Site icon Szallas.hu Blog

Miskolci gyerekprogramok – ha már unod a wellnesst


Valószínűleg nem mi vagyunk az egyetlen szülők, akik egy több napos wellnessezés második-harmadik napján már unják az egész napos gyerekmedencézést, játszóházazást és kimozdulnának a szállodából. Az ilyen esetekre is felkészülök, ha elutazunk pár napra. Legfeljebb nem nézzük meg, amit kitaláltam fakultatív programnak.

Hámori-tó, Lillafüred

Ha Miskolcon jártok, akkor a következő három látnivalót nem érdemes kihagyni!

Diósgyőri vár

A várat néhány éve felújították, szóval mindenképp érdemes megnézni, mert nemcsak a gyerekeknek, hanem a felnőtteknek is remek élmény lesz. Itt található ugyanis Közép-Európa legnagyobb lovagi terme, de a várkápolna vagy a korhűen berendezett szobák is igen látványosak.  A vártúra talán egyik legjobb pontja az idegenvezetés, ami igazán interaktív, hiszen bevonják a csoportot is (ne féljen senki, nem kell szerepelni) és nagyon élvezetes történetekkel teszik maradandóvá a várlátogatást a korhű ruhákba öltözött vezetők.

Diósgyőri vár

A felújítás során a négy toronyból hármat rendbe hoztak és a vállalkozó kedvűek némi lépcsőzéssel az egyik tetejére is felmászhatnak. Az egyik teremben a vár építéséről látható film, míg a földszinten éremverde is működik, a várárokban pedig az íjászattal lehetett megismerkedni, amikor ott jártunk. Kávézó és nagyon kulturált mosdó is található a várban, és ami nem utolsó, mivel fedett program, ezért télen vagy esőben is jó ötlet, hogy mit nézzünk meg. Miskolctapolcáról valamivel több, mint negyedóra a hegyen keresztül a Diósgyőri vár autóval. Parkolni közvetlenül a vár mellett lehet.

Lillafüredi Állami Erdei Vasút

Közismertebb nevén a lillafüredi kisvasút, amely egyébként nem messze található a Diósgyőri Vártól. Diósgyőr Városkaputól indul a vonal (Dorottya utca) és egészen Garadnáig közlekedik. Lillafüred körülbelül fél óra vonatozásra található Dorottya utcától, nem kell teljesen végigvonatozni a vonalat. Az állomás olyan pici, hogy könnyű nem észrevenni, parkolni a panelek tövében, közvetlenül az állomás mellett tudunk.

Lillafüredi kisvasút (fotó: Kozma Judit)

Az út első pár perce családi házak között halad, mielőtt elérjük az erdőt. Hétvégenként a délelőtti járatokra érdemes a tervezett indulás előtt 10-15 perccel korábban érkezni, mert népszerű a vonatozás és nagyobb társaságnak már nehéz egymás mellett helyet találnia. Lillafüreden a megálló a képeslapokról jól ismert Palotaszálló mellett található, ahonnan pár perc séta a tó.  De ne hagyjuk ki a függőkertet, a vízesést sem, ha idáig elvonatoztunk.

Miskolci Állatkert és Kultúrpark

A Miskolci Állatkert és Kultúrpark a város legszélén, a Csanyik-völgyben található (Miskolctapolcáról és Miskolc belvárosából is kb. 25-30 perc autóval).

Mivel babakocsival teljesen jól járható a park, egészen kicsikkel is jó program lehet jó időben. Látványetetéseket szerveznek a látogatóknak, de nagyobbakkal már a botanikai tanösvény is élvezhető. Mi hétvégén jártunk ott, kora tavasszal. Valószínűleg emiatt sem volt nagy tömeg, de éppen emiatt nagyon élvezhető is volt.

Bár azt gondolnánk, hogy a fenti két programból kettő kimondottan gyerekes program, de gyerek nélkül is jó szívvel ajánlom őket mindenkinek, ha a környéken járunk.

Szállások Miskolcon, Miskolctapolcán és a környéken >>

Programok Miskolcon, Miskolctapolcán és a környéken >>

/Fotók: Kozma Judit, pixabay, shutterstock/


Exit mobile version