Illatösvényt, mely nemcsak különböző anyagok felhasználásával készült, de a sétautat illatos kakukkfű, lestyán, rozmaring és petrezselyem szegélyezi. A Mezítlábas Illatösvény ingyenesen látogatható.

Mezítlábas Illatösvény – Kaposvár

Szállásajánlatunk a közelben: Centrum Lux 2 Apartmanok Kaposvár

Ha családdal szeretnéd felfedezni Somogy megye székhelyét, tökéletes választás lesz a tágas és kitűnően felszerelt Centrum Lux 2 Apartmanok Kaposvár. A szálláshely a gyönyörű Főtér mellett, sétálóutcában található. Vendégeik számára számos kedvezményt is biztosítanak, melyek városszerte felhasználhatóak.   

Centrum Lux 2 Apartmanok Kaposvár

2. Csopaki mezítlábas ösvény

A csopaki mezítlábas ösvény a Balaton-parti Ifjúság sétányon található. A 230 méter hosszú sétaúton a legkülönbözőbb anyagokkal – kavicsokkal, zúzott kövekkel, fenyőkéreggel, fakoronggal, meggymaggal és téglával – találkozhat a talpunk. 

Szállás Csopakon családoknak: Mariann Apartmanház Csopak

Csak pár lépés a strand, ha a Mariann Apartmanház vendégeként nyaralsz Csopakon. Az apartmanház óriási teraszán jólesik majd az ejtőzés egy élményekben gazdag nap végén. 

Mariann Apartmanház Csopak

3. Eplény – Kaland-hegy

Eplényben a híres Kaland-hegy szabadidőparkban található a mezítlábas ösvény, mely a libegő kiszállójától nem messze indul. A kilátóig vezető sétautat mulcs, kavics, toboz, homok, fa, föld, murva borítja. Ha itt jártok, ne hagyjátok ki! 

Eplényi Kaland-hegy

Itt szállj meg Eplényben: Family Apartman Eplény

Családoknak, pároknak tökéletes szálláshely a Bakonyban a Family Apartman Eplény. Kiválóan felszerelt saját konyhás apartmanjaiban modern, kényelmes berendezés és babagondozási kellékek is várnak.

Family Apartman Eplény

4. Ceglédi Mezítlábas Park

A város határában, a Dinnyéshalom dűlő elején található a ceglédi mezítlábas park. Társaitól eltérően itt belépődíj fizetése után sétálhatunk végig a gyönyörű árnyas, lombos területen, ahol 30 – féle járófelületet – bazaltköveket, tőzeget, puha pázsitot – próbálhatunk ki. 

Az egyik legjobb szállás családoknak Cegléden: Thermal Village Faház Cegléd

Egyedi stílusú, különlegesen berendezett és kitűnően felszerelt faházak várják a családokat a Cegléd legfontosabb nevezetességei közelében található üdülőtelepen. Innen csak pár perc a Gyógyfürdő, de a gyerekek kedvence, az Aquapark sincs messze. 

Thermal Village Faház Cegléd

5. Budapest – Békásmegyer – Ófalu

Budapesten is találsz mezítlábas ösvényt, méghozzá Óbudán. Az Árok utcai játszótér mellett került kialakításra a sétaút, melyen végigjárva 23 különféle járófelület masszírozza a talpunkat. A mezítlábas ösvény ingyenesen használható. 

Budapesti szállástipp: Opera Garden Hotel & Apartments Budapest****

A főváros egyik legszebb pontján áll az Opera Garden Hotel & Apartments. A belvárosi wellness hotel a Magyar Turizmus Minőség – díjat is elnyerte. Gyerekek 12 éves korig ingyenesen szállhatnak meg itt, szüleiket pedig ajándék házi Sangria vagy forralt bor várja.

Opera Garden Hotel & Apartments Budapest****

6. Konda-völgyi Mezítlábas ösvény és Fogadalmi Liget – Dombóvár

Dombóvár 125 méter hosszú mezítlábas ösvénye a Konda- völgyben található, csodálatos, fás-ligetes, tóparti környezetben. A Fogadalmi Ligetként is ismert helyszínt a város legromantikusabb helyeként tartják számon. A monda szerint, ha a tó vizében kedvesünkkel együtt megmossuk az arcunkat, örökké egymáséi leszünk.

Szálloda Dombóváron: Gunaras Resort Spa Hotel Dombóvár****

A Gunaras Resort Spa Hotel egy minden igényt kielégítő wellness szálló Dombóváron, mely számos gyerekbarát szolgáltatással, játszótérrel, játszószobával is várja a családokat. Ha pároddal együtt érkezel, válaszd a jacuzzis erkéllyel rendelkező szobát!  

Gunaras Resort Spa Hotel Dombóvár****

Rúgd le a cipőd és sétálj végig minél több mezítlábas ösvényen, hogy megőrizhesd egészségedet! Ha a közelükben szállnál meg, a szallas.hu széles kínálatában egyszerűen lefoglalhatod a legjobb szálláshelyeket >>

(fotók: szallas.hu, Instagram, shutterstock)


Exit mobile version