Site icon Szallas.hu Blog

Van zsákunkban minden jó – Mikulás programok országszerte


A tavalyi év minden téren rendhagyó volt, nem voltak ez alól kivételek a Mikulás ünnepségek sem. Idén országszerte rengeteg Mikulás programmal készülnek a szervezők, úgyhogy mi nagyon szorítunk, hogy december elején valóban meg is valósulhassanak.

Az alábbi válogatásban a 2021-re tervezett Mikulás programokból szemezgettünk.

A legjobb Mikulás programok Budapesten

A fővárosban élőknek nem lesz nehéz dolguk, ha klassz Mikulás programmal szeretnék meglepni a csemetéiket, mert óriási a választék. A legérdekesebbeket most meg is mutatjuk!

Mikulásnapok a Gyermekvasúton

A Mikulásvonat évek óta töretlen sikerrel robog a Széchenyi-hegyi Gyermekvasút vonalán, és a tervek szerint idén december elején is megtartják majd a Mikulásnapokat. Ennek keretében a Mikulással és a krampuszokkal vonatozhatnak a gyerekek, lesz ének, játék és természetesen egy kis ajándék is.

A részletekért érdemes a Gyermekvasút honlapját figyelni!

Gyermekvasút – Budapest

Téli Szezonzáró Fesztivál a Vasúttörténeti Parkban

Időpont: 2021. december 5.

Még egy fantasztikus vonatos Mikulás program Budapesten, amit kár lenne kihagyni! Erre a napra a park ünnepi díszbe öltözve várja, hogy a Nyugatiból induló Gőzfelhős Mikulás Különvonat berobogjon a kapuján. Lesznek kincskereső játékok, arcfestés, adventi kézműves foglalkozások, valamint Kőhalmi Ferenc bűvész fantasztikus műsorral várja a családokat. Természetesen találkozhatnak a gyerekek a Mikulással is, aki ajándékkal lepi meg őket.

A rendezvényre a belépőjegy ára 3.990 Ft/fő, ami tartalmazza a gyerekek ajándékát is. A belépőjegyek mellé egy-egy darab, kerti vasútra beváltható kupont biztosítanak a szervezők.

A Mikulás Különvonatra ezen felül lehet jegyet váltani a Nyugati Pályaudvaron.

Nótás Mikulás – Gryllus Vilmos Mikulás-váró koncertje

Időpont: 2021. december 5.

Akik a zenés gyerekműsorokat kedvelik, azok jobbnál jobb Mikulás programok közül válogathatnak a fővárosban. Mi most egy olyat ajánlunk, ahol Gryllus Vilmos neve a garancia arra, hogy remek lesz a hangulat.

A MOM Kulturális Központban megtartott rendezvény belépőjeggyel látogatható és az intézmény területén kötelező a maszkviselés.

Mikulás programok országszerte

Mikulás nap a Katica Tanya Élményközpontban Patcán

Időpont: 2021. december 4-5.

A Katica Tanya Élményközpontban igazán izgalmas programokkal várják a gyerekeket. Lesz itt tehénfejés, sütés-főzés, kreatívkodás, állatsimogatás, sőt, még cuki szurikátákat is lehet majd etetni. Természetesen tiszteletét teszi a Mikulás is a rendezvényen, és nem fog üres zsákkal érkezni!

Szállások a közelben >>

Mikulás nap a Katica Tanya Élményközpontban – Patca

Korizzatok a Mikulással Balatonbogláron!

Időpont: 2021. december 4-5.

Bizony, a Mikulás korit húz és Balatonboglárra látogat, hogy jó barátjával Süsüvel közösen egy jót korizzon a gyerekekkel. Persze az ajándékokat sem felejti otthon! Részletek itt >>

Szálláskínálatunk Balatonbogláron >>

Korizzatok a Mikulással

Vendégségben a Mikulásnál – Mikulás Háza Váralján

Mit szólnátok hozzá, ha kivételesen nem a Mikulás látogatna el hozzátok, hanem ti vendégeskednétek az ő otthonában? Található ugyanis egy háza Magyarországon is, egészen pontosan Váralján, ami advent első vasárnapjától vízkeresztig látogatható. A mesebirodalmat Gűth Balázs álmodta és valósította meg, aki jóságos Mikuláshoz hasonlóan nem kér belépőt az érdeklődőktől. A részleteket itt olvashatjátok >>

Míg korábban „csak” a házát díszítette fel kívülről, ma már található itt egy szoba, amit a Mikulás tiszteletére rendezett be, ahol a szerencsések (akiknek jut időpont) még találkozni is tudnak a messzi földről érkezett vendéggel. Az adventi időszakban a ház bármikor előzetes jelentkezés nélkül látogatható, ám aki a Mikulással is szeretne találkozni, annak előzetesen jelentkezni kell. Aki erről lemaradna, ne keseredjen el, december 11-én és 18-án 17 órától lesz „csoportos Mikulás találkozó” amihez nem szükséges bejelentkezés.

Szállások Váralja környékén >>

Vendégségben a Mikulásnál

Varázsvilág éjszakája Avalóniában

Időpont: 2021. december 1-6.

A miskolctapolcai Avalon Park nem akármilyen Mikulás programmal készül! A gyerekek nem csupán a Télapóval, hanem mellette sok-sok kedvelt mesehőssel is találkozhatnak itt. A Varázsvilág éjszakáján többek között fel fog tűnni Harry Potter, Hermione, Dumbledore, Voldemort, Grincs, Demona, Jack Spenót és Majmóca is. A Mikulás program előre megvásárolt egyéni vagy csoportos jeggyel látogatható, ami magában foglalja a szabadtéri Maya Játszópark belépőjét, valamint egy 20 perces szabadtéri műsort és az 1 órás Télanyó tündérmeséje című mesejáték megtekintését is.

Családbarát szállások Miskolctapolcán >>

Varázsvilág éjszakája Avalóniában – Miskolctapolca

Mikulás napi Barango-LÓ a Mátai Ménesben

Időpont: 2021. december 4.

A Hortobágyon található Mátai Ménes nem csak Mikulás napján remek családi program, de tény, hogy ilyenkor még izgalmasabb a látogatás, hiszen egy fontos küldetés vár a gyerekekre. Különböző feladatokat kell teljesíteniük, hogy sikeresen felkutathassák a Mikulás minden jóval teletömött zsákját. Részletekről itt olvashattok >>

Aki szeretne ezen részt venni, előzetesen regisztráljon a turizmus@hortobagy.eu e-mail címen.

Hortobágyi szállások >>

Joulupukki Hajdúszoboszlón vakációzik

Időpont: 2021. december 6. 17.30

Egyenesen Finnországból érkezik a Télapó december 6-án a hajdúszoboszlói Művelődési Házhoz, és ha már ilyen nagy utat tesz meg, összeköti a kellemeset a hasznossal, és teszi mindezt egy családi vakáció keretében. Vele tart ugyanis Télanyó is, valamint a manók és a krampuszok.

Hajdúszoboszlóra költözik a Mikulás

Családi programok és szállásajánlatunk Hajdúszoboszlón:

Mikulás a Debreceni Pagonyban

Időpont: 2021. december 5.

Ha igazán hasznos ajándékkal szeretnétek meglepni a gyerekeket, és nem feltétlenül édességgel, akkor ez lesz a tökéletes Mikulás program. December 5-én ugyanis a Debreceni Pagony könyvesboltba látogat a Mikulás, puttonya pedig rengeteg ajándékkal lesz teli.

A részvételhez az üzletben lehet megvásárolni az ajándékot, valamint a belépőt. Az ajándékot a manók szépen be fogják csomagolni, sőt, egy kis finomságot is csempésznek mellé, majd a Mikulás zsákjába kerül, hogy kioszthassa a gyerekeknek.

Mikulás a Debreceni Pagonyban

Ha belefér egy kis városnézés is, ezeket a programokat ajánljuk még:

Extra Mikulás program nagy „gyerekeknek”

Mikulás túra Mátraszentlászlóról

Időpont: 2021. december 4.

Hogy a gyereklelkű felnőtteknek is kedvezzünk, mutatunk egy szuper Mikulás programot nekik is. A nyílt túrát a Kékes Turista Egyesület szervezi, az útvonal pedig a Mátra szépséges részeit járja be Mátraszentlászlótól Pardsasvárig. Járjatok nyitott szemmel, hátha éppen Rudolffal is összefuttok az erdőben.

Praktikus, ha Mátraszentlászlón foglaltok szállást, így nem kell olyan korán kelni.

A december talán az év legkülönlegesebb hónapja, hiszen nem csupán a karácsonyt ünnepeljük, hanem a Mikulás is ellátogat a gyerekekhez. Programokból 2021-ben sem lesz hiány, cikkünkben bemutattuk az ország legjobbnak ígérkező Mikulás programjait!

(Képek: Szallas.hu, shutterstock, hajduszoboszlo.hu)


Exit mobile version