Site icon Szallas.hu Blog

Miért éppen Sümeg? – A Turizmus Szakma Példaképének beszámolója


2016-ban Szádeczky Kornélia nyerte el az ifj. Papp Imre Emlék-Díjat, azaz a Turizmus Szakma Példaképe elismerést. Most az ő beszámolóját, ajánlóját olvashatjuk friss sümegi látogatásáról:

Néhány hónapja még nem gondoltam volna, hogy márciusi negyedik hétvégéjét Sümegen töltjük.

Jó néhány éve már, hogy párommal ezen a hétvégén kötöttük össze az életünket. Megemlékezve jeles évfordulónkról szívesen vonulunk el ilyenkor egy romantikus helyre. Ebben az évben az évfordulónk helyszínéül a Hotel Kapitány Sümeg ****superior-t választottuk.

Házassági évforduló a sümegi Hotel Kapitányban

Tavaly december elsején a szallas.hu szakmai zsűrije elsőként a Turizmus szakma példaképévé választott és egy olyan díjat vehettem át, amelyet ifj. Papp Imréről neveztek el. A díjátadónak is különleges hangulata volt, ahol méltatták a fiatalon elhunyt sümegi várkapitányt. Kezet foghattam a családjával és akkor megígértem, hogy meg fogjuk őket látogatni. Szerettem volna többet tudni arról a személyről, arról a családról, akik Sümeget várával együtt a történelmi térképekről ráhelyezték a turisztikai térképre, szállodájukat pedig a TOP 5 wellness szálloda között tudhatják.

Hotel Kapitány Sümeg

Az odajutást még izgalmasabbá tette a díj mellé a NISSAN Sales Cee Kft. által felajánlott 100% elektromos Nissan Leaf autó 3 hónapos használata.

Az autózás élményeiről még külön be fogok számolni, előzetesen csak annyit, hogy nagyon könnyű hozzászokni a jóhoz!

Sümegre a Nissan által felajánlott elektromos autóval utaztunk

Sümegre már sötétben érkeztünk, de tudtuk, hogy hol kell keresnünk a szállodát, ha valami nem lett volna egyértelmű, a beépített navigáció segített.

Miért is ajánlom Nektek a Hotel Kapitányt?

A recepció impozáns tere, berendezése, a fogadó személyzet ruházata előre vetítette a ránk váró kellemes élményeket. A becsekkolás gyors és személyre szóló. Bennünket a szobába érkezve egy kedves üdvözlő tábla és a megvilágított sümegi vár látványa fogadott.

Érkezés a Hotel Kapitányban

Nehezen hiszem, hogy a büfé vacsora hideg-meleg étkeiből ne találnál kedvedre valót, ugyanez igaz az italválasztékra is, de érdemes a helyi pincék boraival koccintani. Mi így tettünk. Gondoltad volna, hogy az ételek alapanyagának nagy részét a családi gazdaság biztosítja?

Az étteremmel szomszédos bárban egy kellemes házi koncert alatt többen koktélokat iszogattak, táncoltak, de bennünket a sarokban álló ping-pong asztal vonzott. Asztaliteniszeztetek már élő zenére? Komoly küzdelem volt!

A tágas családi szoba akár a bővebb rokonságunk számára is elegendő lett volna, de így kettecskén is belaktuk.

Reggel kidobott bennünket az ágy és bevettük magunkat a wellnessbe. Egy kis infraszauna, egy kis úszás, pezsgőfürdő… no de a reggeliről sem kívántunk lemaradni! Mindig meglep, hogy ilyenkor be tudom tartani, hogy reggelizz, mint egy király!

Kávézni a szállodatulajdonos Papp család három generációjával ültünk le. Nagyon örültem, hogy időt szántak ránk. Csuda dolgokat hoztak létre és tartanak fenn, és fejlesztenek a turisták örömére, kényeztetésére.

A sümegi vár

Kirándulás a sümegi várba

Tömlöcben

Kilátás a sümegi várból

No, akkor kezdjük a várral! Oda fel kell menni! A középkori várhoz szépen rendbe tett út vezet. A szerpentin végén a várkapunál szusszanunk és megcsap bennünket a történelem szele. A belső várudvaron egy középkori játszótérre érkeztünk. Játszott itt felnőtt, gyermek, na jó, a hétfejű sárkánnyal inkább az ifjú lovagok és várúrnők küzdöttek meg. Itt mindenki kedvet kap ahhoz, hogy kipróbáljon valamit. Kiállítások, enteriőrök sora, de ezeket nem írom le, hogy Te is felkerekedj!

Lovagi torna a játszótéren

Az istálló

Gondoltad volna, hogy a szálloda szomszédságában a domboldal rejti a nem hivalkodó, de annál hatalmasabb Történelmi Rendezvénycsarnokot? Kívülről csak egy kis domb! A közel egy órás program minden korosztályhoz szól: spanyol lovas iskola, lovagi torna, fegyverbemutató, gyalogos és lovas bajvívás megfelelően tálalva… már-már kedvet kapunk egy kis bajvívásra. Hogyan kaphatsz virágot egy győztes lovagtól? Ülj az első sorba, mosolyogj, figyelem, a kislányoknak nagyobb esélyük van!

A lovagi tornák színhelye madártávlatból

Lovagi torna testközelből

A bemutató után mi következtünk! Komoly feladatunk volt a középkori lakomán elpusztítani azt a sok-sok földi jót, amit elébünk hordtak. A leveshez még dukál a kanál, de a libacombnál már csak az ujjaidra számíthatsz! Ha a várban megnézed a korabeli konyhát és éléskamrát, el tudod képzelni, hogy hogyan készültek a középkori lakomák.

Hotel Kapitány Sümeg

A rövid kis hétvégébe nem fért bele minden, de sétáltunk egyet Sümeg belvárosában, megnéztük F. A. Maulberts freskóit a Plébánia templomban.

Ha Neked lenne még egy napot és kényeztetni szeretnéd magad, széles választékot találsz a szálloda szépítő, masszázs és wellness szolgáltatásai sorában.

Köszönjük a vendéglátást!

Köszönjük a szíves vendéglátást!

Szádeczky Kornélia és Megyeri Zoltán

***

Ha tetszett az élménybeszámoló, nézd meg a Hotel Kapitány ajánlatait >>


Exit mobile version