Site icon Szallas.hu Blog

Látogasd meg Erdély kastélyait egy nap alatt! – Mini Erdély Park


Erdély már évek óta hatalmas népszerűségnek örvend a turisták körében. Rengeteg látnivaló, csodálatos panoráma és nagyszerű programok várják a látogatókat. Azonban Székelyföld egyik legnagyobb különlegessége, hogy várakból és kastélyokból sincs hiány, így akármerre kirándultok, biztos, hogy legalább egyet fogtok látni. Na de mi lenne, ha mindet megnézhetnétek egy nap alatt?
A Székelyudvarhelytől néhány percnyi autóútra található Szejkefürdőn megnézhetitek a székely kastélyokat és várakat, makett méretben. A Mini Erdély Park megálmodója a Székelyföldi Legendárium csapata volt, akik nagy odafigyeléssel hozták létre ezt a fantasztikus programot. Több, mint 80 kastélyt, várat, erődtemplomot és különböző történelmi épületet sorakoztatnak fel, hogy egy nap alatt se legyen kihívás bejárni Erdélyt.

Mini Erdély Park

A szabadtéri kiállítás keretein belül a gyerekek és a felnőttek is élvezhetik a maketteket és a kastélyokról szóló érdekes információkat. Megnézhetjük Drakula kastélyát, Segesvár városmakettjét vagy éppen Kós Károly házát, a Varjúvárat. A különböző épületek előtt információs táblák állnak, amiken az épületek keletkezése, története áll. Érdemes mindet elolvasni, ami előtt elhaladtok, hiszen érdekességeket olvashattok rajtuk. Nagyszerű élményben lehet részük a gyerekeknek, ugyanis a parkot körbejárhatják a mini székely gőzösön, vagy kipróbálhatják a bivalyos szekeret is.

A kiállított kastélyok nagyrésze nemzeti örökség, vagy az UNESCO Világörökség részei. A kastélyok mellett városmaketteket is találhatunk, sőt, egy mini tóban megnézhetjük hogyan nézett ki az úszó város, Ada Kaleh. Érdemes végigjárni a parkot, és megcsodálni a történelmi épületeket, várakat, kastélyokat.

Szállások a környéken >>

A Mini Erdély Park folyamatosan látogatható:

A park jegyváltás ellenében látogatható, melynek árai: 

A Mini Erdély Park mellett található a Székelykapu-kiállítás és a Borvízmúzeum is. Ezeket se hagyjátok ki, ha meglátogatjátok a parkot. Remélem, hogy meghoztam a kedveteket, hogy egy nap alatt végig látogassátok Erdély kastélyait!

Déva vára

Szállás tippek a Mini Erdély Park környékén:

Nézzétek meg más településeket is Erdélyben:

(Képek: szallas.hu, Tóth Boglárka)


Exit mobile version